G4Media.ro

Remus Pricopie, primul rector cu o reacție negativă la legile lui Sorin…

Foto: Inquam Photos/ George Calin

Remus Pricopie, primul rector cu o reacție negativă la legile lui Sorin Cîmpeanu: Nu cred că cele două propuneri de legi ale Educației sunt în integralitatea lor în linie cu proiectul România Educată

„Nu cred că cele două propuneri legislative, inițiate de Ministerul Educației, sunt în integralitatea lor în linie cu Proiectul “România Educată”, transmite Remus Pricopie, rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Acesta a reacționat în legătură cu cele două proiecte de legi ce au fost puse în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Potrivit rectorului, cele trei teme care ies în evidență sunt următoarele: „nerezolvarea inechităților sociale și a accesului egal la educația de calitate, inexistența unei axe morale, a integrității şi meritocrației academice și politizarea fără precedent a sistemului de educație”.

„Dacă aceste trei subiecte nu sunt corectate, am putea ajunge în situația să avem două legi “noi” care să nu facă nimic altceva decât să redistribuie politic resursele din sistem, în avantajul “celor de la butoane” şi în detrimentul celor care au nevoie de o şcoală de calitate”, este de părere Remus Pricopie.

CItește articolul integral pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu cred . . . zice un rector. Eu cred că un rector ar trebui sa fie un specialist în educație.

 2. Colapsul oligopedagogic din RO are tâlc politic: școala trebuie să formeze un alegător care să gândească cu televizorul.

  • Depinde de post: dacă e UM Digi24 e un alegător bun, reformist, european, semizeu; dacă e Antena 3 e un alegător care ia m#i3, corupt, pro-rus, anti-LGBTQ.

 3. Când vine USR-ul lui la putere să schimbe legea! Legile reprezintă voința politică a partidelor la putere adică a majorității alegătorilor. Ăsta e democrația…. Chestia aia care îi înnebunește pe USR-iști.

 4. … în avantajul “celor de la butoane”. Pai asta e scopul.

 5. Nu sunt legile educației.
  Sunt legile distrugerii educației!
  Sunt pline de bombe cu ceas!