G4Media.ro

Recensământul în Târgu Mureș, parțial blocat / Nu sunt suficienți recenzori în…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Recensământul în Târgu Mureș, parțial blocat / Nu sunt suficienți recenzori în centre, iar softul se blochează / ”Stabiliți cu recenzorul că vine la 6 seara și stați acolo… beți o cafea…”

Cu doar o săptămână până la expirarea termenul limită de autorecenzare, data de 15 mai, activitatea din centrele de recenzare din Târgu Mureș este blocată sau înaintează extrem de greu, informează Agenția de presă Rador.

La centrul de recenzare din Tudor, de pe strada Cutezanței, zeci de oameni stăteau azi-dimineață la rând, și nu era nimeni să-i ajute. În plus, în ultimele săptămâni sistemul se tot blochează, susține recenzorul, Florina Pop.

„Nu merge sistemul… ne vin foarte greu mail-urile.. oamenii sunt foarte revoltați. Noi am vrea să meargă sistemul să putem lucra. De obicei, de dimineața, în fiecare zi o oră nu merge sistemul. Din trei ore doar două putem lucra și vin în jur de 100-150 de oameni și nici jumătate nu putem face că nu merge sistemul. Am reclamat Primăriei dar nu pot face nimic pentru că este la nivel național”.

Și la autobuzul de autorecenzare era coadă formată, în general, din pensionari. Oamenii sunt revoltați că stau inutil la rând ore întregi, iar unii pentru a patra sau a cincea zi, iar în plus au fost jigniți și de șofer.

Coordonatorul activității de recensământ din cadrul Primăriei Târgu Mureș, Gaspar Botond, recunoaște că problemele semnalate de Radio Târgu Mureș sunt o realitate a ultimelor două săptămâni, iar cea mai mare problemă este blocarea platformei de autorecenzare.

O serie de probleme sunt și cu recenzorii care fie se îmbolnăvesc, fie au alte probleme, aceștia fiind plătiți însă în funcție de numărul de chestionare completate.

Gaspar Botond le-a recomandat oamenilor să solicite ajutor pentru a face recensământul acasă sau să aștepte din 16 mai, timp de două luni, vizita recenzorului la domiciliu.

„Platforma, în acest moment nu funcționează la nivel național. Autobuzul va pleca la ora 12 de aici că va merge în Mureșeni. Încercați, cel mai bine, zic eu acasă…deci, nu e neapărat obligatoriu să veniți la aceste puncte. Cu recenzorul acasă e a doua etapă a Recensământului care începe din 16 mai. Încă procedura nu o știm și instructajul nu s-au făcut la nivel de Direcție de Statistică (dacă vor fi anunțați oamenii pentru dată, oră… ), dar cel mai probabil va merge recenzorul când va ajunge… dacă nu vă găsește acasă, o să vă lase un bilețel. Dar chiar nu o să vă pot garanta că o să meargă platforma.. vă dați seama, stabiliți cu dânsul că vine la 6 seara și stați acolo… beți o cafea.. Nu știu… ne rugăm împreună să meargă platforma dar, din păcate, de două săptămâni în fiecare dimineață cu asta ne confruntăm”.

Primăria Municipiul Târgu Mureș are la această dată deschise 10 puncte fixe de recenzare și 14 recenzori, acesta fiind numărul maxim permis de lege.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. disperati ungurii ca scad?

  2. Doar astia bogatasi se duc la recenzor ca sa se dea mari cu cate vile si mertzanuri au

  3. Sa vad daca am inteles bine. Stau la coada, pe timpul si cheltuiala lor, ca sa fie recenzati de administratia incompetenta? OK 🙂

    „No be usor sa nu te inneci”.