G4Media.ro

Reacția Consiliului Rectorilor la atacul AUR reclamat de SNSPA: Forul se solidarizează…

Foto: Pixabay.com

Reacția Consiliului Rectorilor la atacul AUR reclamat de SNSPA: Forul se solidarizează cu profesorii și studenții după “regretabila manifestare”, dar nu spune nici cine, nici ce a făcut, omite să menționeze și instituția afectată

Reacție a Consiliului Național al Rectorilor, după „un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic” al SNSPA semnalat public de rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Consiliul ce reunește toate universitățile din România, CNR, condus de fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, spune într-un comunicat de presă că „a luat act de faptul că într-o universitate din România s-a produs o regretabilă manifestare cu pronunțat caracter politic“, potrivit Edupedu.ro.

Consiliul Național al Rectorilor (CNR) nu precizează nicăieri explicit, în cadrul comunicatului, numele partidului AUR, acuzat de SNSPA de faptul că a „distribuit“ prin susținători ai săi pliante prin în care “îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie” în partid. În schimb, CNR susține că „fiecare are dreptul constituțional la liberă exprimare și la a avea propriile convingeri politice, însă nu spațiul academic este locul pentru exercitarea acestor drepturi“.

„Nu dorim să intrăm într-o analiză de conținut a respectivei acțiuni ce a umbrit o zi festivă precum cea dedicată deschiderii noului an universitar, ci doar să ne manifestăm dezaprobarea față de producerea ei și solidaritatea față de colegii noștri și de studenții care au fost nevoiți să asiste la așa ceva. Comunitățile academice din România cunosc legislația referitoare la statutul instituțiilor universitare și au dovedit că o respectă. Fiecare are dreptul constituțional la liberă exprimare și la a avea propriile convingeri politice, însă nu spațiul academic este locul pentru exercitarea acestor drepturi.

Societatea noastră democratică dispune de diverse locuri în care se pot desfășura acțiunile politice, conform legislației în vigoare, iar universitățile nu se numără printre ele. Consiliul Național al Rectorilor face apel la toate forțele politice să respecte comunitățile academice din România“, se arată în comunicatul Consiliului Național al Rectorilor.

Citește mai mult pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...