G4Media.ro

Regiunea New England se pregăteşte pentru ger intens cu temperaturi de minus…

Sursa foto: Pixabay

Regiunea New England se pregăteşte pentru ger intens cu temperaturi de minus 46 de grade / O furtună de gheaţă învăluie regiunile sudice: Vânturile reci ar putea aduc un ger atât de mare cum se întâmplă o singură dată într-o generaţie

Nord-estul Statelor Unite se pregăteşte joi pentru un ger istoric, cu temperaturi resimţite de până la -46 de grade Celsius în anumite regiuni, în timp ce ploaia îngheţată care s-a abătut asupra zonelor sudice a lăsat mii de persoane fără electricitate şi a transformat drumurile în patinoare, informează Reuters, citată de Agerpres.

Gerul periculos urmează să se producă într-o regiune cuprinsă între nordul Pennsylvania şi statul Maine începând de vineri dimineaţă şi până sâmbătă seară, a precizat Biroul Naţional de Meteorologie într-un buletin de prognoză.

”Vânturile reci ar putea aduc un ger atât de mare cum se întâmplă o singură dată într-o generaţie”, a precizat serviciul meteorologic, îndemnând rezidenţii fie să rămână în locuinţe, fie să ia măsuri de precauţie împotriva degerăturilor şi hipotermiei. Factorul de vânt rece descrie efectul combinat al vântului şi al temperaturilor reci asupra pielii expuse.

Michelle Wu, primarul Boston, a declarat alertă de ger pentru cel mai mare oraş din New England de vineri până duminică, iar în oraş sunt aşteptate temperaturi negative începând de vineri. Boston a inaugurat adăposturi unde oameni se pot adăposti de frig.

”Sfătuiesc toţi locuitorii din Boston să ia măsuri de precauţie, să rămână la căldură şi în siguranţă şi să-şi verifice vecinii în perioada alertei de ger”, a mai spus Wu într-un comunicat.

În timp ce regiunile nord-estice se pregătesc pentru un val de frig, Texas şi părţi din Sud sunt afectate de efectele unei furtuni de iarnă care a adus ploaie îngheţată, lapoviţă şi acumulări de gheaţă, provocând pene de curent şi drumuri periculos de alunecoase în regiune.

Peste 450.000 de locuinţe şi sedii de firme din Texas, Arkansas, Mississippi şi Tennessee au rămas fără electricitate joi dimineaţă, potrivit Poweroutage.us, după ce un strat de gheaţă de 1,3 centimetri în unele regiuni a doborât linii de înaltă tensiune şi arbori.

Autorităţile din regiune au îndemnat totodată conducătorii auto să evite deplasările după ce în ultimele zile opt persoane au murit din cauza drumurilor alunecoase, a relatat CBS News.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. e vorba despre wind chill -46 nu despre temperatura prognozata care in boston e -21 de grade celsius

  2. D-ale încălzirii globale

  3. Americanii simt pe pielea lor efectele „încălzirii globale” pentru care contribuabilul plătește triliarde de dolari ca s-o combată 😀

  4. cum e cu global warmingul?

    • Pe medie, la nivelul întregului glob, se produce o încălzire. Asta duce la fenomene meteo mai extreme. Acolo este foarte frig, aici este neobișnuit de cald, dincolo sunt inundatii… Înțelegi? sau sa încerc sa explic în termeni și mai simpli?

    • Să revii cu această întrebare peste vreo 5-6 luni, când vor fi temperaturi de 40 grade în zone în care temperatura normală în timpul verii este de 25 grade…

    • Propaganda globalista e dezgustatoare!