G4Media.ro

Regiunile care au votat în favoarea Brexit în referendumul din 2016 au…

foto: studiu Phalippou & Wu

Regiunile care au votat în favoarea Brexit în referendumul din 2016 au acum cea mai mare mortalitate de Covid – studiu

Cercetătorii Ludovic Phalippou de la University of Oxford Saïd Business School și Betty Wu de la University of Glasgow Adam Smith Business School au constatat că regiunile care au votat în favoarea Brexit în referendumul din 2016 au acum cea mai mare mortalitate de Covid într-un studiu publicat recent. Lucrarea compară 60 de districte care au avut cel mai ridicat vot în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană cu 60 de districte cu cel mai ridicat vot în favoarea Brexit.

Concentrat pe Anglia, unde trăiește 85% din populația Regatului Unit, studiul acoperă perioada de la începutul lui ianuarie 2020 până pe 8 octombrie 2021.

Cei doi cercetători au constat că cele patru districte cu cea mai mare mortalitate Covid – Boston, Great Yarmouth, South Holland și Hartlepool, au votat în proporție de peste 75% în favoarea Brexit pe 23 iunie 2016. În același timp, cele 20 de districte cu cea mai redusă mortalitate Covid au votat toate cu majorități solide în favoarea rămânerii în UE.

Autorii sugerează că aceiași oameni care au fost influențați de argumentele în favoarea Brexit, o neîncredere față de elitele politice și financiare și de retorica populistă împărtășită prin intermediul rețelelor sociale, sunt și cei care rezistă vaccinării împotriva COVID-19 și au fost ostili măsurilor de izolare, carantină și purtarea măștilor.

“Există un grup de oameni în populație care respinge orice sfat oficial, orice sfat general, orice sfat de experți”, a declarat Phalippou la Euronews.

Mulți dintre cei care nu vor să se vaccineze sunt deja neîncrezători atât în companiile farmaceutice, cât și în politicieni – și nu în totalitate fără motiv, mai spune Phalippou.

“Există de fapt o vastă literatură academică care arată cât de corupt este procesul de aprobare a medicamentelor. Deci, există un adevăr de bază [la unele dintre aceste credințe]”, a spus el.

“Trebuie să-i luăm în serios pe acești oameni, trebuie să înțelegem ce spun ei, ce simt și cum îi putem contracara pe ei și mentalitatea lor.” mai spune Phalippou.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. La noi se vede mai bine, 90% dacii liberi…
  Evolutia ne scapa de sosoci!

 2. Deci au și britanicii idioții lor… sau este pedeapsa lui Dumnezeu ca nu au votat „cum trebuie”?

 3. Incultura si imaturitatea psihica nu se manifesta doar intr-un singur aspect al vietii, ci in toate, nu-i asa?

  • Ar fi interesant de vazut si o harta cu IQ, desi e usor de intuit cum ar arata.
   O harta cu IQ, cu saracia si cu numarul celor vaccinati (sau nevaccinati) o poate gasi oricine da un search pe google.
   Cu cat pr0stia e mai mare cu atat cei care fug ca pr0stii de vaccin si mor, tot ca pr0stii, sunt mai multi.

  • Caută demografia votanților probrexit, sunt ca votanții PSD de la noi, cu cea mai puțină școală și venituri cât mai mici, deci eu zic că cei cu IQ mic nu se vaccinează, o procedura medicala eficienta și simplă de 200 de ani, dar na așa se întâmplă când ești mai deștept ca un cercetător cu peste 20 de ani de studiat, asta după ce ai văzut un video distribuit pe Facebook

  • Cio, uite aici un studiu care arată că cei cu funcție cognitivă mai redusă au rata mai mare de infectare cu covid și de asemenea sunt mai reticenți la a face vaccin, qed.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8133799/

 4. Mesaj clar și fără dubii: oricine încearcă să părăsească sau să pună la îndoială organizarea și funcționarea UE, are cele mai mare șanse să se infecteze cu varianta … exUE-2 a virusului Sars-Cov2.

  • @Varianta exUE-2 a virusului Sars-Cov-2 – Exact tu esti exemplul cel mai elocvent de conspirationist deficient. Pe bune? Mesaj?

 5. Link-ul la studiu duce la un fisier local.

 6. Au și englezii „inteligenții” lor care au votat brexit păcăliți de propaganda rusă care le-a cumpărat mare parte din presă. La fel e și la noi, cu dacii liberi care schimba moneda euro cu rubla bolșevică când trolii roșii le spun că ei sunt cei mai frumoși și deștepți din toată lumea.

 7. Britanicii sunt vreo 67 de milioane. 90% vaccinați dintre astia înseamnă niște milioane bune de oameni. Dar de fapt vaccinați complet sunt 70% din populație, nu cât spui tu, deci mult mai mulți nevaccinati. Asa ca nu mai scrie minciuni aici și mai gândește pana sa publici un comentariu.