G4Media.ro

Recuperarea medicală după COVID cu sechele are rezultate vizibile în 45 de…

Recuperarea medicală după COVID cu sechele are rezultate vizibile în 45 de zile (P)

Infectarea cu virusul SARS-CoV2, patologia în sine, dar și urmările acesteia pot fi deosebit de severe, atât pentru persoanele cu comorbidități, persoane vârstnice, dar și pentru persoanele tinere.

Sechelele rămase după COVID se estompează greu, creează disconfort, cu impact major asupra calității vieții. Pacienții manifestă anxietate, scăderea mobilității, dureri musculare, dificultăți în respirație și, nu în ultimul rând, o stare psihică precară. 

Doamna Claudia Petrache povestește astfel propria experiență după COVID:

”Am fost internată la un spital de stat timp de două luni de zile și, după ce m-am externat, am ajuns acasă. Am stat o zi. Familia s-a speriat când m-a văzut în ce stare jalnică eram. De la o prietenă am aflat de spitalul Sfântul Sava. Am sunat în aceeași seară și a doua zi am fost internată.

Eu am zis că dacă nu ajungeam aici, eu nu mai supraviețuiam. Aici a fost salvarea mea, am simțit asta. Am fost primită cu căldură, asta a lipsit în totalitate în spitalul de stat. Aici am dat de o echipă de tineri, de oameni foarte empatici. Nu mă gândeam că mai poți găsi așa oameni. O echipă foarte bine aleasă. Toți, de la medici, copiii de la kinetoterapie. Eu așa le spun, copii, pentru că sunt tineri, dar sunt foarte bine pregătiți, profesioniști. Ne-am împrietenit. 

Prima dată, am fost ajutată moral, ca să pot să-mi revin fizic, și am fost ajutată de kinetoterapeuți. Mi-au fost alături și eu am zis că sunt îngerii mei protectori, Marius și Mari. 

Într-o lună și jumătate, eu m-am refăcut. Adică pot merge, nu mai obosesc, pot respira. Aici am învățat din nou să respir. Niciodată nu m-am simțit la spital aici. Eu m-am simțit ca la un hotel și când mergeam la sală, mergeam ca la fitness, nicidecum la recuperare. 

Recomand spitalul Sfântul Sava din tot sufletul pentru profesionalism și pentru rezultatele pe care le-am avut eu! Eu sunt foarte mulțumită!”

Spitalul Sfantul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative are un program special pentru recuperarea după COVID, care include proceduri de kinetoterapie și fizioterapie, oxigenoterapie, completate cu o monitorizare medicală de specialitate, atât pentru plămânii afectați, cât și pentru celelalte boli cronice de care suferă pacientul și care s-ar fi putut agrava pe parcursul infectării cu SARS-CoV2, precum ortopedie, cardiologie, gastroenterologie, urologie, afecțiuni vasculare și neurologice, indiferent de stadiul bolii, până la formele cele mai grave.

Recuperarea medicală după COVID este absolut necesară pacienților care au stat imobilizați mai multe săptămâni pe durata trecerii prin boală și au ajuns să aibă atrofieri musculare, cu deficiențe majore de mobilitate, care trebuie remediate cât mai repede. 

La internarea în Spitalul Sfântul Sava, pacientul este examinat de medicii de specialitate, care stabilesc obiectivele de recuperare, în funcție și de recomandările primite la ieșirea din faza acută a COVID. Terapeuții încep, apoi, procedurile de mobilizare, care pot fi pasive, realizate atât de kinetoterapeut, cât și de Kinetec, un echipament extrem de performant aflat în dotarea Spitalului Sfântul Sava, foarte rar întâlnit în clinici de recuperare. În recuperarea respiratorie, Spitalul Sfântul Sava realizează proceduri medicale de ventilație noninvazivă, aplicată de o echipă multidisciplinară, care se adresează pacienților cu greutate în respirație și scăderea toleranței la efort de cauză respiratorie. Nu se folosește camera hiperbară.

Spitalul Sfântul Sava  este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Deține și o secție de monitorizare permanentă, în regim de terapie intensivă, cu 18 paturi, atât pentru pacienții aflați în stare gravă, cât și pentru cei recent operați, care pot fi internați fără riscuri de infectare cu bacterii intraspitalicești. Este un spital ridicat de la zero, astfel încât condițiile de internare sunt la standarde europene ridicate. Numărul mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi. 

Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID etc. cu internare, în cele mai bune condiții. Cei 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, masaj terapeutic, lucrează cu pacienții din prima zi de internare, fără pauze în weekend sau în sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie. 

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter