G4Media.ro

Renate Weber, atac la Firea: Avocatul Poporului spune că ridicarea mașinilor parcate…

Renate Weber, atac la Firea: Avocatul Poporului spune că ridicarea mașinilor parcate ilegal în București e ilegală și cere prefectului atacarea deciziei în instanță

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi dispusă de către polițiștii locali, așa cum prevede o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, ci numai de politistii rutieri, consideră Avocatul Poporului, potrivit unui comunicat de presă.

Ca atare, instituția condusă de Renate Weber cere Prefectului Municipiului București atacarea în contencios a HCGMB nr. 371/2019 privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile orașului.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, potrivit comunicatului citat.

În urma examinării actelor normative în vigoare, Avocatul Poporului consideră, între altele, că HCGMB nr. 371/2019 nesocotește normele legale în aplicarea cărora a fost dată și stabilește competența alternativă a polițiștilor rutieri sau locali în constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale, iar nu competența exclusivă a polițiștilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege. HCGMB decide că, în calitate de agenți constatatori, polițiștii locali pot dispune măsura ridicării, prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 și art. 2031 și art. 2032 din HG nr. 1361/2006.

În același timp, în opinia Avocatului Poporului HCGMB este un act administrativ care ar fi trebuit să se limiteze la a reglementa măsuri tehnice de realizare a ridicării și depozitării autovehiculelor în sarcina operatorilor si nu să reglementeze atribuții în sarcina polițiștilor rutieri, statutul juridic și atribuțiile acestora fiind reglementate prin lege specială.

Avocatul Poporului solicită CGMB să reanalizeze legalitatea actului administrativ emis.

Avocatul Poporului solicită reprezentanților administrației publice locale să dispună măsurile care se impun pentru amplasarea, în zonele de unde autovehiculele pot fi ridicate, a unor avertismente vizuale care să conțină informațiile necesare astfel încât eventualii contravenienți să fie informați atât în legătură cu sancțiunile aplicabile, cât și cu posibilitatea recuperării autovehiculului.

Foto: Renate Weber. InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Nu vreau sa discut cat de legal sau ilegal este! Normal ar fi sa se dea in folosinta locuri de parcare, sa ti se ofere posibilitatea de a parca regulamentar! Unde putem parca masina in conditiile in care nu se asigura nici un loc de parcare?
  http://www.bio-combustibil.ro

  • Pe timpul lui Ceasca erau foarte puține mașini, se foloseau mijloacele de transport în comun, localitățile erau curate, spatii verzi si locuri de joacă pentru copii cu duiumul. Astăzi ca v-ați înmulțit cu troacele voastre poluante, zgomotoase, fiare vechi vopsite urat mirositoare ati inceput sa distrugeți spațiile verzi, locurile de joacă a copiilor de stau toți grămadă ca boschetarii prin parcuri sau prin …cine stie mai unde de toți is beți, drogați, cu țigara în bot, prin baruri, prin discoteci punând la cale cum sa-si bată joc unul de altul. Totul se tine în lanț si doar un egoist nu vede si nu vrea să vadă efectul înmulțirii cutiilor de tablă poluante. S-a ajuns ca nici pe trotuar sa nu poti circula ca vine un dobitoc ca vrea sa parcheze pe trotuar, parca mai ceva sa te calce .

  • Cumpărați mașini , cât mai multe , ca să meargă producția , și nu umblați cu ele pe străzi , ținețile în casă …

   Legi stupide …

 2. r.w. avocatul poporului ?. Al cărui popor ?…Incredibil cum s-a lipit „pletoasa” asta de job-ul lăsat vacant de „ochiosul” ciorbea, un indolent/insolent/nesimțit/arogant/profitor ordinar/rebut politic și uman, ce-și va trăi restul vieții în huzur !…Câtă mizerie !…

 3. Cand e vorba de atacuri politice imediat sare la ajutor. Cand e vorba de popor, se face ca ploua.

  • Are reclamații privind constituționalitatea taxei de pod de la Fetești dar o fwte grija mașinilor parcate ilegal.

 4. E ilegală dar umflatii!
  Oricum avocatul boborului e degeaba!
  Sa oprim interlopii / cocalarii sa umble cu spanuri prin centru!
  Sa bea cu piranda un suc!

 5. Renata a lui Weber, zis Voiculescu, Soros, apoi mai la urma a lui Izmenarul cu 4%, face pe importanta sa ne dea impresia ca nu e chiar degeaba precum predecesorul ei! Este prima oară de la numire când chitaie, aceasta madama, pe care mai degrabă o văd la scos cartofi decât sa mă reprezinte pe mine, ca și eu sunt parte integranta din acest popor, așa cum o fi el !

  • Nu poți sa simți cu adevarat cum e daca nu te duci personal sa discuti cu ea.
   Ciorbea, inainte sa plece, era senil deja…

 6. Nu vreau sa pronunț cuvantul care caracterizează idiotenia acestei c…ucoane.
  Da ce face politia locala? De ce sa nu faca?
  Vrem să facem si noi ceva in tara asta de avocați?
  Cucoana a luat mintea de la Mirele pepetuu?

 7. In Cluj Napoca se poate. Si e perfect legal. Sunt clujean si sunt patit. Si am platit … si m-am invatat minte.

 8. film prost, cu proaste!

 9. Incredibil!!! Cand se hotareste a se lua o masura de aerisire a Capitalei Bucuresti,cea mai mizerabila din Europa, sare avocatul poporului ( o slujba cu valoare ZERO).Tovarasa draga, ia o masura in slujba poporului, nu impotriva lui.Sunt intoxicati, bolnavi tinerii din Bucuresti de atata poluare. Oare sunteti atat de orbi???

 10. „avocatul popurului” se face ca lucreaza…

 11. nu se mai satura! nu s-a mai ales ieuroparlamentar. a pus-o partidul la alt robinet.
  nu se mai satura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.