G4Media.ro

Rectorul Universității Politehnice Timișoara: Scade numărul de profesori titulari din cauza birocrației…

Sursa foto: upt.ro

Rectorul Universității Politehnice Timișoara: Scade numărul de profesori titulari din cauza birocrației / O soluție ar fi ”legiferarea doctoratelor industriale”

Birocrația ține departe specialiștii de catedra universitară, susține rectorul Universității Politehnica din Timișoara (UPT), Florin Drăgan, informează Agenția de presă Rador.

Rectorul UPT explică faptul că sunt tot mai puțin dascăli la facultăți, pe de-o parte din cauza numărului constant de pensionări, pe de altă parte, cei care doresc o carieră universitară se împiedică în hârtii. Toate acestea se resimt mai ales în contextul în care pe piața IT și cea a ingineriei este penurie de specialiști, mai spune rectorul UPT, Florin Drăgan.

“Situația nu e doar la Politehnică, pentru că având în vedere oferta de joburi din privat, din companii, în general tinerii nu aleg neapărat să își continue studiile cu doctoratul, atunci nu prea au cum să rămână în universități, ca titular mă refer. Ei pot să vină cu contract de plată cu ora, de exemplu, dar presupune lucruri diferite.  Numărul de posturi ocupate este într-o scădere, având în vedere că sunt persoane care se pensionează și noi, pe de altă parte, intenționăm să creștem numărul de ingineri care absolvă studiile, dar această situație actuală e destul de grea”, spune Florin Drăgan.

Printre soluții, spune rectorul, ar fi legiferarea doctoratelor industriale, pentru ca atât oamenii, dar și companiile să fie interesate de acest nivel de specializare. Drăgan atrage atenția și că numărul studenților scade de la un an la altul iar acest lucru se va reflecta și în bazinul de recrutare din zonele sud și vest, în contextul în care firmele duc în continuare lipsă de personal.

Sursa foto: upt.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Banca este cu adevărat frumoasa, insa de vreo 2-3 ani mai găsiți cel putin una similară in Iasi, Copou.

 2. Arata de prost gust daca te gandesti bine. In lumea fizica nu trebuie sa arate lucrurile ca intr-un computer. Oamenii au nevoie sa se detaseze cat mai mult de calculatoare si noi ce facem venim dupa ei pe strada cu algoritmi, da-o-ncolo de situatie…

 3. Felicitări 👍

 4. In iasi exista niste mizerii similare intr-unul din parcurile din Copou de foarte multi ani, si nu i-a trecut nimanui prin cap sa faca din asta o stire. Probabil pentru ca acolo programarea a fost mai discreta, i-a tras-o arhitecturii prin boscheti, nu in buricul targului.

 5. Poza cu „banca” aia ar trebui pusa in dictionar linga cuvintul kitsch; o poza cit o mie de cuvinte.
  Ar merge pusa si la cuvintul ‘prostie’, dar ar fi ca si cum am vorbi de funie in casa spinzuratului.

 6. Atractie pentru hipstari beshiti, atat.

 7. Dezgustător.

 8. se numesc curbe bezier, curbe parametrice, denumite dupa pierre bezier care le-a folosit prima data pentru a modela caroseria masinilor ford in 1960

 9. E uratica banca bine macar ca e una singura zici ca e un vierme inelat de 2 metrii

 10. Ce comentarii ba frate, ce oameni superficiali și prosti. E un subiect care nu tine de politica, de religie sau de sport, dar totuși ei tin sa își arunce mizeria mentală in public.
  Ați fost prostiti sa va comportați ca niște animale primitive dragi compatrioți, sunteți ca niște păpuși in mâinile păpușarului…

  • N-au educație dar au păreri și internet. Asta îi face să se simtă zei.

  • @Blabla nu trebui sa te uiti la comentarii uita-te la banca, daca tie iti place asa ceva pune-ti la tine acasa. Parerea unanima e ca e oribila. Daca iti pute si parerea generala muta-te in Coreea de Nord . Nu mai insulta tu pe altii spune-ti basinica ta de parere si fa ca spreiu si volatilizeaza-te inapoi in algoritmi.

 11. E un curent la fel de nou ca noul testament

 12. Foarte frumos acest proiect. felicitari pentru lucrare.. Am fost sa-l vad personal ieri. O adevarata atractie pentru cetatenii orasului. Este tot timpul ocupata de oameni care o admira sau de copii care se joaca pe ea.