G4Media.ro

REPER a lansat manifestul partidului și inaugurează Caravana REPER, în 23 de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

REPER a lansat manifestul partidului și inaugurează Caravana REPER, în 23 de orașe din România: „Românii trebuie să se simtă respectați în propria lor țară și în UE!”

Partidul REPER, desprins din USR după plecarea lui Dacian Cioloș, și-a lansat sâmbătă manifestul politic, în cadrul unui eveniment desfășurat la București. A fost lansat cu această ocazie și Ghidul pentru Accesarea Fondurilor Europene pentru 2021-2027. Totodată, a fost anunțat și primul eveniment major al partidului în format hackaton, PolitikON, Incubator de soluții pentru politici publice, care va avea loc tot la București pe 4 și 5 noiembrie, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

După evenimentul de lansare, europarlamentarii și parlamentarii REPER au plecat în Caravana REPER în țară, spre mai mult de 20 de destinații pe care le vor vizita de-a lungul a șapte zile: Ploiești, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Jiu, Botoșani, Timișoara, Bacău, Alba Iulia, Arad, Piatra Neamț, Bistrița, Sibiu, Galați, Novaci, Zalău, Blaj, Câmpeni, Crasna, Sadova, Mioveni și Baia de Fier.

 • ”Scopul caravanei: cunoașterea și dezbaterea problemelor în mod direct cu cetățenii, discuții cu antreprenorii locali, organizarea de dezbateri pe teme precum sănătatea, efectele crizei energetice, sprijinul acordat fermierilor, situația turismului local, probleme legate de mediu, industria IT la nivel local, dar și explicarea legislației europene și a modului în care banii europeni pot ajunge la antreprenori și la comunități”.
 • „Suntem aici pentru că România este o țară europeană, care își are locul ei în inima Europei, și pe care nicio generație de politicieni de până acum nu a știut să o ducă acolo unde merită să fie. Au păstrat-o peste 30 de ani la marginile acestei Europe, la limita sărăciei, a indecenței și a oportunismului. Vrem să construim un viitor demn și decent pentru milioane de oameni pe care pandemia, războiul, criza energetică i-au scos din matca lor firească iar acum se simt ai nimănui, în această țară. Oamenii României trebuie să se simtă respectați în propria lor țară și în UE. Iar asta înseamnă tot, de la o iarnă decentă, în plină criză energetică, până la o educație solidă, un sistem de sănătate performant, un mediu respirabil, o justiție cu adevărat dreaptă, orașe curate, locuri de muncă decente, spații în care să se simtă în siguranță”.
 • ”România are un singur obiectiv strategic: oamenii ei. Iar programul politic REPER, lansat astăzi, e despre asta. Și venim cu soluții concrete pentru ce se întâmplă astăzi, dar și cu o viziune despre România următorilor 30 de ani, pentru că pe ultimii 30 de ani i-am văzut deja, și nu au arătat nimic din ce poate fi România, atunci când îi este bine”, a declarat Ramona Strugariu, copreședintă REPER.
 • „Suntem generația care a înțeles ce înseamnă cu adevărat reformarea României. Am înțeles că eficiența machiavelică a controlului politic nu va aduce la finalul zilei decât iadul politicii și izolarea”, se mai arată în comunicat.
 • ”Manifestul nostru politic este, de fapt, o comunitate. Am înțeles că onestitatea, transparența, smerenia politicienilor față de alegători pot prevala asupra șmecheriei, imposturii, lipsei de competențe și intimidării. De aceea, toți candidații REPER vor trece printr-un proces de profesionalizare de mai multe luni pentru a fi cu adevărat pregătiți. Acest angajament creează o diferențiere de la cer la pământ a REPER față de alte partide”, a arătat la rândul său Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER.
 • „Lumea trece printr-o perioadă critică, cu amenințări venite din toate părțile, de la războiul de la granițele UE la costurile ridicate din energie și de la problemele de mediu la extremismul care este în creștere. România trebuie să învețe din greșelile trecutului și să devină actorul principal est-european din UE, dar și în cadrul relației transatlantice. Partidul REPER își asumă acest rol, de a susține valorile occidentale și de a asigura o corectă reprezentare a intereselor României în cadrul Uniunii Europene și în lume”, a adăugat Dragoș Tudorache, vicepreședinte Renew Europe și cofondator REPER.
 • „Identitatea REPER care reiese din acest Manifest este strâns legată de Europa și de tineri. Suntem partidul cu cea mai pronunțată experiență la nivel european și suntem conectati la transformările majore care vor influența viitorul României și al Europei în următorii ani. În același timp, viitorul e al tinerilor și de aceea, întreg programul nostru este construit având în minte nevoile tinerilor de a avea o educație bună, de a avea locuri de muncă, de a fi protejați de un stat care e deschis și care îi ascultă”, a spus la rândul său Alin Mituța, cofondator REPER și autor al Ghidului pentru Accesarea Fondurilor Europene pentru 2021-2027, lansat sâmbătă odată cu manifestul REPER.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Mda, amuzant

 2. Revin:

  Toţi candidaţii partidului REPER vor trece printr-un exerciţiu de profesionalizare, de traininguri de mai multe luni pentru a putea într-adevăr să fie pregătiţi pentru candidatura lor. ”

  Doua intrebari am pentru orice candidat (inclusiv pentru Paslaru si Strungariu).

  1. Ce ar trebui facut cu rezultatul referendumului privind unicameralul si cum ai actionat pana acum in aceasta problema?

  2. Care ar fi conditiile ce ar trebui indeplinite pentru a renunta la contractul pe care tocmai mi-l propui: sa te votez ca sa ma reprezinti in pozitia X?

  Ma lasi balta ca sa devii ministru? Pleci de capul tau din postul de consilier ca sa devii parlamentar sau ministru (vezi cazul Vlad Voiculescu)? Dezertezi din Parlamentul national ca sa te duci la Bruxelles? Ma lasi cu ochii in soare si pleci de la Bruxelles ca sa devii primar (vezi cazul Clotilde Armand)?

  Dl. Paslaru, dna Strugariu … aveti cuvantul … 🎙️

 3. Ce va ard degetele când vin oamenii ăștia cu ceva bun! Voi vreți cu ciolacu, budai, Stănescu, firea, daea……

 4. atacului eșuat al lui Cioloș din poziția de președinte pentru distrugerea USR! Le urez orice alegeri pierdute!

  • Daca nu vor face alianta cu vreun partidulet, nu cred ca vor trece pragul!!!

 5. Numai escrocii se rebranduesc , ei raman tot neo-marxistii Plus 🤡

 6. 😂😂😂😂 va asteptam cu drag . Sa nu uitati sa luati umbrele ca poate ploua…….

 7. „Ploiești, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Jiu, Botoșani, Timișoara, Bacău, Alba Iulia, Arad, Piatra Neamț, Bistrița, Sibiu, Galați, Novaci, Zalău, Blaj, Câmpeni, Crasna, Sadova, Mioveni și Baia de Fier.” in numai 7 zile??
  ”Scopul caravanei: CUNOASTEREA(!!!!) și DEZBATEREA(!!!) problemelor în mod direct cu cetățenii, discuții cu antreprenorii locali, organizarea de dezbateri pe teme precum sănătatea, efectele crizei energetice, sprijinul acordat fermierilor, situația turismului local, probleme legate de mediu, industria IT la nivel local, dar și explicarea legislației europene și a modului în care banii europeni pot ajunge la antreprenori și la comunități”.???!!!
  Saracii de ei, toate problemele Romaniei sa le „cunoasca si dezbata” in numai 7 zile!
  Si au si SOLUTII!!
  Tare-as vrea sa aud SOLUTIILE la problemele de azi ale omenirii, de fapt!!
  Oricum, in numai 7 zile CARAVANA asta face un fel de maraton: nu stiu ce distanta in KILOMETRI acopera aceasta caravana cu cele 20 de destinatii, dar e clar ca la o medie de 3 intalniri/zi si cu deplasari pe timp de noapte(obositi, sacrificandu-se pentru Romania!) ar insemna cate 2 ore/zi de intalnire, plus pauze de masa… adica TIMP suficient pentru NIMIC!!!
  Astept sa citesc „programul politic REPER,”!!!

  • Pe Site-ul REPER am gasit Manifestul politic(era sa scriu Manifestul Comunist, scris de Karl Marx și Friedrich Engels!), are 32 de Pagini de povesti, precum deja celebrele Programe de guvernare ale PSD sau PNL sau USR!!!
   Povesti, fara Termene, FARA Responsabili, Fara Resurse FINANCIARE… o poveste numai buna de bagat la sertar ca TOATE Programele de guvernare, Planurile de dezvoltare, Strategiile si Master Planurile facute de politrucii nostri dupa 1989!!!
   Cautati-l, merita sa vedeti asemenarea absolut incredibila, desi altceva par oamenii astia sa ofere in vorbele mestesugite, care din pacate raman vorbe goale…

 8. Uite aici „Manifestul politic al REPER”, distractie placuta!!
  https://www.partidulreper.ro/manifest

 9. Povestindu-i adineauri sotului meu(care se uita la meci!) despre Manifestul politic al REPER, m-a intrebat ce inseamna REPER?!
  Desi citisem pe site-ul REPER, am uitat evident cuvintele goale „ce din coada au sa sune”, REPER inseamna „Reînnoim Proiectul European al României”.!
  Ei, ce spuneti, noi am ras in hohote, sper ca si voi!!!

 10. Uite care este treaba din punctul meu de vedere.
  Fuziunea USR-PLUS a esuat. Fostul PLUS vrea sa revina in planul politic prin REPER printr-o oferta politica de centru. Este o optiune politica foarte buna care, desi pe aceasi directie principala, se doreste in afara „talibanismului” USR.
  Pentru mine, in acest moment, este cea mai buna optiune politica pentru Romania.

  • Intrati pe site-ul REPER si spuneti-ne, va rog, ce diferenta e intre Programul de guvernare al actualei coalitii PSD-PNL-UDMR*(il gasiti pe net, au FACUT zero din abureile alea din cele 269 de pagini!) si MANIFESTUL politiic al REPER, care contine fix acelasi gen de abureli, promisiuni fara nici un temei: fara Termene, Fara RESPONSABILI, fara RESURSE Financiare(!!!)….povesti…se numesc chiar SOLUTII(!!!), fix cum vedem ca ne aburesc politrucii nostri de 32 de ani!
   CUM, CINE, CAND, CU CE BANI va face REPER toate povestile alea?!
   Un exemplu tipic promisiunilor politrucilor:
   La Pagina 11/32 pe o pagina e tratata problema SANATATII in Romania, SOLUTIILE propuse de REPER sunt texte de presa sau opinii la TV sau pe forumuri, NU solutii care ar putea fi implementate si care sa aiba efecte, sa fie eficiente!
   Cititi Manifestul politic de pe site-ul REPER si reveniti!!!

  • Dupa ce cititi manifestul, raspundeti-mi si mie, va rog, in nume personal, la cele doua intrebari de mai sus.

 11. Reper va avea succes , dar nu va fi usor in contextul politic actual, cat timp se vor disocia si vor sta cat mai departe de USR, altfel vor fi sortiti pieirii. Reper trebuie sa se descotoroseasca de aura neagra a USR-ului daca vor sa aiba succes.

  • REPER fara o alianta politica cu vreun partidulet, NU va depasi pragul de 5%…
   La ce saracie e acum, cred ca PSD va castiga en fanfare si va face guvern cu de neinlocuitul UDMR!!!