G4Media.ro

Recursul în cazul fostului lider militar sârb bosniac, Ratko Mladic, condamnat la…

Recursul în cazul fostului lider militar sârb bosniac, Ratko Mladic, condamnat la închisoare pe viață, va fi judecat în august

Recursul în cazul fostului lider militar sârb bosniac, Ratko Mladic, condamnat la închisoare pe viaţă pentru rolul său în genocidul din Srebrenica, va fi judecat pe 25 şi 26 august la Haga, au anunţat vineri judecători internaţionali, relatează AFP.

Programate iniţial pentru luna martie, aceste audieri au fost amânate pentru prima dată până în iunie deoarece Mladic, 77 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală la colon şi a doua oară din cauza pandemiei de coronavirus.

Supranumit ”Măcelarul Balcanilor”, Ratko Mladic a fost condamnat în primă instanţă în 2017 de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) la închisoare pe viaţă pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii pentru rolul său în timpul războiului din Bosnia (1992 – 1995), care a făcut aproximativ 100.000 de morţi şi 2,2 milioane de strămutaţi.

Atât apărarea, cât şi acuzarea au făcut apel. Mladic a fost condamnat în mod special pentru rolul său în asediul de la Sarajevo şi genocidul de la Srebrenica, cea mai gravă faptă comisă în urmă cu 25 de ani pe teritoriul european de la cel de-al Doilea Război Mondial şi soldată cu peste 8.000 de morţi.

Foto: Ratko Mladic / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Foarte greu se mișcă justiția. După 20 de ani, sentința încă nu e definitivă.

  2. Sa-l scoata acelasi judecator care l-a scos pe criminalul ala care i-a dat foc fetei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.