G4Media.ro

Recruții grupării de mercenari Wagner, amenințați cu execuția dacă se abat de…

Sursa foto: Telegram / ДШРГ Русич

Recruții grupării de mercenari Wagner, amenințați cu execuția dacă se abat de la planul de asalt – Ministerul britanic al Apărării / Grupul paramilitar joacă un rol major în luptele de uzură din Bahmut

Grupul paramilitar rusesc Wagner continuă să joace un rol major în luptele de uzură din jurul Bahmut, în estul regiunii ucrainene Donețk, a declarat Ministerul britanic al Apărării, potrivit The Guardian.

În ultimele luni, grupul de mercenari a dezvoltat tactici ofensive pentru a se folosi de numărul mare de condamnați slab pregătiți pe care i-a recrutat, notează ministerul în ultimul său raport de informații.

„Luptătorii individuali primesc probabil un telefon inteligent sau o tabletă care arată axa de înaintare desemnată de un individ și obiectivul de asalt suprapuse pe imagini comerciale din satelit.

La nivel de pluton și la nivel superior, comandanții rămân probabil la adăpost și dau ordine prin radio, informați de fluxuri video de la mici vehicule aeriene fără echipaj (UAV).

Persoanelor și secțiilor li se ordonă să avanseze pe traseul prestabilit, adesea cu sprijin de foc, dar mai rar alături de vehicule blindate. Agenții Wagner care se abat de la traseele de asalt fără autorizație sunt probabil amenințați cu execuția.

Aceste tactici brutale au ca scop conservarea activelor rare ale Wagner, formate din comandanți experimentați și vehicule blindate, în detrimentul recruților condamnați, mai ușor de obținut, pe care organizația îi consideră de prisos”, arată Ministerul Apărării de la Londra.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...