G4Media.ro

Referendum în Voluntari pentru interzicerea jocurilor de noroc. Pandele: Le-am promis la…

Referendum în Voluntari pentru interzicerea jocurilor de noroc. Pandele: Le-am promis la creștini că fac ceva/ Nu știu dacă e constituțional și nici dacă l-aș fi făcut în absența referendumului pentru justiție

Orașul Voluntari va organiza în 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare, și un referendum privind interzicerea afacerilor cu jocuri de noroc și pariuri în localitatea. Așadar, încă unul pe lângă cel privind justiția, anunțat deja de președintele Klaus Iohannis.

Într-o declarație pentru G4Media.ro, primarul Florentin Pandele arată că în localitatea pe care o conduce există 30 de săli de jocuri de noroc și că oamenii i-au solicitat să rezolve problema, întrucât există tineri care au ajuns dependenți de aceste jocuri și pierd sume mari de bani.

Potrivit lui Pandele, celelalte eforturi administrative pentru a descuraja fenomenul au fost ineficiente, dar admite că nu e sigur dacă ar fi organizat acest referendum dacă pentru aceeași zi nu ar mai fi fost deja convocat unul, cel pentru justiție.

Principalele declarații făcute de primarul orașului Voluntari pentru G4Media:

 • Profităm și noi de ocazia alegerilor europarlamentare și am găsit de cuviință să vin cu această propunere pentru faptul că sunt mai mulți cetățeni care au venit la mine în audiență și care mi-au spus că nu mai știu ce să facă. Unii dintre ei au început să vândă lucruri din casă. Au copii, unii elevi, alții tineri săriți chiar de 20 de ani, care merg și joacă aproape zilnic deja. Unii și-au făcut nu o pasiune, ci un mod de viață din asta.
 • Nu știm dacă din punct de vedere constituțional acest referendum, dacă va întruni voturile necesare, va putea să fie validat, iar pe teritoriul administrativ al orașului Voluntari să nu mai existe aceste activități comerciale.
 • Un amic de-al meu a venit la mine și mi-a zis că își trimite unul din copii în afara României să facă studii pentru că unul dintre băieții săi deja l-a umplut de datorii. La o lună de zile vine cineva care îi spune că băiatul s-a împrumutat și trebuie să restituie banii. Dar nu este un caz singular, nu-l prezint neapărat pe acesta ca fiind motivul care ne-a determinat să luăm o asemenea hotărâre.
 • Noi am mai dat o hotărâre a Consiliului Local anul trecut în care am cerut interzicerea acestor jocuri de noroc. Nu s-a întâmplat nimic pentru că ei își iau formele de legalizare de funcționare de la oficiul jocurilor de noroc, o structură centrală, iar noi, cel puțin la nivel local, nu suntem decât spectatori.
 • Își deschid spațiile respective, primesc de la primărie autorizație de funcționare, care de fapt vizează doar condițiile comerciale, nicidecum obiectul de activitate.

Dacă nu ar fi existat referendumul pentru justiție ați fi făcut referendumul acesta? 

 • Sincer să fiu nu știu dacă aș fi făcut-o. Sincer. De ce? Pentru că un referendum duce la niște costuri.
 • Într-o încăpere e urna pentru cei care votează la europarlamentare, într-o altă încăpere va fi urna cu referendum. Acolo unde este o urnă cu referendum pentru justiție nu va fi o mare pagubă dacă va mai fi și o urnă cu acest subiect. Dar să fiu sincer, nu știu dacă aș fi propus acum lucrul acesta.
 • Poate aș fi așteptat și dacă aș fi așteptat nu cred că ar fi fost un lucru bun pentru că le-am promis la creștinii ăia că voi face ceva și de fiecare dată când mă întâlnesc cu cu ei îmi spun: domnu’ primar, ne-ați promis, nu ați făcut nimic.
 • Îi explic fiecăruia, individual, că atribuțiile noastre legale sunt limitate. Numai că dumnealor, pe bună dreptate, așteaptă ca lucrurile să fie rezolvate.

Citiți și: Sălile de jocuri de noroc de la parterul blocurilor ar putea fi „exilate” la marginea Bucureștiului, într-un „Cartier al jocurilor de noroc”. În Capitală sunt 1.250 de asemenea săli

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. In sfarsit, cineva care face ceva pentru a apara copiii si tinerii de porcaria numita pacanele. Ei sunt foarte vulnerabili. Sa duca cac a turile astea in afara localitatilor. Felicitari domnului Pandele!

  • Daca ar fi fost stabilit in alta zi decat europarlamentarele si referendumul national, l-as fi felicitat si eu!

 2. O tămpenie Marca PSD .Hai sa interzicem ce nu ne place. Americanii au interzis alcoolul în timpul prohibiției ,ca urmare a crescut consumul de alcool contrafăcut de câteva ori.Cine dracu e Pandele sa facă asta Un comunistoid îmbogățit.

  • Ușor cocos, Pandele e un bou, desigur. Dar mu se interzic plăcerile tale. Doar se muta in afara localității. Civilizat.

 3. Don pandele… corect ar fi „leam promis lu’ crestinii” ca sa te-ntelegi cu publicul tinta.
  Dar trebuie sa le mai zici si cat le-ar baga jocurile de noroc in bugetul local, daca ai face talica, o impozitare „ca la carte”.
  Da’ na! banii negri sunt cum sunt. Din taximetrie sunt mai curati?

  • Principele Pandele Intaiul de Voluntari controleaza DOUA companii de taximetrie din Bucuresti

 4. Un taranoi cadatorit cu o tzoapa pocaita, ce pretentie sa ai de la un asemenea cuplu?

 5. Pandelica tata, de ce nu interzici si carciumele in Voluntari??? Sant la fel de nocive pentru ”cre(s)tini” ca si salile de pacanele!!

 6. Felicitări pentru aceasta actiune! Vă doresc succes! Trebuie preluată la nivel național.

 7. Clar, Pandele reprezinta PSD-istul clasic, maniPulator de prostime. Insa tema abordata : nota 10. Cine nu are cunostinte sau nu au vazut ce drame se intampla in Romania zilnic din cauza pacanelelor sa TACA IN PLM din gura. Este principala dependenta in Romania.

  • Păi așa ar trebui interzis și :
   Munca
   Religia
   ,,Mersul” la femei
   Alcoolul
   Tutunul
   Apa, că si ea da dependanta…
   Dar în primul rând ar trebui interzisă prostia.

 8. Sa vă ajute Dumnezeu, in orice faceți !Cinste oamenilor care v-au votat.Nu am nici o treaba cu Voluntari. Dar un om care face atât de mult pentru cei din jur merită susținut și apreciat. BRAVO!

 9. Nu stiu daca poti interzice ceva care din punct de vedere al legislatiei nationale este considerat legal. Se poate trezi cineva intr-o zi sa interzica mersul pe strada pe teritoriul unei localitati pentru femeile neacoperite pe cap. Motivatia lui „crestina” nu poate fi o motivatie juridica serioasa. Poate in schimb, prin hotarare a consiliului local, fara a fi necesar referendum, sa introduca o taxa locala pentru asemenea activitati. Si o poate stabili atat de mare incat sa faca nerentabile casele de pariuri si jocurile de noroc si astfel sa duca la inchiderea lor. Dar Voluntariul fiind lipit de Bucuresti, amatorii de aruncat cu bani la astfel de activitati nu vor putea fi opriti oricum. E plin Bucurestiul de pacanele si case de pariuri.