G4Media.ro

REPER și USR cer demisia ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, după acuzația că…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

REPER și USR cer demisia ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, după acuzația că a plagiat o carte

Partidele REPER și USR au cerut luni demisia ministrului Educației după ce PressOne a dezvăluit că acesta ar fi plagiat o carte de specialitate.

”Într-o Românie educată pe bune, acest plagiator ar fi fost istorie. Cîmpeanu trebuie să plece (…) Sorin Cîmpeanu este o unealtă convenabilă într-un sistem profund defect și care nu vrea să renunțe la controlul asupra resurselor. Faptul că acest om a ajuns ministrul educației nu este o întâmplare. Iar el ilustrează culmea hoției: a copiat 92 de pagini din munca a 2 profesori, apoi le-a furat de tot lucrarea și apoi și-a dat o lege de „absolvire” a faptei comise. REPER așteaptă în continuare semnăturile celorlalți parlamentari pentru a depune moțiunea împotriva acestui ministru dovedit acum ca fiind plagiator”, arată REPER într-un comunicat.

Liderul USR, Cătălin Drulă, cere și el plecarea lui Cîmpeanu din funcție, potrivit unui comunicat: ”Apărătorul plagiatorilor, care el însuși este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerul Educației. Cea mai recentă investigație făcută de jurnalista Emilia Șercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar și-a însușit apoi în mod fraudulos lucrarea lor. Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiție a plagiatului “validă juridic”, este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său. Proiectele noilor legi ale Educației sunt cea mai clară dovadă în acest sens”.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar, conform unei investigații semnată de Emilia Șercan în PressOne.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori, se mai arată în investigație.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

18 comentarii

 1. FOARTE BUNA POZA. ARATA CE SE VA VA INTAMPLA IN URMA ACESTUI demers.

 2. USR si AUR doar atat pot. Petitii si scandal. Nimic util, nimic concret.

  • Nu te deranjează un ministru al educației plagiator și mafiot, nu?
   Bine, în țara analfabeților, nici nu mă miră

  • Ia si voteaza in 2024 cu USR si REPER ca sa aiba ce sa faca concret. Fara majoritate parlamentara nimeni nu poate face nimic. A incercat USR alaturi de PNL si s-a vazut ce-a iesit.

  • Nu vo.tez cu U.S.R.😆

  • Românii nu vor USR, ei vor partide de hoți ca PSD și PNL.

 3. Cum să demisioneze? Doar de-aia a copiat, ca să promoveze!

 4. si care e problema domne’ ca a furat doctoratul? e libertate…a omorat pe cineva?
  si Ciuca a furat si e bine mersi pe salariu si cumul de pensii anticipate si pensii speciale etc

  asta e tara, asta e poporul, dupa chipul si asemanarea lui sunt toate

 5. De ce ar demisiona, într-o țară ca România, unde veți vota în continuare PSD 30% și PNL 25%, indiferent de ce vă fac ăștia? Românii sunt sclavii perfecți.

 6. De ce am plagiat ???? Pentru ca …….pot !!!!

 7. Tâmpeanu: lupul paznic la oi. România copiată.

 8. USR a fost singurul partid care a votat împotriva creșterii salariilor parlamentarilor. Ceilalți sunt niște hoți. Dar la fel sunt și majoritatea românilor. De accea avem conducătorii pe care îi avem.

 9. Ce treabă ai tu va părinte, distrusule ?

 10. Tomberoanele de laturi (Usr, Reper, Șercan – sluga lui SOV) au dat iar pe-afara de prea multă inteligență….

 11. Capeanu bate câmpii face reformă da legi in învățământ care favorizează lenea indolența nepotismul și distruge autoritatea profesorilor. …elevii leneși și analfabeți adică viitorul României sunt agresivi în limbaj gesturi cu tupeu încurajați de noile hotărâri ale ministrului tractorist agricultor…Nu v a pleca din postul ăsta,are in spate un mare gogoman neamț care nu a înțeles nimic din responsabilitatea postului de președinte…

 12. R/R