G4Media.ro

Reguli de siguranță pentru corpul copilului meu: Cum îi învățăm pe cei…

Reguli de siguranță pentru corpul copilului meu: Cum îi învățăm pe cei mici despre părțile intime, ca să îi ferim de abuzuri

Regula costumului de baie poate fi de mare ajutor, atunci când îi explici copilului ce sunt părțile intime ale corpului: părțile noastre private sunt cele acoperite de costumul de plajă și nimeni nu are voie să le atingă. Foarte important de spus copiilor: adulții nu au voie nici să le ceară să le atingă părțile intime. Avertismentul vine de la coordonatoarea Laboratorului de Științe Cognitive Clinice de la Universitatea din București, Ioana Podina, care atrage atenția că “abuzul sexual începe de multe ori cu făptuitorul care cere copilului să îi atingă în zone intime”.

Discuția cu propriul copil despre intimitate și despre ce nu au voie adulții să facă poate să fie dificil de început, atunci când părintele nu știe exact nici ce să spună, și nici cum. Coordonatoare a Laboratorului de Științe Cognitive Clinice de la Universitatea din București, Ioana Podina a explicat pe îndelete pentru Edupedu.ro informațiile de bază pe care părinții trebuie să le transmită copiilor despre corpul lor. Discuția despre siguranța copiilor a pornit de la un poster cu informații esențiale publicat, spre a fi multiplicat de oricine, de către părinții de la Grow Up Romania.

  • Disclaimer: articol publicat inițial în data de 21 decembrie 2018 și reluat spre difuzare

Cum să le vorbim celor mici despre intimitate și siguranță, fără însă a le trezi o curiozitate extremă pe subiect?

 

Foto: GrowUpRomania.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.