G4Media.ro

Redeschiderea școlilor, o problemă complicată. Cum arată calculele puținelor țări care au…

Redeschiderea școlilor, o problemă complicată. Cum arată calculele puținelor țări care au început să se gândească la “pasul următor”

Țările lumii, care au închis pe rând școlile, pe parcursul mai multor săptămâni, ca măsură de prevenție și combatere a epidemiei de Covid-19, încep să se gândească la redeschiderea instituțiilor de învățământ și ce ar presupune aceasta, în situația fără precedent în care se află oamenii.

Procesul nu este deloc unul ușor, e însoțit de noi provocări, iar autoritățile din cele mai multe capitale – inclusiv România – nu pot spune când și cum sa va întâmpla.

Sub presiunea generală a nevoii să fie reluate activitățile economice, lucrurile încep, totuși, să se miște în unele locuri, unde specialiștii și media caută soluții pentru ca momentul când școlile își redeschid porțile să nu fie la fel de haotic ca în momentul închiderii.

Cele mai multe țări europene au închis școlile pe perioade limitate, cu posibilitate de prelungire. Conform ultimelor date agregate, la începutul acestei luni, de Comisia Europeană, școlile urmau să se redeschidă, cel puțin teoretic, fie după 12-13 aprilie, fie după 19 aprilie.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.