G4Media.ro

Reacţia Primăriei Sector 6, după ce o femeie a murit din cauză…

Sursa foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Reacţia Primăriei Sector 6, după ce o femeie a murit din cauză că a fost muşcată de câini: Terenul este unul privat. Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj

Reprezentanţii Primăriei Sector 6 au precizat, referitor la cazul femeii care a murit, după ce a fost muşcată de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală, că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat şi ar fi aparţinut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autorităţile din Chiajna, potrivit news.ro.

„Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, mai arată sursa citată. Totodată, primăria de sector mai spune că Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.

„Femeia a fost găsită de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la graniţa cu Comuna Chiajna. Terenul a aparţinut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autorităţile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane”, arată comunicatul de presă al Primăriei Sector 6.

Conform sursei citate, primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

„Chiar şi aşa, Poliţia Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acţiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giluleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor”, mai indică sursa menţionată.

Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă printr-un apel la 112, de faptul că o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, ar fi fost muşcată de câini, a transmis Poliţia Capitalei. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. Femeia, care are 43 de ani, ar fi fost atacată în aceeaşi zonă şi anul trecut, moment în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Fotrografia a fost aleasă într-un mare fel. O femeie este omorâtă de câini în condiții neclare, iar voi puneți poza unei simulări cu un proiect idealist care nu a început și care nu este în zona crimei.

    • e weekend sunt numai incepatorii la munca. sa vezi primul articol cum arata. din ce citim nu sunt neclare parca au fost martori. legistii vor determina de ce a murit, si sa vezi dupa, explicatii de la fituici. Cu toate ca femeia a fost gasita de „militie” moarta pe camp, la 300m de lac. pe camp. ce um au ajuns sa patruleze pe un teren privat nu se stie. Dar nu era stire de senzatie.

  2. La dat vina pe altii, PNL si Ciucu sunt mari specialisti, au invatat de la prietenii lor din PSD.

  3. Cel mai greu e mereu cu animalele agresive de pe terenuri private. Pe patroni nu îi interesează, ba chiar le convine, că le păzesc coșmeliile și ce mai au ei acolo. Statul nu are voie să intervină în ograda lor și trecătorii sunt mușcați/omorâți de câini care scapă aiurea pe drumuri, apoi tot mortul e vinovat că de ce alerga pe acolo, de ce a trecut pe acolo, de ce exista, de ce respira.
    Nimeni nu face vreodată un control serios, să nu-și mai lase privații câiinii pe străzi. Ni-meni.

    • N-ar trebui sa fie cel mai greu. Daca e teren privat, de ce nu e imprejmuit si asigurat corespunzator? De ce te plimbi pe proprietate privata ca pe bulevard?

  4. E prima data cand aflu ca pe Lacul Morii a fost un CAP. Ce cresteau, gaste?