G4Media.ro

Rectificare din partea Grupului de Comunicare Strategică: La nivel naţional sunt înregistrate…

Rectificare din partea Grupului de Comunicare Strategică: La nivel naţional sunt înregistrate 140 decese, nu 141

Grupul de Comunicare Strategică a precizat sâmbătă că 140 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit şi nu 141 de persoane cum se anunţate anterior.

„Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel naţional sunt înregistrate 140 decese. Cazul 137 de la Galaţi se infirmă. Persoana de 82 de ani care este instituţionalizată într-un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă”, se arată în rectificarea GCS.

Persoana de 82 de ani este contact cu altă persoană din acelaşi cămin, care „a şi decedat”.

Căminul pentru persoane vârstnice din Galaţi, în care este instituţionalizată femeia de 82 ani, a fost plasat în carantină, a declarat sâmbătă prefectul Gabriel Avrămescu.

Potrivit acestuia, un echipaj de jandarmi asigură paza obiectivului, iar Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică.

Femeia de 82 ani este contact cu altă persoană din acelaşi cămin care a şi decedat.

„Persoana de 82 ani este internată la Spitalul de Boli Infecţioase, iar la centrul de bătrâni este o anchetă epidemiologică în curs. Am luat măsura instituirii carantinei pe acel centru, iar un echipaj de la jandarmi asigură paza acolo. Vor fi luate toate măsurile pentru a asigura tot ceea ce este necesar pe perioada carantinării”, a spus Avrămescu.

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu COVID-19 este de 101, dintre care cinci persoane vindecate şi externate şi două persoane decedate, respectiv un bărbat de 77 ani confirmat pozitiv pe 2 aprilie şi un alt bărbat de 61 ani, confirmat pozitiv pe 3 aprilie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Cine a dat informatia eronata de la Galati trebuie demis urgent. Poate a fost o simpla greseala, dar daca vor mai fi inca doua-tei de astea si se duce naibii orice credibiliatate. Totusi, la nvel de judet nu sunt, slava domnului, zeci sau mii de cazuri de raportat.

  2. Fake news oficial.

    Așteptăm și rectificările cu privire la numărul celor decedați din alte cauze și care au for inclusi in decese cauzate de coronavirus. Câți mai rămân decedați din cauza SARS 2 cu coronavirus? Din cei 140 mai rămân cam 40. Mai puțini decât au murit de gripa

    • De fapt avem numarul celor morti care pe langa alte boli grave si urate mai aveau si COVID. E ciudat cand bagi la COVID si stopcardiac-ul

  3. Acum careva zile, cand mi-a povestit cineva ca la un spital din Bucuresti familia unei vecine s-a dus sa isi ia ruda decedata si a fost intrebata daca „este de acord s-o treaca la covid” am crezut ca a fost fie o neintelegere, fie o minciuna.. Azi, cand citesc grozavia asta, imi dau seama ca e posibil sa fi fost adevarat 100%. Este de competenta procurorilor, daca nu vor fi cumva sufocati de mizeriile facute in timpul ordonantei…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.