G4Media.ro

Redeschiderea unităților de învățământ este o “nebuloasă”, acuză Alianța studenților, care semnalează…

Redeschiderea unităților de învățământ este o “nebuloasă”, acuză Alianța studenților, care semnalează probleme birocratice și operaționale privind întoarcerea la școală / Măsurile propuse pentru studenți

Redeschiderea unităților de învățământ începând cu 8 februarie este descrisă de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), într-un comunicat transmis alături de Consiliul Național al Elevilor (CNE), drept o”nebuloasă” care, spun organizațiile, persistă și în condițiile ordinului publicat vineri de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

ANOSR atrage atenția asupra procesului birocratic prin care unitățile de învățământ trebuie să treacă înaintea redeschiderii, arată că în multe unități de învățământ nu ar exista spații pentru izolarea persoanelor simptomatice și multe nu au personal medical, iar multe măsuri sanitare nu au fost luate în considerare.

ANOSR mai notează: “cvasimajoritatea reglementărilor la nivel național cu privire la normele igienico-sanitare, prevăzute în Ghidul precedent, au fost abrogate, urmând ca fiecare universitate să decidă conform autonomiei universitare. Iar organizația listează o serie de măsuri necesare pentru universități:

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter