G4Media.ro

Renate Weber s-a autosesizat pe tema restricțiilor adoptate de Comitetul Naţional pentru…

Renate Weber s-a autosesizat pe tema restricțiilor adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă și cere explicații pentru nepublicarea lor în Monitorul Oficial

Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a autosesizat în legătură cu restricțiile adoptate în acest an de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Ea îi cere premierului Florin Cîţu să-i comunice motivele pentru care cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de la începutul anului 2021 până în prezent nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Renate Weber a jucat și în 2020 un rol important în pandemie, atacând la CCR hotărâri ale guvernului Orban care, ulterior, au fost invalidate.

„Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, prevede solicitarea postată, marţi, pe site-ul Avocatului Poporului și citată de Agerpres.

Conform acesteia, deşi conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, hotărârile adoptate de CNSU de la începutul anului şi până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicităţii actului normativ.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. „statul de drept” pornește de la chichițe de genul publicării în monitorul oficial a legilor.
  Ia sa vedem cine respecta statul de drept?

 2. tara Comitetului National bine facut

 3. Nu s-a publicat in Monitorul Oficial? Ar trebui sa stiti ca sunt o multime de acte normative care nu sunt publicate in M. Of. si totusi sunt aplicate, fara sa stie poporul de ele. Nu multe, de ordinul zecilor de mii. Dar presa nu prea abordeaza subietul, ca este sensibil si ar deranja elitele.

 4. Pe bune nu au fost publicate in monitorul oficial ???

  • @v,
   Pe cine miră….?

 5. MACAR NU MAI DATI POZA CU ACEASTA SINISTRA INDIVIDA!

 6. chiar vrea sa fie pusa pe liber pentru o tehnicalitate… bine, bine

 7. Tanti Ratata Weber, ati vazut ce fete aveau manifestantii de la Craiova? Asa ceva numai pzd putea sa stranga, caci in orasul ciumei rosii tot tineretul asta care se da non comunist este comunist.O masa de primate spalate pe creier.

  • Nu este comunist ar fi prea simplu caci ar presupune ca au o ideologie in cap. Sunt doar needucati si lichele.

 8. Nu era cazul sa va autoderanjati.

 9. Nu este comunist ar fi prea simplu caci ar presupune ca au o ideologie in cap. Sunt doar needucati si lichele.

 10. ce interes are weber sa puna gaz pe foc ca sa iasa lumea in strada?
  http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/240066

 11. Desi aceasta zoaie a ciumei rosii a facut numai rau pana acum, de data aceasta are dreptate. Orice act normativ intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial. Data publicarii este data de la care legea se aplica. Am tot spus-o si o repet, cine sunt membrii CNSU, ca in afara de Arafat nu cunosc pe altcineva? Ce pregatire au, ce rezultate profesionale? Ca sa poti sa impui masuri de restrictie, care inseamna o ingradire a drepturilor garantate prin Constitutie, trebuie sa ai un studiu si o baza legala sa o faci. Sunt necesare masuri de restrictie pentru a nu pune presiune pe sistemul sanitar, sunt necesare amenzi drastice, dar nu poti face acest lucru decat intr-un cadru legal. Daca Guvernul a ales sa nu publice in Monitorul Oficial deciziile luate la indicatiile CNSU este grav si se da nesperat o munitie tuturor idiotilor care contesta deciziile. Protestele sunt imbecile, alimentate de agenti de propaganda rusofili, sustinute de toate haitele venite din Occident ca nu mai au de unde fura. Este revolta interlopilor.

 12. As vrea ca dna Weber sa ne apere si noua drepturile a celor multi care respectam regulile ca pandemia sa treaca mai repede.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.