G4Media.ro

Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, solicită…

Foto: Vatican News

Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, solicită cultele religioase

Religia ar trebui să poată fi aleasă de către elevi, la fel ca alte discipline din trunchiul comun, ca probă de examen la noul Bacalaureat, propus în proiectul legii Educației. Asta solicită 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, într-o adresă comună trimisă ministrei Educației, Ligia Deca, obținută de Edupedu.ro.

Reprezentanții bisericilor vorbesc despre faptul că Religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școlară, în raport cu celelalte discipline din trunchiul comun, care pot fi alese de elevi pentru a susține probe la Bac.

„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”.

Astfel, clericii semnatari cer modificarea Articolului 99 din proiectul legii învățământului preuniversitar, alineatele 4), 5) și 6).

Citește articolul complet pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Daca religia scolara ramane tot chestia aia ultra-inutila ca un amestec de Tatal Nostru, Crezul, propaganda antioccidentala si afurisenie a minoritatilor secsuale…. exclus :))) . As putea concepe existenta unei materii gen „studiul religiilor” ca un fel de sinteza intre religiile lumii, ce le aseamana si ce le deosebeste, fara propaganda si fara indoctrinare, dar ar trebui predata de teologi cu programa beton, nu de popi dupa ureche. Asta cu examenul e o gluma ? :))

  2. Tupeul religios nu are limite…

  3. Nu cred ca exista asa ceva in Europa. Poate doar in tarile islamice

  4. Clanul preotilor stie ca romanii sunt prosti si inghit orice minciuna.

  5. Asa ceva e inadmisibil! Se poate vorbi de o istorie a religiilor, de studiul religiilor in general, dar nu de religia predata ca credinta. Poate la un profil filologic, cine stie, da, un studiu al religiilor, dar altfel nu are ce sa caute in scoli, mai ales in licee, credinta e ceva individual.