G4Media.ro

Reacția ministrului Transporturilor după ce sindicaliștii din spitalele CFR au pichetat sediul…

Sursa foto: Federația Sanitas

Reacția ministrului Transporturilor după ce sindicaliștii din spitalele CFR au pichetat sediul ministerului: Nimeni nu doreşte să desfiinţeze spitale, să dea oameni afară 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat miercuri seara după protestul angajaţilor spitalelor CFR în faţa instituţiei. El a declarat la Prima News că nimeni nu doreşte să desfiinţeze spitale, să dea oameni afară, din contră, se doreşte un act medical mai bun, astfel că demersul Secretariatului General al Guvernului a fost să întrebe mai multe instituţii, primării, universităţi, dacă doresc să preia aceste spitale.

Ministrul Grindeanu a arătat că demersul nu a pornit de la Ministerul Transporturilor, ci au fost trimise adrese în ţară de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, către instituţiile publice deconcentrate, autorităţi locale, primării, Consilii Judeţene şi universităţi, punându-se întrebarea dacă sunt dispuse a prelua, fiecare unde are autoritate, câte un spital din această reţea.

”În decursul anului, cu câteva excepţii, numărul de angajaţi la CFR a scăzut mult. Cu câteva excepţii, investiţiile nu au fost pe măsura nevoilor. (..) Nimeni nu doreşte să desfiinţeze spitale, să dea oameni afară, din contră, se doreşte un act medical mai bun”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ministrul a spus că pe el îl interesează, ca şi pe cei care ar prelua aceste spitale, actul medical în sine, mai ales că majoritatea spitalelor, cu două sau trei excepţii, au suferit de subfinanţare, nu au avut bani pentru aparatură.

Sorin Grindeanu a menţionat că la Timişoara, Universitatea de Medicină şi primăria ar fi interesate în preluarea spitalului CFR.

”Ştiu că multe universităţi de medicină şi-au arătat disponibilitatea de a prelua aceste spitale în oraşe cu tradiţie, şi Oradea şi Târgu Mureş, de asemenea, autorităţile locale, primăria Timişoara”, a mai spus el.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...