G4Media.ro

Reactorul 2 al Centralei Nucleare din Cernavodă a fost reconectat la Sistemul…

Reactorul 2 al Centralei Nucleare din Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional

Reactorul 2 al centralei nucleare din Cernavodă, deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional (SEN) în dimineaţa zilei de 14 octombrie, a fost reconectat la SEN sâmbătă dupa-amiaza, a anunţat Nuclearelectrica, compania care operează centrala.

„Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional în dupa-amiaza zilei de 16 octombrie 2021”, a anunţat compania.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Naţional.

„Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au avut impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea desfăşurându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situaţii”, mai arată compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creştere cu 12,3% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei.

Producţia de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (5.499 GWh).

sursa: News.ro, sursa foto: CNE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bravo lor.

  2. Dacă nu mă înșel, a mai fost într-o reparație programată în mai puțin de un an. Bine că se oprește dacă un Dorel are doua mâini stângi. Totuși, comunicatul este lapidar, nu spune ce sa întâmplat acolo, nu sar siguranțele ca într-un apartament dacă faci scurt circuit. Stupid, în două fraze puteau sa spună ce sa întâmplat, acum putem sa ne dam cu parerea, o să fim toți experți în domeniul energiei nucleare ca și în vaccinuri.,…..

    • Eu inteleg ca din Sistemul Energetic National vine problema, n-a fost, de backup pentru centrala, ori era prea mult in SEN …
      E complicat ca apare xenonul – „otrava” pentru reactorul insusi – care face ca repornirea sa se poata faca numai dupa un anumit timp. E complicat si costisitor, cel putin niste zile n-a produs.

  3. Productia de energie a scazut, iar profiturile au crescut!
    Ce frumos !