G4Media.ro

Republica Moldova își închide frontierele începând de marți din cauza coronavirsului/ De…

Republica Moldova își închide frontierele începând de marți din cauza coronavirsului/ De azi se închid piețele, barurile și restaurantele

Începând cu 17 martie, Republica Moldova îşi închide frontiera terestă şi legăturile aviatice cu toate ţările din cauza pericolului răspândirii coronavirusului, a anunţat, duminică, în timpul unui briefing la Chişinău, premierul republicii, Ion Chicu, transmite agenția Tass, citată de Rador.

„În noaptea de luni spre marţi (17 martie), se suspendă toate zborurile comerciale, indiferent de destinaţie. Este o măsură absolut necesară. Concomitent, va fi închisă şi frontiera terestră pentru străini, cu excepţia diplomaţilor şi a cetăţenilor moldoveni cu domiciliul permanent în republică” – a declarat premierul moldovean.

Potrivit afirmaţiilor sale, temporar, din 16 martie, vor fi închise şi magazinele de comerţ cu amănuntul, piețele, barurile și restaurantele din cauza pericolului răspândirii infecției. Interdicția nu va afecta, însă, magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile, a subliniat premierul moldovean.

Amintim că, anterior, autorităţile moldovene au închis toate instituţiile de învăţământ şi au interzis manifestările în masă. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul moldovean se ridica luni dimineața la 23, potrivit worldometers, dar autorităţile locale se pregătesc pentru un scenariu mult mai urât, estimând numărul îmbolnăvirilor la peste 1.000 de persoane.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. G4, „maine’ nu „manie”. Un mic typo poate sa transmita alt mesaj.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.