G4Media.ro

Reacția Guvernului după ce sindicaliștii din Educație au respins ultima ofertă: ”Vom…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Reacția Guvernului după ce sindicaliștii din Educație au respins ultima ofertă: ”Vom adopta ordonanța de urgență mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în mandatele de negociere prezentate public”

Guvernul a transmis, miercuri, după ce sindicaliștii au respins creșterile salariale propuse miercuri că Executivul va ”adopta ordonanța de urgență mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în mandatele de negociere prezentate public”:

  • ”- Creșterea salariului începând cu luna iunie a.c., cu 1.000 de lei brut lunar pentru personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, respectiv cu 400 lei brut pe lună pentru personalul nedidactic din sistemul educațional.
    – În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, a reiterat Guvernul.

În comunicatul de miercuri seară, Executivul a mai transmis că textul actului normativ a fost deja publicat în transparență pe site-urile oficiale ale ministerelor Educației și Muncii.

Profesorii și angajații din Educației au respins oferta propusă la Guvern, de premierul Nicolae Ciucă și de Marcel Ciolacu, au transmis sindicaliștii miercuri seară, după a doua întâlnire în aceeași zi cu reprezentanții Executivului.

Marcel Ciolacu le-a transmis sindicaliștilor că este ”ultima ofertă” a guvernanților și că ea respectă întru totul mandatul inițial al negociatorilor, reprezentanți ai profesorilor, conform surselor G4Media.

Sindicaliștii au transmis că oferta guvernanților a ajuns în teritoriu, dar ea a fost respinsă categoric de profesori pentru că aceștia nu sunt de acord cu eșalonarea creșterii pe trei ani și cu o creștere de 1000 de lei brut de la 1 iunie:

”Cum la medici s-a putut dintr-o singură tranșă, trebuie să se poată și la profesori. Profesorii au cerut dublarea sumei, vor o creștere de 2000 de lei net, nu 1000 de lei brut. Greva continuă”, au transmis doi dintre cei trei lideri de sindicate, miercuri seară.
Discuțiile dintre profesori și sindicaliști vor fi reluate mâine, pentru a stabili oferta minimă acceptată de dascăli pentru a se întoarce la catedre.

Comunicatul Guvernului

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, au prezentat liderilor sindicatelor din Educație ordonanța de urgență pe care Guvernul o va adopta în ședința de mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în baza mandatelor de negociere prezentate public:
-Creșterea salariului începând cu luna iunie a.c., cu 1.000 de lei brut lunar pentru personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, respectiv cu 400 lei brut pe lună pentru personalul nedidactic din sistemul educațional.
– În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.
Textul actului normativ a fost deja publicat în transparență pe site-urile oficiale ale ministerelor Educației și Muncii (Detalii aici: )
Coaliția de guvernare face un nou apel la responsabilitate către toate cadrele didactice și întreg personalul care contribuie la buna funcționare a sistemului educațional, pentru a înceta greva și a permite reluarea accesului la educație pentru cei peste 3.000.000 de elevi din România, dintre care aproape 300.000 se pregătesc pentru evaluarea națională și bacalaureat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Băi Ciucă, nu poți să minți că așa era mandatul lor, că există televiziuni, radio, social-media, etc. care te dau de gol și arăți ca naiba! Valabil pentru toți de la putere!

  2. Imi imaginez ca cineva a venit cu ideea creata cam asa: “Da-le asta prin OUG ca ce-o sa faca? O sa continue sa protesteze dupa ce le-am marit salariile?” Si dupa au batut toti palma si l-au facut geniu pe tipul cu ideea. Frumos ar fi ca protestul profesorilor sa fie sprijinit activ si de societatea civila. Parintii si elevii s-au alaturat. Poate e si randul nostru.

  3. cine-i boschetaru’din poza,e ziua portilor deschise la guvern?Si-au adus astia cu pene un papagal ….sigurantat,care vrea(auzi idee liberala la el) stat maximal.Si acum n-are bani pentru ceeea ce au tot promis…

  4. Simplu, dupa adoptarea Ordonantei intra in scena RTV, A3, Metropola tv, A1, care vor incepe demonizarea profesorilor! Parinti,bunici,copii toti vor infiera profesorii haini si fara suflet. Festival va fi!

  5. Executivul va ”adopta ordonanța de urgență mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în mandatele de negociere prezentate public” ….what?!?

  6. Ce nenonorociti! Halal guvernanti… Nescoliti dar obraznici.