G4Media.ro

Reprezentantul special al guvernului pentru combaterea antisemitismului: Primarul și prefectul din Constanța…

Reprezentantul special al guvernului pentru combaterea antisemitismului: Primarul și prefectul din Constanța m-au asigurat de punerea în mișcare rapidă a procedurii de schimbare a numelui străzii Ion Antonescu

Alexandru Muraru, deputat PNL și reprezentant special al guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei, anunță într-un comunicat că va monitoriza și sprijini autoritățile locale pentru a schimba rapid denumirile străzilor care poartă numele unor persoane condamnate pentru crime de război, genocid sau crime împotriva umanității.

El arată că a discutat cu autoritățile din Constanța despre schimbarea numelui străzii Ion Antonescu, iar primarul și prefectul au anunțat că vor începe rapid demersurile legale. ”Niciun alt motiv birocratic nu va stă în picioare pentru a întârzia o decizie administrativă în acest sens”, spune Muraru.

Comunicatul integral:

Am luat act de materialele din mass-media care atrăgeau atenția asupra încălcării legislației în vigoare cu privire la menținerea denumirii unor străzi din mai multe localități ale României, care promovează persoane condamnate pentru crime de război, genocid sau crime împotriva umanității.

În același timp, polemica privind redenumirea străzii din municipiul Constanța ne arată că e nevoie permanentă de implicare, de monitorizare și de acțiune!

Am avut în aceste zile discuții cu toți factorii implicați, autorități locale și centrale, inclusiv reprezentanți diplomatici în ceea ce privește urgentarea și demararea imediată a schimbarea denumirii străzii. Atât primarul municipiului Constanța, dl. Virgil Chițac, cât și prefectul județului, dl Silviu-Iulian Coșa (care are în coordonare comisia care avizează schimbarea denumirilor de străzi) m-au asigurat de punerea în mișcare cu celeritate a procedurii de schimbare a numelui respectivei străzi. Fac precizarea că niciun alt motiv birocratic nu va stă în picioare pentru a întârzia o decizie administrativă în acest sens.

Legislația în materie în vigoare este foarte clară: Art. 9, alin. (1), al Legii nr. 217 din 23 iulie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, interzice menținerea acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității şi de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, piețe, parcuri sau altor locuri public.

Denumirea străzii din municipiul Constanța a fost dată în trecut și menținută inclusiv după anul 2002, când legislația a interzis acest lucru, ceea ce demonstrează încălcarea repetată și continuă a legii de către toate administrațiile de până în prezent în materia cultului sau acțiunilor care promovează persoane condamnate pentru crime de război, genocid sau crime împotriva umanității.

Recent, inclusiv o rezoluție a Parlamentului European a atras atenția că astfel de cazuri reprezintă o utilizare a simbolurilor care glorifică regimuri totalitare, ceea ce „deschide calea către denaturarea faptelor istorice cu privire la consecințele celui de-al Doilea război Mondial și către propagarea sistemului politic totalitar”.

Fac precizarea că invocarea unor așa-zise dezbateri care să evalueze rolul politic și/sau istoric al unor persoane condamnate pentru crime de război și crime împotriva umanității, care să genereze eventual o decizie/și/sau soluție, nu este permisă! Schimbarea denumirilor unor străzi care încalcă legislația în vigoare nu este negociabilă!

Sunt la curent cu identificarea unor cazuri similare, în alte localități, și monitorizez permanent situația, alături de alte instituții implicate, astfel încât legislația să fie aplicată cu celeritate.

Voi monitoriza și sprijini autoritățile locale în a schimba rapid denumirile unor străzi care poartă numele unor persoane condamnate pentru crime de război, genocid sau crime împotriva umanității.

Foto: Ion Antonescu, alături de Adolf Hitler (Captură video)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Țara arde, la propriu, iar baba se piaptănă!!!!!!

 2. Și francezii l-au renegat, o pereoadă, pe Napoleon, până le-a venit mintea de pe urmă.

  Noi știm mai bine de la bunicii noștri adevărata istorie, nu propaganda din cărți sau din mass media.

 3. Maresalul Antonescu nu a avut niciodata o relatie buna cu Hitler. Se vede si din imagine. Utilizarea acestei fotografii pentru ilustrarea textului este o mizerie propagandistica ticaloasa.”
  O anumita parte a presei” o tot tine pe asta cu condamnarea, „uitand” ca a fost vorba de un „tribunal” bolsevic, de fapt o adunatura de asasini.

  • Vezi ca e ilegal sa ai o alta opinie despre WW2, avem legi care ne spun ce sa gandim si ce e adevarat, in caz contrar, pentru delict de opinie (despre Maresal, WW2, hoohoocaust) faci puscarie

 4. #blm Trebuie să și îngenunchem?

 5. Deci, românii plătesc taxe şi impozite pentru a fi plătit un „Reprezentantul special al guvernului pentru combaterea antisemitismului”. Ce se mai aude despre Reprezentantul special al guvernului pentru combaterea antiromânismului, prostiei şi ipocriziei?

 6. Maresalul Ion Antonescu a facut actiuni bune si rele depinde din care unghi privesti,oricum ar fi, si.a asumat alegerile pe care care a considerat a fi in interesul Romaniei in acel context.Eu il vad un pion sacrificat intr.o manevra care era mai mare decat el si care si.a asumato constient ca mitar.Tot dezacordul pentru uciderea celor nevinovati,respect pentru ca a servit interesele natiei sale!

 7. Astept cu interes condamnarea celor care au finantat atat nazismul cat si comunismul si au impus cu forta aceste doctrine animalice tiranice dictatoriale.Ne pandeste una noua ,care combina toate doctrinele dictatoriale ,di.git.al/ gl.o.bal.ismul.

 8. Astept cu interes condamnarea celor care au finantat atat na.zis.mul cat si co.muni.smul si au impus cu forta aceste doctrine ani.malice tir.anice d.ict.atoriale.Ne pandeste una noua ,care combina toate doctrinele dictatoriale ,di.git.al/ gl.o.bal.ismul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.