G4Media.ro

BREAKING Duma de Stat de la Moscova a votat o rezoluție pentru…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

BREAKING Duma de Stat de la Moscova a votat o rezoluție pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei / Rezoluția va fi trimisă lui Putin pentru aprobare

Deputații din Duma de Stat a Rusiei au votat, marți, cu majoritate de voturi o rezoluție pentru recunoașterea Republicilor separatiste Populare Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, iar aceasta va fi trimisă imediat lui Vladimir Putin pentru aprobare, relatează agenția rusă TASS. 

Și agenția France Presse relatează că parlamentul rus a votat marți să-l îndemne pe președintele Vladimir Putin să recunoască independența regiunilor separatiste ale Ucrainei, Donesk și Lugansk, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza acumulării de trupe militare la granița ruso-ucraineană.

Președintele Camerei inferioare a Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a scris pe rețelele de socializare că parlamentarii ruși au decis să-i ceară lui Putin să recunoască două regiuni separatiste din estul Ucrainei drept „state suverane și independente”.

„Kievul nu respectă acordurile de la Minsk. Cetățenii și compatrioții noștri care locuiesc în Donbas au nevoie de ajutor și sprijin”, a spus el.

Potrivit lui Volodin, deputații sunt convinși că „recunoașterea DNR și LPR va crea temeiuri pentru asigurarea garanțiilor de securitate și protejarea locuitorilor republicilor de amenințările externe, precum și pentru consolidarea păcii internaționale și a stabilității regionale în conformitate cu scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite și va iniția procesul de recunoaștere internațională a ambelor state”.

Două rezoluții au fost prezentate Camerei inferioare cu scopul de a recunoaște Republica Populară Donețk (DPR) și Republica Populară Lugansk (LPR), care s-au autodeclarat independente în 2014, amintește Euronews.

Ambele sunt situate în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, unde separatiștii susținuți de ruși luptă cu forțele ucrainene.

Diferența dintre cele două rezoluții este că prima a făcut apel direct la Putin să recunoască „imediat” cele două zone ca independente, în timp ce a doua urma să fie trimisă Ministerului de Externe al Rusiei și altor structuri guvernamentale „pentru studiu și feedback”.

El a acuzat autoritățile ucrainene că au încălcat „drepturile și libertățile” locuitorilor și că operează o „blocadă economică completă” asupra celor două zone.

Proiectul de rezoluție votat marți a fost depus în Duma de Stat pe 19 ianuarie 2022 de către fracțiunea Partidului Comunist. Potrivit documentului, Duma de Stat face apel la șeful statului cu o cerere de a analiza problema recunoașterii republicilor proclamate „ca state independente, suverane și independente”.

Textul spune că deputații „consideră justificată și justificată moral recunoașterea” DNR și LNR. „În ultimii ani, în republici s-au construit organisme și state democratice cu toate atributele puterii legitime pe baza voinței poporului”, se arată în text, citat de agenția rusă de știri Tass. 

Deputații ruși consideră că este necesar să-l invite pe președintele Putin să ia în considerare problema purtarii de discuții cu conducerea DPR și LPR cât mai curând posibil „pentru a crea o bază legală pentru relațiile interstatale care să asigure reglementarea tuturor aspectelor de cooperare și reciprocitate. asistență, inclusiv probleme de securitate”.

Foto: președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o vizită anterioară pe linia frontului din estul Ucrainei. Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. adica putin le-a cerut, ei s-au conformat. sau altfel sareau de la etaj.

 2. Un prim pas spre dezescaladare. Ucraina pierde teritorii.

  • si cum mai exact e asta o dezescaladare???? ca daca fac asta incepe ucraina cu scandalul, si pe buna dreptate. si cine ne garanteaza noua ca dupa ce fac asta, peste cativa ani nu vin si mai fac asa si cu alte zone si tot asa? nu vad niciun pas spre ceva decat spre razboi. sa stea la ei acasa, au cea mai intinsa tara de pe glob. si tot saraci rupti sunt.

  • Sau nu! Putin intra cu trupele in republicile proaspat recunoscute, la invitatia proaspetilor conducatori de acolo, evident, si iata escaladarea!

  • Ucraina ar trebui să restituie teritoriile acaparată prin pactul Molotov-Ribentrop

 3. Deci pe de o parte trupele ruse se retrag pe de alta parte republicile astea devin parte din Rusia.
  (probabil in curand).
  2 calde si una rece. Dar trupele astea se retrag doar ca rotatie ? Sau chiar efectivul total se reduce ? Nu prea au precizat.

  Urmarea va fi ca orice foc de arma tras de ucrainieni spre cele 2 republici va fi considerat un atac la mama Rusie.
  Daca nici asta nu e Casus Belli (foarte atent inventat) nu stiu ce e.
  Dar sa speram ca inca e la bluff totul.

 4. Daca incepea razboiul, ziceau americanii ca l-au mirosit pe Putin de om rau.

  Daca nu incepea razboiul, ziceau americanii ca l-au descurajat pe Putin cel rau.

  Asa, daca totul se face din pix, americanii vor zice ceva, ca sa iasa ei bine, dar inca nu stiu ce. Spuneti voi, scorpioni maronii, invingatorii din Kabul: cum trebuie interpretata oficializarea anularii acordului Minsk 2?

 5. lol Putin centreaza si tot Putin da cu capul

 6. Se intrebau unii care va fi pretextul pentru inceperea ostilitatilor. Voila !

 7. Rezoluție, aprobare, invadare, anexare…

 8. Oare ce se poate intampla daca putin nu „aproba”? Asadar iei cu japca teritorii si apoi ‘aprobi” ca sunt ale tale…

 9. Minoritatea ruseasca pe pamant rusesc….minoritate romaneasca pe pamant romaneasca…minoritate maghiara pe pamant maghiar…

 10. Exista importante comunitati de rusi in SUA, UK, Franta etc. Asteptam ca Duma de stat sa le recunoasca independenta..

 11. Nu ma bag, nu ma pronunt, nu ma pricep! Ca daca era asa de simplu si atat de previzibil totul pe Putin l-ar fi chemat Dorel. Dar nu-l cheama asa. Deci, stau cuminte in fotoliu si ma uit la comedii. Altfel de comedii. Pe asta cu răzbelul o vad mai incolo dupa ce se pun de acord scenografii cum trebuie sa se termine. Oricum ar fi insa pe IMDB tot nota mica o sa ia. Pacat de distributie 🤣