G4Media.ro

Realizatorul clipului ”Copiii referendumului”: Plângerea făcută de parlamentari a fost trimisă la…

Realizatorul clipului ”Copiii referendumului”: Plângerea făcută de parlamentari a fost trimisă la Poliție de Autoritatea pentru Protecția Copilului. E ciudat că autoritatea nu a verificat singură acceptul părinților, deși avea toate informațiile

Robert Tiderle, Administratorul agenției Papaya Advertising – care a realizat clipul ”Copiii referendumului”, a declarat marți pentru G4Media.ro că a fost informat de polițiștii de la Direcția de Investigații Criminale a Poliției în urma unei sesizări făcute de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (condusă de Gabriela Coman), care a trimis către poliție o întrebare adresată de un grup de 15 parlamentari.

”I-am informat pe polițiști că toți copiii prezenți în clip au acordul părinților, există contracte pentru fiecare între Papaya Ardertising și aceștia. De altfel, aceste contracte există la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, așa că nu înțeleg de ce autoritatea nu a făcut singură aceste verificări și a fost nevoie să sesizeze poliția”, a declarat Robert Tiderle.

”Mi-a plăcut modul în care s-a comportat poliția, ei nu au nici o vină, împreună am ajuns la concluzia că anchetează în premieră un spot publicitar”, a mai spus Tiderle.

”Am demonstrat că nu au fost abuzați emoțional, cât despre abuzul economic invocat de parlamentari în sesizarea lor – nici noi, nici poliția nu știam ce înseamnă. Știm că la fiecare contract există și o remunerație”, a mai declarat pentru G4Media.ro Robert Tiderle.

Spotul ”Copiii referendumului”, realizat de Papaya, a fost lansat pe 1 octombrie de Comunitatea Declic pentru a îndemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Mesajul clipului a fost: ”Pentru ca răul să nu se întâmple, e suficient ca oamenii buni să stea acasă”. Clipul a fost inspirat de serialul HBO ”Povestea slujitoarei” (”The handmaid’s tale”), realizat după romanul omonim al scriitoarei canadiene Margaret Atwood.

Parlamentarii care au cerut anchetarea Papaya Advertising: Zece de la PNL, trei de la PSD și câte unul de la ALDE și minorități

Nu mai puțin de 15 parlamentari au solicitat, pe 10 octombrie 2018, Protecției Copilului să ancheteze modul în care Papaya Advertising a folosit minorii în spotul ”Copiii referendumului”, spotul care îndemna la boicotarea consultării populare privind redefinirea familiei drept căsătoria exclusivă dintre un bărbat și o femeie.

Dintre cei 15 parlamentari, 10 sunt de la PNL: Ioan Cupșa, Dumitru Mihalescul, Pavel Popescu, Angelica Fădor, Florica Cherecheș, Ben-Oni Ardelean, Robert Sighiartău, Daniel Gheorghe, Antoneta Ioniță și Nicolae Neagu. De la PSD au semnat plângerea Tituș Corlățean, Gabriel Leș și Maria Jivan. De la ALDE a semnat Steluța Cătăniciu, iar de la minorități Gabriel Grosaru.

Parlamentarii au solicitat președintei Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție să le spună dacă acei ”copii folosiți în spotul video Papaya Adevrtising au acceptul părinților pentru a filma în acest videoclip și dacă s-a respectat interesul superior al copiilor”.

Protecția Copilului a trimis plângerea parlamentarilor la Poliție, care la rândul său l-a chemat pe administratorul Papaya, Robert Tiderle, să dea explicații.

Citește aici sesizarea parlamentarilor

Foto: Captură clipul Copiii referendumului

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pai da, unii pot sa fure de la copiii sărmani (din Teleorman), fără să se sesizeze Protectia Copilului…
  De fapt, chiar Protectia Copilului fura de la copii, ii abuzează…
  Aceeași protecție nu se sesizează referitor la condițiile în care trăiesc în procent covârșitor din copiii țării, la condițiile în care învață copiii țării, la condițiile în care sunt tratați copiii țării…

 2. Statul controlat de PSD lucreaza pe fatza impotriva romanilor cinstiti.

  Poate „va deranjati” sa votati in 2019 si 2020. Sau poate ca nu, poate mersul la gratar e mai important decat dictatura.

  • Daca cei care ne mana la vot vor avea aceleasi argumente plangacioase si repetitiv-obsedate, un gratar cinstit e preferabil unui vot alaturi de natangi ca tine.

  • @2086,chiar esti multumit de halul in care a ajuns tara asta?Nu vrei sa se schimbe nimic?

  • @ 2087
   Două mii optzeci și șapte ( 2087)
   Ești un prost fără de carte.
   Tu de Geo te-ai luat
   Care e nevinovat.
   Una-n gură tu servești
   Dobitoc asta tu ești.
   Prostia te doare tare
   Bei apa la adapatoare,
   Esti un bou de pesedist
   Și de aia ești MUIST.

 3. „Vigilentii liberali” ! S-au repezit sa prinda, credeau ei, o halca buna de imagine fara sa fie preocupati sa verifice in prealabil (in conditiile in care verificarea era si absolut obligatorie in cazul lor si perfect realizabila) daca acuzatia lor are vreo umbra de temei, vreun pospai de temei !

  PS. Oare este o simpla impresie (data de nr mai redus al reclamantilor) ca pesedistii au fost mai rezervati in chestiunea asta decat penelistii ?

  PPS. In fine, la prima vedere , cu exceptia unui ratacit in politica (fost ratacit in profesia de medic), l-am numit pe dl Pavel Popescu, toti ceilalti liberali semnatari ai plangerii indreptate impotriva lui Papaya, cu simpatii, zice-se mai useriste, sunt „USLasi” ! Sa insemne oare ceva asta ? 😉

 4. Asta chiar e de-a râsu-plânsu. Ce să vezi, acei domni parlamentari mor de grija copiilor. Pe stăpânul lor l-au luat la rost pentru exploatarea Agenției de protecție a copilului din Teleorman? Vă propun o lozincă/logo/motto pentru viitoarele alegeri. „Trăiască duplicitatea și slugărnicia paralamentarului român PSDragnea. Tot înainte pentru propășirea nației!”

 5. Parafrazînd spusele lui Cioloș, semnatarii sesizării vin din trecut și ne vor în trecut.

 6. din cauza ca PNL !!!!! = PSD = UDMR = PMP

 7. Parlamentarii care au cerut anchetarea Papaya Advertising: Zece de la PNL, trei de la PSD și câte unul de la ALDE și minorități

  VAI ↃƎ ᴙUꙄIᴎƎ … TOↃMAI ꟼƎᴎƎ⅃ƎU⅃ ꙄA ꟻAↃA AꙄTA!⸮

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.