G4Media.ro

Reacția guvernului australian la decizia justiției în cazul Djokovic: Australienii au făcut…

Reacția guvernului australian la decizia justiției în cazul Djokovic: Australienii au făcut sacrificii majore pentru a menține una dintre cele mai mici rate de mortalitate în pandemie din întreaga lume

Ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a salutat duminică decizia tribunalului din Melbourne, care a respins apelul tenismanului sârb Novak Djokovic împotriva deciziei de anulare a vizei.

”Politicile dure de protecție a frontierelor ne-au protejat pe durata pandemiei, ducând la una dintre cele mai mici rate de mortalitate din lume, la o revenire economică rapidă și la una dintre cele mai mari rate de vaccinare la nivel global. Politicile de protecție a frontierei sunt fundamentale pentru păstrarea coeziunii sociale”, a scris oficialul australian într-un comunicat citat de The Guardian.

”Australienii au făcut sacrificii majore pentru a ajunge aici și guvernul e decis să protejeze această poziție”, a mai spus ministrul Imigrației.

Australia are una dintre cele mai mici rate de deces din cauza pandemie, cu 103 decese la un milion de locuitori (locul 166 în lume), potrivit portalului specializat Worldometer. Rata de vaccinare a populației peste 16 ani este de peste 91,5%.

Reacția ministrului Hawke a venit la scurt timp după ce tribunalul din Melbourne a respins apelul lui Djokovic împotriva anulării vizei, o decizie care duce automat la expulzarea tenismanului sârb, care ratează astfel șansa de a câștiga Australian Open pentru a zecea oară. (sursa foto: Facebook/ Novak Djokovici)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

52 comentarii

 1. Mențineți ideologia pură, vă puteți infecta cu un om sănătos.

  • Îi admir, poate după Omicron vor putea relaxa măsurile, poate nu, dar decizia este a lor, nu a lui Djokovic, nu a lui bbc, nu a rușilor sau sârbilor.
   O lecție de stat de drept pentru balcanici, est-europeni si ruși.

  • Cu asemea justificare Jese Owens nu ar fi participat la olimpiada din ’38 organizată de baciul A.dolf.

  • La ce justificare va referiti și ce legătură considerați dvs că ar exista între Owens și Djokovic și între Germania din 1936 și Australia?

  • aberezi la greu, la limita analfabetismului (functional), desi textul articolului nu pune asa mari probleme de comprehensiune. get lost, sau mai bine zis, dosvidania

  • @abc
   Mai ai și alte clișee răsuflate care să ateste superioritatea ‘alfabetismului tău funcțional’ ?
   Oh, ai mai înserat și un -get lost- ..
   Sunt de-a dreptul răvășit de orizontul fără margini al culturii tale.

  • După ce va reveniți din răvășeală dl de la bbc, poate explicați ce ați vrut să spuneți cu comparația pe care ați făcut-o. Sau nu aveți nici o explicație, pur și simplu ați vrut să induceți o idee falsă printr-o comparație neavenită, poate poate ține.

  • Ce zici bunico, repetă te rog , nu te aud ?
   Tactici puerile dragă draggy.
   Îți insulți propria inteligență.

  • Am înțeles idee dle bbc, de ce nu vreți să vă susțineți afirmația. Ar fi fost bine daca ați fi avut și dvs ce sa va insultați, așa sunteți nevoiți să-i insultați pe alții.

  • Te victimizezi in van .
   Nu ți-am adresat nici o insultă.
   Dimpotrivă, te-am apreciat.

  • draga bebece, iata clișeul, pe pasi: mai întâi aberezi consistent (i. e. comentezi in subsolulul un articol producand afirmatii care nu au legătură cu continutul lui), aberatia respectiva e semnalata si amendata si, la final, revii ravasit-ironic si te victimizezi. Dupa cum se vede, la clisee, chiar de-as avea, nu as putea concura cu tine. So get… stii tu.

  • Vezi că ți s-au încrucișat avatarurile ))))

  • pe langa subiect, as usual
   vedem si aici un cliseu? :))))

  • Iar ci s-a părut că aș fi spus ceva ce n-am spus , dl. bbc, mereu sunteți defazat. Unde ați văzut dvs că m-am victimizat? M-am obișnuit să fie insultat de tovarășii dvs, inclusiv folosind numele meu și puțin îmi pasă, dacă vă interesează. Am spus că -i insultați pe alții, nu pe mine, ia mai citiți o dată. Nu asta faceți sau chiar nu va dați seama?

  • Și uite că faceți ce faceți și reușiți să schimbați vorba. Deci, ce e cu ideologia aia pură, ce ați vrut sa spuneți, și comparația din Australia și Germania din 1936? Nu vreți să răspundeți, nu, doar băgați fitile și apoi abateți atenția de la subiect

 2. Demnitatea si onoarea sunt cele mai prețioase sacrificii pentru un șarlatan balcanic.

  • Demintatea si onoarea e ce clameaza toti iresponsabilii sosocari, dar in fapt e o falsa onoare , e doar de vazul lumii. Iar demintate , multi din haurari fac muncile de jos din Germania si Italia si spera ca Simion le va spala onoarea ranita. Cam asa e in Balcani !!!!

 3. Hai, balcanismele inpoi la mama lor 🙂

  • Mai bine baga un search in presa australiana, inainte ……de autojigniri, esti nascut in acelasi areal…Guvernul australian putea sa nu dea viza, asa, indiferent de decizie, a iesit prost….Fiecare are legile ei, dar situatia si motivarea instantei sunt de domeniul patologicului….Absurdistan

  • Care e motivarea instanței și de ce considerați că ar fi de domeniul patologicului?

  • deci 3 judecatori in 3 locuri diferite dau acelasi verdict si tu esti mai destept ca ei, nu?
   mda….tipic. bine ca nu judeci crime, ca erau toti infractorii pe afara.

 4. Dictatura fa fi cind vor veni stăpâni tai la putere

 5. Deci o persoana care a ales sa nu se vaccineze, daca este o celebritate, devine automat pericol public. Ce vremuri traim.

  • Nimeni nu este deasupra legii !
   Sau pentru nivelul tău de IQ – în fața legii toți suntem egali, suntem pur și simplu oameni.

  • Putea să stea la el acasă în Serbia nevaccinat 100 de ani, dacă pentru el este atât de important acest aspect – nu îl obliga nimeni sa meargă în Australia.
   Când te duci într-o țară sau într-o casă, respecți regulile locului, sau ești dat afară. Simplu.

  • Dacă minte da.. E pericol public, deoarece gesturile lui multiplicate de altii

  • ”Dacă minte da.. E pericol public, deoarece gesturile lui multiplicate de altii”

   Da, un mare pericol! S-ar putea ca și alții să se ”molipsească” cu ideea libertății! Oițele australiene trebuie să fie ținute, fericite, în țarcul lor. Iar fericirea lor vine de la vaxinare: iarăși și iarăși și iarăși și iarăși și iarăși…

   Albert Einstein cred că se învârte în mormânt: ”Nebunia este faci același lucru iarăș iși iarăși și să te aștepți la rezultate diferite.”

  • ”Nimeni nu este deasupra legii !
   Sau pentru nivelul tău de IQ – în fața legii toți suntem egali, suntem pur și simplu oameni.”

   Toți suntem egali în fața legii! Sunăm măgălitor. Atâta tot că doar naivii au puterea să creadă în aceasta.

   ”Am mai văzut sub soare că, în locul rânduit pentru judecată, domneşte nelegiuirea şi că, în locul rânduit pentru dreptate, este răutate.” Ecclesiastul 3:16

 6. Bateți câmpii rău de tot, dl sărăcuț cu duhul. Nu a vrut nimeni restricții nicăieri și nu le-a impus cineva, situație pandemica a determinat asta
  Drept dovadă că în primele luni de pandemie n-a pus nimeni restricții până și-au dat seama că mor oamenii. In Australia guvernul a fost mai responsabil și mai atent cu soarta oamenilor ,dar dvs nu înțelegeți asta pentru că aveți o mentalitate de tip totalitar și o gândire colectivistă.

 7. O decizie corecta fața de australieni indiferent ca-i infecta sau nu.

 8. Sa vina sa bata mingea prin Serbia lui frumoasa, bogata si prospera daca nu ii convine ce e prin Australia….poate o sa il finanteze si marele patriot inculpat Sebi Ghita…..ar trebui exclus din tenis, o sa fie alti campioni poate mai mari ca Jojocovici, nu ii asta alfa si omega in tenis…si naivii sa se abtina de la comentarii ca oricum nu le pasa de tenis, il sustin pe aiuritu asta numai pentru ca e anti-vaccino-conspirationist ca ei…..diferenta e ca in sosocarii de la noi urla foamea….atata tot…..

 9. Autoritățile din Australia vorbesc de rată de mortalitate mică, de pace socială, fară speciali, pe cand în Romania autoritățile acționează total invers.

 10. Acăsică, falsificatorule! In Balcanii “liberi”!

 11. Felicit guvernul Australian și aștept în continuare scuzele publice, ale jucătorului sârb, pentru a mai drege busuiocul…

  • Va dati seama ca ii felicitati simultan pe toti autocratii care pedepsesc opiniile contrare ideologie de stat.

  • Greșiți, autocrații sunt cei care conduc discreționar, pentru că au putere, bani, faimă, fără să țină cont de cei mulți. In Serbia sunt la guvernare autocrați, iar susținerea acordată lui Djokovic e fix in aceasta lumină. Cei care țin cont de oameni, de viața și sănătatea lor, sunt democrați. Deci e exact invers decât spuneti dvs iar ideologia democrației este interesul public. Pe când justiția înseamnă dreptate într-o democrație și pedeapsa e in regimuri autoritare.

 12. Ca sa fim mai apropiati de timpurile noastre,justificarea primului ministru australian suna cam asa : „Dai in mine , dai in tine , dai in fabrici si uzine!” Oare de „prost” s-a dus in Australia sau a fost invitat si a primit confirmarea unor comisii de specialitate? Generic, ca de obicei politica joaca rolul nefast , pe seama cetatenilor mai buni sau mai rai !
  Grele si absurde timpuri traim! Sunt vaccinata!

  • Are foarte mică legătură cu politica ce s-a întâmplat, chiar cu vaccinul. E vorba de nesimțire, tupeu, șmecherie, nepăsare, vedetism ieftin și autosuficient. Și o susținere din partea unora care au impresia că dacă bai bani și faimă, îți poți permite orice.

 13. De ar fi intrat toți in fibrilații. Acum vor juca miuța

 14. A crezut ca merge sa faca ce il taie capul in tara altora. Sa isi faca de cap la el acasa

 15. Pe sosocarii romani nu-i intereseaza rata de mortalitate….daca scapa el si familia lui, restul nu conteaza…..

 16. Si a venit si ziua in care sportul e ingenuncheat de politic… CTP-ii din toata lumea exulta!!!
  Vedem ce mai urmeaza…

 17. un sportiv nu are dreptul la opinii antivaccinare experimentala de culoare verde / cacaniu in dungi/maro 😂 ? Djokovici nu merita sa se bucure de egalitate in fata legii / tratament uman adecvat ? Djokovici poate sa instaureze o revolutie antivaccinare ? …

  • Cum, nu e tratat egal? Exact, e tratat egal cu ceilalți oameni care întra în Australia. Nu respecți legile, vrei s-o fentezu, minți, te duci acasă. Sau stain în hotelul respectiv pana e soluționat cauza ta. Chiar și asa a fost tratat special, fiindcă unii imigranți stay ani de zile în centre pe insulele din pacific, nu sunt lăsate sa umble liber pana rezolvarea contestațiilor. Nu vedeți ca a lăsa Djokovic sa între ar if fost egal cu scuipare în fata a propriilir cetățeni? Bine, noi suntem obișnuiți cu acest lucru, dar noroc ca acolo e diferit.

 18. Episodul Djokovic imi aminteste, pastrand proportiile, de tratamentul aplicat lui Napoleon pe insula Sf Elena. Posteritatea a pastrat o amintire luminoasa lui Napoleon, pe cand josnicul lui paznic, englezul Hudson Lowe, e detestat chiar si de catre englezi!

  • ce ma????? deci napoleon a fost vreun erou sau ce?
   eu zic sa citesti istorie, poate afli cum il vede de fapt istoria pe napoleon. iar paralela e inexistenta cu djokovic.

 19. Sunt profund dezamăgit de Djokovic , putea rezolva problemă atât de simplu, atât de elegant Nu îl credeam atât de laș și de fricos. Cum tu, bărbat de 30 și ceva de ani să te tragi înapoi de la un vaccin, o înțepătură de ac, o înțepătură de țânțar…. VAI SI AMAR! Acum 80 de ani , puștani cu 15 ani mai tineri ca el, înfruntau naziștii prin cotloanele Dinarilor, aceia erau PARTIZANII sârbi , fără frica de bombe, obuze, cartușe, fără teama că pot rămâne schilodiți pe viață sau că pot muri pe front. Erau măcinați de boli și foamete, torturați și tot nu s-au lăsat ….și tu , ditamai sportivul, bărbatul, dârdâi de frică în fața unei înțepături de țânțar. Ajungi să minți, să inventezi tot felul de pretexte și motive……PENIBIL….UN PAPĂ LAPTE

  • @Dudu; Tu chiar crezi ca i-a fost frica de o intepatura de ac?

  • Aici e vorba de intepaturi de ace nu de seruri experimentale. Bravo, cel mai inteligent comentariu din aceasta sectiune. Strawmanning much?

 20. Merita suspendat precum impostoarea Șarapova. Minciuna si hoția sunt cele ma rușinoase fapte umane.

 21. ”Legea e lege! Unde-i lege, nu-i tocmeală!”
  – Kim Jung-Un