G4Media.ro

Reacția lui Kovesi la deschiderea celui de-al doilea dosar: ”Fabulații întocmite exclusiv…

Reacția lui Kovesi la deschiderea celui de-al doilea dosar: ”Fabulații întocmite exclusiv în scopul denigrării. Adina Florea dorește doar un dosar mediatic și nu unul juridic”

Laura Codruța Kovesi respinge, într-o declarație pentru G4Media.ro, acuzațiile aduse de procurorii SIIJ în cel de-al doilea dosar penal deschis pe numele său. Kovesi descrie drept ”hilare” acuzațiile. Secţia specială de anchetare a magistraţilor a anunțat, vineri, că a început urmărirea penală împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un al doilea dosar penal pentru coordonarea unui grup infracţional organizat şi complicitate la represiune nedreaptă.

Reacția integrală a lui Kovesi:

În replică la comunicatul de presă al SIIJ, arăt următoarele:

1. Învinuirile descrise în comunicatul de presă sunt fabulații întocmite exclusiv în scopul denigrării, chiar atitudinea procurorului de caz, Adina Florea, dovedind că dorește doar un dosar mediatic și nu unul juridic, în care să se afle adevărul.

2. Emiterea unor ordine interne în activitatea curentă a procurorului șef DNA este reglementată, ca atare nu poate fi considerată o activitate ilegală. Emiterea unor circulare/ordine constituie o componentă a activității manageriale pentru uniformizarea practicilor în cadrul structurii de parchet și nu constituie acte ilicite. Este absolut hilar să se susțină că emiterea unor ordine interne scrise este o componentă a coordonării unui grup infracțional organizat. Așa lucrează toate parchetele și toate instituțiile publice, în general. Aceste circulare au rolul unor îndrumări de natură teoretică, procurorii fiind independenți în activitatea lor, mai ales atunci când vorbim de administrarea probelor și de soluțiile emise. Atunci când procurorii audiază martori sunt obligați să respecte dispozițiile Codului de procedură penală și nu îndrumările teoretice care vizează interpretarea unor dispoziții legale. Modul în care procurorii au audiat martorii în procesul penal este verificat de către judecători atunci când judecă dosarele. Sancțiunea audierii unor martori cu nerespectarea dispozițiilor legale are ca efect înlăturarea acestora ca probe din procesul penal.

3. Circulara la care se face referire în comunicatul de presă nu a fost un ordin, ci o sinteză a concluziilor desfășurate la o ședință de lucru internă din DNA, prin care s-a comunicat tuturor procurorilor că a existat o situație în care procurorii de caz au audiat un martor cu identitate reală și apoi și cu identitate protejată. Prin circulara respectivă am transmis tuturor procurorilor modul în care a fost soluționată situația de către instanța de judecată. Esența sintezei a fost aceea că judecătorul trebuie încunoștințat de către procuror în cazul în care este vorba de același martor.

4. Cel mai relevant este faptul că respectiva circulară a fost emisă la câteva luni DUPĂ ce martorii fuseseră audiați în acest fel de către Serviciul Teritorial Ploiești, astfel că este imposibil ca circulara să fi determinat în orice fel un comportament anterior al unor procurori DNA. Circulara a fost emisă în luna octombrie 2016, după ce în cauză fusese finalizat rechizitoriul, iar dosarul trimis în instanță. Conducerea centrală a DNA a aflat despre modul de audiere când această problemă s-a ridicat în judecata în camera preliminară și acesta este motivul pentru care s-a discutat într-o ședință de lucru situația creată. Este aberant să acuzi că ședințele interne ale DNA în care noi, procurorii, discutăm organizarea activității au constituit activități ale unui grup infracțional. Este revoltător și jignitor pentru DNA și pentru magistratură în general, astfel de ședințe având loc în toate parchetele. De altfel, problema a mai fost dezbătută ulterior și în cadrul altor ședințe ale DNA și, pentru că nu a existat o opinie unanimă, a fost constituit un grup de lucru pentru analizarea practicii judiciare în materie și formularea unor concluzii.

5. Cu privire la Ordinul nr.38/2016 privind adoptarea unor practici unitare în administrarea probelor audio-video la nivelul DNA, precizez că, după intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală și după adoptarea Deciziei Curții Constituționale nr.51 din 16 februarie 2016 privind interceptarea și înregistrarea convorbirilor telefonice, a fost necesară uniformizarea practicilor privind această activitate la toate structurile DNA. Această măsură managerială s-a impus pentru că am constatat practici diferite în interiorul DNA. Am avut în vedere și deciziile instanțelor de judecată pe dispozițiile legale privind interceptările. Prin ordin intern, am constituit un grup de lucru la propunerea Serviciului Tehnic, iar ordinul procurorului-șef DNA a preluat concluziile pe care acest grup de lucru le-a formulat. În principal, ordinul a stabilit modul în care procurorii vor lucra cu Serviciul Tehnic al DNA, circuitul documentelor și al suporților tehnici. Acest ordin s-a impus în principal pentru că Serviciul Tehnic al DNA deservea toate structurile teritoriale. El nu conține nicio dispoziție contrară legii, ci stabilește doar circuitul administrativ al documentelor, lucrărilor și suporților optici în cazul interceptărilor efectuate prin serviciul tehnic al DNA.

6. Cu privire la cea de-a doua acuzație, arăt că este vorba de un rechizitoriu cu aviz de legalitate de la un procuror șef de secție, rechizitoriu care, potrivit legii, nu trebuie avizat și nici nu a fost avizat de procurorul-șef al DNA. Comunicatul SIIJ face referire la “conduita mea de procuror ierarhic” o acuzație neclară și foarte generală, în condițiile în care acest caz nu s-a aflat niciodată în coordonarea mea și nu am avizat de legalitate niciunul din actele din dosar. Legalitatea rechizitoriului a fost confirmată, oricum, de Înalta Curte de Casație și Justiție în judecata în cameră preliminară. Cazul nu a fost soluționat definitiv pe fond.

Așadar, este absolut hilar să se susțină că, prin această activitate managerială de stabilire a unor reguli administrative, am participat coordonat la comiterea unor fapte penale.

Apreciez ca fiind în totală contradicție cu normele legale și, deci, lovite de nulitate, TOATE actele SIIJ efectuate împotriva mea. Toată activitatea s-a derulat cu împiedicarea exercitării drepturilor mele legale. Nu am avut acces la acuzațiile în detaliu, nefiindu-mi comunicată ordonanța prin care s-a formulat acuzația. Modul în care s-a desfășurat și se desfășoară, în acest caz, urmărirea penală este o pată pe obrazul justiției, căci, în mod evident, SIIJ nu urmărește administrarea unor probe valide, în conformitate cu principiul loialității, ci crearea unei aparențe de vinovăție pentru influențarea opiniei publice.

Context. Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că urmărirea penală împotriva lui Kovesi a fost începută în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu, zis Portocală. Astfel, potrivit Secţiei speciale, Kovesi ar fi coordonat grupul infracţional organizat format din procurorii de la DNA Ploieşti care ar fi încercat să ”smulgă” denunţuri de la „nevinovaţi”, precum fostul deputat PSD Vlăduţ Cosma, despre Liviu Dragnea, Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

În ianuarie, procurorii Onea şi Negulescu de la Ploieşti au fost puşi sub acuzare de Secția specială pentru mai multe infracţiuni de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, totul culminând cu acuzaţia de grup infracţional organizat.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Citește și

SURSE Kovesi este acuzată de Secția specială că ar fi coordonat grupul infracţional organizat de la DNA Ploieşti care ar fi încercat să ”smulgă” denunţuri de la ”nevinovați”, precum Vlăduţ Cosma, despre Dragnea, Ghiță și Ponta / Fosta şefă a DNA ar fi ordonat trimiterea în judecată a lui Sebi Ghiţă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

38 comentarii

 1. ADRVĂRAT!
  DOAMNE AJUTĂ ÎN CONTINUARE !
  Suntem alături de tine!

  • Dacă veți face un simplu exercițiu de memorie veți avea posibilitatea de a vă aduce aminte că toate anchetele DNA, au debutat cu arestări publice, cu toată presa de față, cu anunțuri mai întâi în presă și apoi să-l anunțe pe cel urmărit!!! Vreți să vin cu exemple? Chiar că ați fi neserioși sadea…Păi toate anchetele DNA au fost făcute public , chiar înainte de a fi acuzat cel ce era urmărit. Și acum mangafaua asta se plânge de media? Hai că-mi vine să râd, da rău de tot . cu lacrimi….Iar voi ați urlat mereu cu ”PENALIIII!!”, și acum săriți în apărarea celui mai corupt personaj din zilele noastre? Chiar îmi treziți un sentiment de milă, de jenă de orice altceva, dar nu unul normal…Vai de voi…Treziți-vă daomnelor și domnilor ce apărați opoziția asta de doi bani. acești oameni care nu propun nimic real , nimic bun, doar țipă HOȚII! și PENALII! când ei sunt niște nulități, niște mocofani, hahalere, lichele parazite….Dați-mi un singur exemplu de om integru, cinstit din cei aflați acum în opoziție, care să fi venit cu vreo propunere de bine pentru țara noastră, care să nu fi mers cu pâra la UE, care să nu fi scuipat pe nația română, pe țara pe care o reprezintă, în urma votului unor fraieri care au crezut în ei…și i-au ales!!! Nu cred că puteți…astai situația, dar trebuie să căscați ochii și urechile, să surprindeți numai și numai adevărul adevărat!!!

  • D-le Dinu. Sa va dau un mic exemplu. Am ajuns acum vreo 3 ani intr-un concediu intr-o localitate. Un fost colt de rai. Treceam pe acolo cand mergeam la bunici. Eram tot timpul in trecere. Dealuri verzi, impadurite. Azi…trist. cateva palcuri de padurice. Imi spunea un localnic ca tot personalul forestier e anchetat de DNA inclusiv primarul pentru defrisari ilegale. Ce naiba! Furtul se vede cu ochiul liber. Despre ce vorbim?

  • @Dinu:
   Vin alegerile si se inmultesc „Invatatorii” ! Cei ca tine !

   PS. Doar ca valoarea lor e nula ! Si stiti de ce ? Pt ca niciunul nu-si apara „invatatura” de criticile celor pe care vor sa ii destepte ! :)))

  • Dupa ce ca esti prost esti si ticalos. N-a scuipat nimeni pe tara. Psd nu e echivalent cu tara nici daca avea 100% din voturi. Dar ei n-au nici 20%. E bine ca ai scris mult si prost ca macar atat sa faceti si voi trollii. Sa pierdeti timpul aiurea. Ma intreb insa cat de prost si rau sa fii cand in jurul tau se fura pe rupte cu legea in mana iar tu te faci ca nu vezi dar o acuzi pe aia de ii prindea pe hoti. Mars pe siteul vostru de kkt, adica pe luju. Limbiti-va intre voi acolo

 2. Că mafia psd-istă acționează ca un grup infracțional organizat nu mai este un secret pentru nimeni, dar această adina florea este magistrat de atâția ani. Nu pot explica decât prin faptul că este o frustrată care nu a fost în stare să fie și ea la vârf undeva în structurile de parchet, și în disperare de cauză a acceptat să fie sluga unor infractori.
  Urâtă la chip, urâtă la caracter și suflet.
  O să ajungă să o disprețuiască toți viitorii ei colegi.

 3. Ei, hai că asta-i culmea … „consecvenței”!

  Nu chiar Dvs., doamnă Lauda Kodruta Kovesi, îndemnați chiar ieri să NU SE MAI FACĂ justiție în media!?

  Păi … atât ținem la … prințipii, juma de zi!? Dacă probele sunt neconcludente, vor decide, așa cum ne-ați asigurat de nenumărate ori chiar Dvs., procurorul până terminarea rechizitoriului și apoi judecătorii.

  Că smulgeți lacrimi (sau, nu) de la #rezistenți și coafeze la corporatiști, nu are nicio importanță. Contează ceea ce vor decide judecătorii (dacă ajunge/ ajung dosarele la ei)!

  • De facto, tu de la mine smulgi altceva: sloboz.

  • Care procuror o anchetează, ăla ne-independent care se vede de pe luna că acționează la comanda politică? Cruella Deville a cărui corectitudine e pusă din start la indoiala după ce tac’su a declarat, înainte de a fi aleasă șef DNA, că se va ocupa fix de LCK??aia care e făcută praf de caracterizarea din avizul negativ al CSM?? Aia care a trimis documente secrete pe pragul borfașilor?? Aia din secția creata special, ca măciucă PSDista? criticata de toate organismele internaționale gen Comisia de la Veneția sau alte organisme UE că ar fi sub control politic??? Aia către voia sa ii ia locul LCK la conducerea DNA??
   Aia care anchetează la ordinile borfașilor dovediți??.

  • Esti jalnic postac de 2 lei. Isi are Kovesi pacatele dar ceea ce se intampla acuma este definitia penibilului, iar cei ca tine, sper ca pentru toate putorile care nu fac altceva decat sa lanseze dejectii pentru 3 lei in stanga si in dreapta, sincer sper ca exista un loc special in iad sa fiti blestemati in al 9-lea cerc al iadului la suferinte inimaginabile pana la sfarsitul timpului.

  • @de facto

   Cat de impartial esti ? Adica adina florea are tot dreptul sa dezvaluie presei si sa dea comunicate din dosarele in curs ? Pe ce lume traiesti?

  • Bai, de-fecto! Te dai cunoscător de literatură pașoptistă, dar tot miroși a membru de partid!
   I-auzi, n-are dreptul să se apere in media, după ce haita de lichele psdiste o ataca … numai prin media! Mui3 PSD!

  • @de facto

   Iar cel acuzat n-are voie sa faca la fel? Mai ales cand tot dosarul este o minciuna de la A la Z, cu unicul scop de a denigra.

  • Tare bou mai e si defecato asta. Normal că vor decide că sunt neconcludente probele, pentru că așa sunt. Vede din avion și unul care nu știe despre ce e vora darămite un postac penal ca de fecato. Condiția e să nu fie retardat. Ca trolul ăsta care s-a defecat aiea. Stați liniștiți, băieți, are cine să tragă apa după după voi

  • Bai,anonim curajos,crezi ca pe aici misuna cei ce casca gura toata ziua la latrinele hotilor de la psd?Te obosesti degeaba,stim ce fel de judecatori are sectia aia infiintata la ordinul Intaiului mafihot al tarii!

 4. Vai, cum se întoarce roata! Vai, Karma, cât de iubesc!!!

  Când oamenii se plângeau că le sunt fabricate dosare și că sunt abuzați, Kovesi și cu dobitocul de serviciu Iohannis spuneau „niște penali”.

  Urmează Iohannis, în iarnă, când va fi nimeni în drum.

  • Gogule, adevarul invinge intotdeauna. Pana atunci, ma bei la oua.

  • Gogule, nu-ți face iluzii ca să n-ai deziluzii! :))

  • Hahaha, sau he-he cum ar zice tuta voastră, asta nu este karma, ci doar un instrument fabricat de borfași și politicienii aflați vremelnic la putere; când o veni vremea pt adevărata karma, se va alege praful de voi…poate karma a vrut sa scoată, înainte de a lovi, toți viermii la suprafață. Numai așa poporul se va însănătoși cu adevărat! Deci, daca va simțiți cu musca pe căciulă, să vă temeți! Roata se întoarce și veți plăti pentru tot raul pe care îl faceți milioanelor de amărâți din țara asta!

  • Au ajuns postacii mafioților din cartelul PSD-ALDE la orgasm, vai cstt de proști pot fi:)))))

  • ciudata karma asta cum s-a fact dupa cumpararea unor oameni. asta e karma, bai postac coclit:? mars la voi pe luju.

  • Prostule, razi cat mai poti ca dupa ce e numita kovesi procuror european o sa va plangeti in pumni si o sa va muscati degetele de oftica. In iarna nu iohannis cu al doilea mandat o sa fie dupa gratii ci iubitul tai dinti de grebla cu toata sleahta.

  • Gogule,ai minte cat cei ce casca gura dupa ra-hatul varsat pe latrinele penalilor!!HOTII INCEARCA SA-SI FACA DREPTATE SINGURI,FIINDCA AU PUS MANA PE PUTERE CU AJUTORUL VOSTRU,IDIOTI UTILI DIN 4 IN 4 ANI!

  • Gogule, cum te-ai rătăcit tu pe aici!
   Voi nu credeți în karma, pe lângă faptul că nu pricepeți.
   Nu-ți ajunge prostia, de ce trebuie sa te și lauzi?

 5. Tot spunem că înțelegem ce se întâmplă, știm ce e rău, cât e de grav si cine sunt vinovații… Și atât.

 6. pentru cine a fost atent – nu ca ar merita 5 bani atentie- la Cosma jr care zicea acum cateva zile ca i-a arat Negulescu o circulara de la Kovesi cu martorii sub protectie si in realitate… Eu cred ca daca exista ceva ilegal o executau din ziua 2 se existenta a sectiei…. prob ca exista suspiciuni „rezonabile”pe baza declaratiei lui cozma ca a vazut el…

  • Asta a vrut hotul sef al psd,sa-si asigure justitie privata pentru el si ceilalti borfasi cu dosare in lucru ! Tot mai sper sa se desfiinteze aceasta sectie de justitie paralela ,creata de monstrul de la ministerul justitiei,o taratura cu trecut dubios si periculos prin slugarnicie fata de hoti !

 7. Adina florea nu stie cum se conduce o institutie, ea n-a organizat niciodata intalniri, sedinte de lucru si n-a intocmit niciodata circulare si ordine de serviciu.
  Ea este o sluga care a primit si primeste ordine.

  NB dosarul penal inregistrat de aceasta habarnista de procuroare pe numele lui Timmermans este bineinteles din ordinul lui Dragnea, care doreste sa-l santajeze pe Timmermans.

  • Ca si cum un hot patentat ca el poate santaja pe cineva inafara de cei ca el! Si efectul este invers,nu vorbim de un santaj ordinar intre 2 corupti,ci unul lansat de un corupt dovedit in justitie,ca Dragnea la adresa unui politician cu credibilitate in Europa ,integru si fara dosare penale! Despre ce vorbim?Despre o sectie de justitie privata construita la ordinul unui politician de duzina,borfas puscariabil!

 8. Fiindcă rezultatul tuturor dosarelor deschise anterior lui LCK a avut efect ZERO în respingerea candidaturii ei la funcția de Procuror European, ce-au gîndit șleahta de tîlhari? Îi facem dosar c-a constituit grup infracțional în interiorul DNA! Cu asta i-o favem lu’ LCK, că europenii ăia o să devonă suspicioși…
  Jeguri umane, în coadă cu Adina…

 9. SIIJ poate condamna pe oricine socoate incomod sau in opoziție cu partidul aflat la putere! O invenție a lui Dragnea și penalii aflați în Parlamentul României. Rușine! Statul paralel sunteți voi, cei care creați organisme paralele pe care sa le interpuneti intre voi și omul de rând! Măscărici, incapabili, analfabeți și pușcăriași! Rușine! Susțin total pe Kovesi și oameni ca ea!

 10. Hai ca m-ati zapacit!
  Pana la urma: Procurorii fabrica dosare sau nu? ca nu mai inteleg?!?
  Ai lor, da, ai nostrii, nu?

  • Procurorii administrează probe.
   1. Dacă probele sunt furnizate de infractori fugiți din tara sau condamnați, dacă justiția se face la televiziunile infractorilor sau alte canale media deținute de acestia…
   2. Dacă statul este administrat de infractori și legile sunt făcute de acestia sau in folosul lor…
   3. Dacă politica făcută de infractori influențează justiția …
   4. Dacă se practică manipularea, impostura și promovarea nonvalorilor…
   Nu se mai poate pune problema fabricării dosarelor.
   Avem de a face cu o țară captivă în fața unei puteri discreționare de tip mafiot.
   In concluzie zăpăceala te situează în tabăra infractorilor.

  • P.S.
   Cred că te-a zăpăcit Adina Flocea când i-a deschis dosar penal lui Timmermans!
   Ești complet rătăcit!

 11. Hoțul neprins nu te va lasa sa traiesti.

 12. Prima intrebare:
  – daca vreau si trebuie sa depun o plangere pentru organizare de grup infractional, represiune nedreapta, santaj etc, etc… pe numele ADINA FLOREA, sau/si a oricarui procuror din cadrul SIIJ cui ma adresez?
  Altfel formulat:
  – care este structura de parchet abilitata legal sa ancheteze procurorii din Sectia de Militie Politica – SIIJ?

  Cand trolii PSD-ALDE-UDMR vor da un raspuns coerent la aceasta intrebare, voi medita un pic la cine minte/spune adevarul in aceasta telenovela/diversiune intitulata „Dosarele LCK”. Pana atunci, stiu adevarul.

  A doua intrebare:
  – Pai, daca LCK si DNA sunt „grup infractional organizat” pentru ca se ocupau de prins infractori, asta inseamna ca toti infractorii prinsi de DNA si condamnati de instantele de judecata sunt, de fapt, „detinuti politici” iar din grupul infractional organizat fac parte si toti judecatorii care i-au condamnat si vor fi si ei anchetati de SIIJ. Corect? Asta inseamna ca TOTI hotii sunt PROCURORI/JUDECATORI CINSTITI si TOTI procurorii/judecatorii sunt INFRACTORI NEDOVEDITI, nu?

  Bai, cat de idioti sa-i crezi pe oameni ca sa incerci sa vinzi astfel de gogosi?
  Asta e ultima intrebare…

 13. Despre cele doua lepre, Adina Flocea, procuroarea inhaitata cu mafia dobrogeana, o corupta proventia dintr-un mediu toxic comunito-securist, si seful ei nu are rost sa mai zicem nimic. Sa-i lasam sa se faca de kkt din ce in ce mai mult -= pentru ca oricum put atât de tare incât toate UE si-a dat seama ca SIIJ e un soi de Gestapou comandat de hoti, iar cei doi niste ticăloși jegoși