G4Media.ro

EXCLUSIV Răzvan Cherecheș, fost consilier la Ministerul Sănătății: Sistemul este populat de…

EXCLUSIV Răzvan Cherecheș, fost consilier la Ministerul Sănătății: Sistemul este populat de persoane cu abilități tehnice extrem de reduse. Cam o treime sunt competenți și știu ce vorbesc. Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese

Expertul în sănătate publică., Răzvan Cherecheș, a declarat, pentru G4media.ro, că propunerile sale nu au fost ascultate și că în sistemul de sănătate sunt „foarte mulți rechini cu diverse interese”, iar în Ministerul Sănătății „doar o treime dintre angajați sunt oameni competenți, care știu ce vorbesc.” Cherecheș, care conduce departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a lucrat pentru puțin timp la Ministerul Sănătății, în calitate de consilier onorific. A stat cinci săptămâni și și-a dat demisia.

Cinci săptămâni a stat profesorul Răzvan Cherecheș în funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Cherecheș, care de o perioadă propune diverse materiale video informative despre pandemia de coronavirus pe Facebook, spune că s-a simțit inutil la Ministerul Sănătății, neascultat și din acest motiv a decis să plece.

 • „Situația este complicată în minister. Am făcut mai multe propuneri, mi s-a spus că sunt bune, dar nu s-a materializat nimic. Am militat pentru testare în masă și pentru transparență totală. Încrederea oamenilor în sănătate și în alte domenii, dar acum ne referim la sănătate, e legată de transparență. Când eram elevi la școală și aveam emoții când aveai un test, ele dispăreau după ce ți se punea foaia în față, că știai sau nu. Incertitudinea ne stresa. Trebuie să știm și noi, populația, cu cine s-a văzut, de exemplu, ministrul, ce discuții s-au purtat. Am militat să fie întâlniri pe orice fel de portal, pe o platformă, să fie o întâlnire zilnică între minister și presă. Ce facem, facem așa, așa și așa. A fost tragedia de la Balș. Eu aș fi făcut atunci, pe loc, o conferință în care să spunem ce măsuri se pot lua ca incendiul să nu se repete în altă parte. Și spunem cine e vinovat fiindcă suntem responsabili în fața comunității. În orice situație. Din cauza cui s-au făcut achizițiile x cu întârziere, alt exemplu. Sau funcționarul care a blocat plata către centrele de vaccinare. Cine e? Numește-l cu nume și prenume și spui că se aplică măsurile disciplinare. Noi nu arătăm cu degetul. De ce? Lumea are nevoie să știe cine e de vină, pentru ce e de vină și ce se întâmplă”, a declarat Cherecheș pentru G4Media.ro

Specialistul în sănătate publică afirmă că sistemul de sănătate „e populat de foarte mulți rechini cu diverse interese, iar aici e nevoie de un campion. Un campion, vă dau un exemplu, cum a fost Aurelia Cristea, care a dat acea lege împotriva fumatului. Datorită ei, rata fumatului a scăzut considerabil în țară, cu toate nemulțumirile, cu expluzarea din propriul partid. E nevoie la Sănătate de cineva care să împingă reforma fără se se oprească la politețuri și amabilități.”

Cherecheș a mai precizat, în privința Minsiterului Sănătății, că „e populat de o mulțime de indivizi cu abilități tehnice extrem de reduse. Cam o treime sunt oameni competenți care știu ce vorbesc, dar foarte mulți nu au abilități tehnice. Eu le-aș fi dat un test de utilizare a calculatorului, sincer. La fel și la cei din DSP. Dacă trebuie să lucreze în xl cu date securizate, ar avea probleme serioase. ”

Profesorul de la Universitatea Babelș-Bolyai susține, de asemenea, că una dintre cele mai importante măsuri pe care statul întârzie să le ia, este creșterea capacității de testare.

 • „Numărul de teste nu crește, noi zburăm în întuneric. Suntem în punctul în care secțiile de terapie intensivă sunt pline, oamenii mor. Sunt județe care nu fac suficiente teste, funcționează la fel deși sunt pe roșu. Dacă ai sub 300 de teste pe zi în județ tu ai rata de incidență cea mai apopiată de tine care are 300 de teste pe zi. Nu poate exista un județ verde înconjurat de județe roșii, nu există așa ceva. Și testarea. Trebuie teste gratuite pentru populație. Mi se pare obscen să plătești bani să afli că ești bolnav de o boală care îi poate afecta pe alții. Am mai propus, de asemenea, automatizarea anchetelor epidemiologice. Avem în România Ui-Path, unicornul start-up-urilor românești care se ocupă cu automatizarea proceselor de acest fel. În locul unui funcționar care sună, poate suna un robot, cu localizare gps și tot restul. Încotro ne îndreptăm? Ce facem acum? În condițiile actuale eu aștept încălzirea vremii. Dacă se încălzește, ieșim din casă, stăm cu geamul deschis, crește și distanța dintre noi. În sezonul rece ne aglomerăm între noi în spații închise. Vremea caldă ne-ar putea salva”, este de părere Cherecheș.

El mai atrage atenția și asupra surselor de informare pe care populația le alege. Face referire inclusiv la medicul Flavia Groșan, din Oradea, care a spus, printre altele, că „protocolul Covid din spitale omoară pacienții.”

„Ce-a spus acest medic. A spus să nu mergeți la spital că vă faceți rău. Ea există din cauza Colegiului Medicilor. Ea pune vieți în pericol, oferă declarații iresponsabile, criminale. Ce-a făcut Colegiul Medicilor? Nimic. A fost acea audiere la Bihor, iar concluzia a fost că ea are intenții bune. E criminal. Nu trebuie să ne mirăm fiindcă oamenii sunt ușor influențabili, sunt unii structurați, care trăiesc în paralel, luptă cu oculta, sunt reptiloizi și au o imaginație foarte bogată.”

Notă: Răzvan Cherecheș este director la departamentul de sănătate publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Cercetătorul, licențiat în medicină în 2001 la UMF Iuliu Hațieganu din Cluj, s-a specializat apoi în sănătate publică, obținând mai multe burse de studiu în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Berkeley din California și la Universitatea Iowa. Din 2009, el este și asistent universitar la Iowa la departamentul de sănătate publică. Are zeci de studii de specialitate publicate care vizează domeniul sănătății publice și e doctor în științe medicale.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

61 comentarii

 1. Pai, si marele Minsitru al sanatatii, apărat cu dintii de USR PLUS, dl Vlad Voiculescu CE A FACUT, cum de toate propunerile dvs au ramas nebagate in seama?
  Cu el ati discutat vreodata, ce FACEA dl VV zilnic la MS, in cele 12 ore, asa ne spunea ca a muncit mult si acum vrea sa doarma!!
  Ce FACEA el, cu ce se ocupa, cum isi umplea el cele minim 12 ore la MS?!
  Cu Facebook, cumva?!
  E fix cum scrie in Programul de guvernare: „atat de necesara reforma a sistemului de sanatate” CINE o va FACE, de exemplu in Franta Reformele lui Macron in domeniul Muncii au scos in strada vestele galbene, o REFORMA reala va avea o REZISTENTA pe masura, a recunoscut si Vasilica Catu ce REZISTENTA e la ANAF impotriva Digitalizarii si a Reformarii ANAF!!
  CINE se va inhama la asa ceva, CINE va FACE maretele reforme promise in TOATE Marile sisteme publice: Educatie, Sanatate, Admisnitratie publica, ANAF, Comppaniile de stat, sistemul salarizarii, sistemul de pensii, etc, CUM a PROMIS Johannis si cum PROMITE Programul de guvernare al aliantei 2020-2024??!!!

  • Aia pe care i-ai votat tu, pnl sau psd…

  • Tre sa ai rabdare…. dar na’… trolii vor sange si cadavre

  • unde e ievaluarea ?

  • Cîțu, după ce a constatat și a mai și recunoscut ca prostul, că a întâmpinat o mare rezistență din partea ANAF, nu știți ce a mai făcut în legătură cu ANAF?! S-a resemnat, a depus armele, a încheiat armistițiu, s-a predat, s-a recunoscut învins, ce mă-sa o fi mai făcut?!

  • @Marcel: Desi s-a laudat ca in 2020 va reforma, moderniza si digitaliza ANAF, Vasilica in final s-a recunoscut invins de „sistem” de „rezzistenta” din ANAF, NU a reusit nimic!
   Iar acum in Programul de guvernare, prima fraza la Obiective specifice, la Capitolul Minsiterul de Finante(Programul de guvenrare al aliantei e pe Minsitere!) suna asa:
   „Obiective specifice.
   Reforma ANAF și schimbarea paradigmei relației stat-contribuabili vor fi OBIECTIVUL Principal. Va fi accelerată digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.
   Astfel va crește baza de colectare și va fi prevenită evaziunea fiscală”.

   Nici o Cifra, CU CAT va „creste baza de colectare”?!
   4 ANI e Termenul!!
   2020-2024!!!
   Il „termina” Nazare in 4 ANI, greu de spus!

  • pai asta cu casele de marcat a fost demarata deja. tot ce inseamna casa de marcat noua trebuie din start legata la anaf, iar pana in 1 aprilie toate casele de marcat vechi aveau obligatia sa fie conectate la anaf.

   pricep ca e sportul national sa dai cu rosii in politicieni, dar nu poti sa ai nici pretentii absurde sa isi implineasca tot programul in primele luni, dupa care sa priveasca si se vegheze. Nu poti sa critici asa en-gross tot ce vine dintre clasa politica. eu ma uit la initiative si la legi adoptate si constat ca sunt mult mai multe reforme decat in toti anii de guvernare PSD dinainte. eventual daca numeri toate legile anti-cetatean si pro-politician/pro-infractor, poate ca suntem acolo, dar tot comparand 4 ani de guvernare cu anul de cand guverneaza actualul guvern.

  • @nica: ceva, ceva ati auzit dvs!

   „Ministerul Finanțelor: Casele de marcat electronice fiscale pot fi conectate, începând de astăzi, la sistemul informatic al ANAF
   31.03.2021.
   Toate categoriile de contribuabili pot conecta de miercuri aparatele de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF, anunță Ministerul Finanțelor.
   „De astăzi, toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF. Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

   Operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de rețele de comunicații au OBLIGATIA să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.
   Termenele LIMITA de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt 30 Iunie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili și 30 NOIEMBRIE 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.
   Toate categoriile de contribuabili se POT conecta începând cu 31 martie. ”

   Dar Digitalizarea ANAF e mult mai mult, cititi Progarmul de guvernare, partea Minsiterul Finantelor!

 2. A
  Clar, toti incompetentii aia au fost adusi de voiculescu, nu?
  Sau daca tot apareai pe sticla saptamanal nu era bine sa zici ceva? Ca ai zis ca propuneri(una la 2zile !? -adica facute in pripa) ai trimis gramada.

 3. Omul are dreptate. Dar cine sa-l auda???? Citu??? Orban??? Ciolacu????

 4. Ăsta este cel mai exemplificativ caz de incompetență și ticăloșie!

 5. Buhaiul ăsta bărbos este un munte de incompetență și ticăloșie!

  • Buhaiului ăsta bărbos tu și cei de teapa ta nu-i ajungeți nici la degetul mic! Dar de! E greu când o asculți numai pe paparuda de Budeanu cu toate conspirațiile ei tâmpești! :))

  • Se vede ce competența ai tu in a evalua oamenii…esti un grețos manipulabil de toti populistii pnl isti…cu cartea stai prost de pui botul la toate minciunile lui Câțu, Orban & Co ori ai interese personale obscure si meschine…

  • De unde știi? Ce, ești mecanic?!

  • Pe ce bazezi?

 6. Am reținut ca angajatii din minister lucreaza cu xxxl neprotejați de un api.
  Totul pleaca de la informatizare, ce noroc ca Digitalizarea e la USR PLUS, ce ghinion e ca nu se face PUSH ci e pe baza de pull Atat ne-a dus capul

 7. Chiar îi sunt recunoscător pentru faza cu fumatul la interior, dar voi știați că e printre inițiatorii legii 357/2015, adică legea pensiilor speciale? Lol, am aflat și eu de când au fost abrogate.

  • @Apropo de Aurelia Cristea – Pai era directiva de partid in 2015… abia in 2017 si-a dat demisia din psd Aurelia Cristea.

 8. Un impostor ca asta mai lipsea sa-si dea cu parerea (si sa fie bagat in seama) despre competenta.

  • Bai, amice, te doare rau de tot desteptaciunea altora, nu?

  • Se vede ce competența ai tu in a evalua oamenii…esti un grețos manipulabil de toti populistii pnl isti…cu cartea stai prost de pui botul la toate minciunile lui Câțu, Orban & Co ori ai interese personale obscure si meschine…

  • Se pare ca nu ai capacitatea de a i distinge pe adevărații impostori si manipulatori ai opiniei publice…este necesar un anumit nivel de înțelegere a datelor, de analiza si interpretate…stai in mocirla ta si asculta minciunile lui Câțu pt ca se pare ca atât poti…

  • @kaftan,
   Viermișor, f.m.m., când ai de gând să crăpi, să nu mai poluezi planeta?

  • @Barbule,
   Repeți la nesfârșit:”viermuș” și „f.m.m.” ! Fac parte din cântecul tău de lebădă, sau care, altul, ar fi motivul pentru care abuzezi de ele?
   PS. Să știi că cine ți-a spus că ai putea fi mai convingător folosindu-le și-a bătut joc de tine ! Rezultatul e fix vice-versa, iar in plus te mai faci și de băcănie..

 9. @gelu, prostanacule.

  Chereches a fost consilierul personal al lui Vlad Viculescu si dupa 5 saptamani a renuntat la functie pt ca si-a dat seama cat de incompetent este Vladut.
  Ce treaba ai tu acum cu Citu, Orban sau Ciolacu?
  Pe cine crezi ca pacalesti cu astfel de interventii infantile?

 10. …mr. chereches, etalarea adevarului si descrierea realitatii deranjeaza cohortele de lichele, impostori, naivi si analfabeti scientific.

  latrina 3, Neti, mama omida si cu voia dvs.,ultimii din lista , cohorta de pochi in cardasie cu diverse sarlatani, acestia sunt cei care distrug tigvele ,,populimii” fudule semianalfabeta agramata convinsa ca ea le stie pe toate fara sa clipeasca

 11. @gelu,

  Prietenas, chereches a renuntat la functia de consilier onorific cat timp era incompetentu de vv la ms.

 12. Gheorghe Funar „fost primar” al Clujului spune ca Eminescu a fost un om de stiinta mai mare ca Einstein.
  Bai,pai e FOST primar al CLUJULUI tata.Adica va dati seama.Nu prezentul primar,ci fostul primar,ce sa mai.Maxima autoritate.Daca era actualul primar era semi interesant,dar daca e FOST,pai atunci clar ca Ghita Funar are dreptate.Doar e fost,ce naiba.
  Ce jurnalism de cacao.
  In alt post au scris ca „China e de parte, cel mai mare consumator de carbuni”.
  Ce sa te astepti…

 13. Iarasi „specialistul” la care cumnatu’, prieten bun cu Boc, i-a facut post si specializarea „Politici de Sanatate Publica” la UBB, fara macar ca burtosu’ sa aibe studii de medicina?

  • Răzvan Cherecheș „este director la departamentul de sănătate publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Cercetătorul, licențiat în medicină în 2001 la UMF Iuliu Hațieganu din Cluj, s-a specializat apoi în sănătate publică, obținând mai multe burse de studiu în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Berkeley din California și la Universitatea Iowa. Din 2009, el este și asistent universitar la Iowa la departamentul de sănătate publică. Are zeci de studii de specialitate publicate care vizează domeniul sănătății publice și e doctor în științe medicale.”
   Licentiat in medicina = a studiat facultatea si a terminato! 🙂
   Am tradus si pt tine!

  • Frumos CV, cand si de ce a luat-o pe ulei?

 14. Are barba prea mare, nu stie ce vorbeste, ar trebui trimis in padure. Huoo!

 15. @m eu mis facut gramada

 16. Deci omul a propus reforme, care toate erau bune dar nu s-au implementat. Ia sa vedem cateva

  „Trebuie să știm și noi, populația, cu cine s-a văzut, de exemplu, ministrul, ce discuții s-au purtat.”

  Pai asta de ce nu e facut Vladutz? Ca statea in pixul tau. Nu implica alte institutii.

  „A fost tragedia de la Balș. Eu aș fi făcut atunci, pe loc, o conferință în care să spunem ce măsuri se pot lua ca incendiul să nu se repete în altă parte. Și spunem cine e vinovat fiindcă suntem responsabili în fața comunității.”

  I-auzi Vladutz. Deci se putea face conferinta chiar atunci. Dar tu probabil habar n-aveai ce sa zici. Ti-a luat o zi sa prinzi curaj ca sa vii tot nepregatit.

  „Sau funcționarul care a blocat plata către centrele de vaccinare. Cine e? Numește-l cu nume și prenume și spui că se aplică măsurile disciplinare. Noi nu arătăm cu degetul. De ce?”

  Aici chiar m-am blocat. Ca stiam de la Vladutz ca nu se poate face nimic dar altfel e mare luptator cu Mafia. Deci chiar exista masuri disciplinare? Wow!!! Vladutz diamant se ruga de Citu ca il scape de oamenii care nu-i placeau. Niciodata nu zice exact cum se batea Vlad cu Mafia. Ca Mafia ar fi niste oameni care teoretic nu lucreaza pentru stat ci pentru alte interese. El nu poate sa-l dea afara pe cel care ducea informatiile la Dragnea, nu poate sa il dea afara pe cel care n-a platit oamenii din centrele de vaccinare. Pai daca venea „Mafia” in fata lui Vladutz, suntem siguri ca putea sa se lupte cu ea?

  In locul lui Barna si celorlalti de la USR, mi-as lua un pix si o foaie de hartie si as scrie dupa dictare ce-mi zic altii sa fac si n-as mai deschide gura.

 17. S-a umplut pe aici de postaci… Atac furibund la oameni cu adevarat destepti si pregatiti, tre’ sa insemne ceva asta, nu? 😀

  • Da, din pacate f multi sunt manipulabili, ii influențează demagogiile lui Câțu vor sa audă doar ce le convine si ii huiduit si denigrarea pe adevărații specialist si cercetători in domeniu…asta este nivelul poporului, asta este electoratul pe care si l doreste pnl…manipulabil si cu nivel scazut sau interese obscure…Păcat si rusine in acelasi timp…PNL=PSD

 18. Gelu posteaza fara sa gandeasca. La fel cum tipa astia din USR ca au pierdut diamantu la sanatate. Chereches explica exact care a fost valoarea diamantului si cam cate reforme a facut el.

 19. Da, exact, ai spus f corect Radule…este ff competent dar ca sa înțelegi asta iti trebuie carte, multă carte…ca sa accepti populismele lui Câțu trebuie sa fi doar manipulabil si incult…ca sa nu zic altceva mai grav…

 20. Se pare ca nu ai capacitatea de a i distinge pe adevărații impostori si manipulatori ai opiniei publice…este necesar un anumit nivel de înțelegere a datelor, de analiza si interpretate…stai in mocirla ta si asculta minciunile lui Câțu pt ca se pare ca atât poti…

 21. Ce ne trebuie licentiati in medicina sa-si dea cu parerea despre acest domeniu. Pararea lor nu conteaza. Niste prosti.
  Ar trebui sa punem omanei cu 4 clase la conducere ca pe vremea impuscatului. Pe restu la inchisoare, executati, denigrati, alungati din tara …
  Cine are nevoie de experti cand exista oameni precum Citu care oricum se pricep la tot: medicina, invatamant, munca, crescut animale, digitalizare, reparat oale, sport, …

  • Ai mare dreptate mai Vasile dar așa este poporul roman din păcate…doar cu vreun conducator din afara țării poate s ar putea face ceva…asta a arătat și istoria de altfel…

 22. Stimate domn, am inteles ca sunt probleme la Ministerul Sanatatii, dar unde nu sunt probleme in tara asta la orice institutie a statului roman? La ANAF nu sunt unde jecmanesc la propriu firmele si le calculeaza dobanzi si penalitati la sume care nu exista si ajungi sa te judeci cu ei ani de zile in instanta pe bani grei pentru a ti se debloca conturile? Este stupefiant ca odata cu plecarea martafoiului de Vladut Voiculescu se arata toate aceste probleme, de parca el era trimisul lui D-zeu sa le rezolve. Mai oameni buni incercati sa va vedeti penibilitatea in a continua sa ii luati apararea acestui individ care este nepotrivit pentru postul ocupat intr-o situatie grea pentru Romania, criza economica si sanitara. Cat o sa mai lungim telenovela asa? Armate de postaci apara fecioria junelului care a imprumutat metode de la tatal sau, cunoscut pentru ca a turnat la Securitate. Nu am apucat sa-l analizez vreodata pentru ca am mers pe mana evaluarilor „specialistilor” din USR. Faptul ca Drula face niste schimbarila Transporturi, nu justifica pleacarea lui Voiculescu si nici nu-i dau dreptul lui Drula sa se bage in ciorba. A fost o problema strict ministru – prim-ministru in care au intervenit si altii sa-si incordeze muschii nepermis.

 23. aia doua treimi nu s-au angajat in mandatul lui Voiculescu. aia capuseaza sistemul din vremuri istorice. nu o sa se intample nimic peste noapte. trebuie inca ani buni de lupte eroice ca sa ajunga un domeniu pe linia buna. atata timp cat in fiecare cabinet exista un saboteur, care nu musai se opun direct si blocheaza schimbarea, dar o tergiverseaza, o amana, o lungeste pana nu mai e de actualitate.

 24. Nu au toti capacitatea sa se transforme, in 10 ani, din medic de intreprindere in „full professor”, sau sa fuga in trei saptamani de la minister.

 25. Presupunand ca acest om, Chereches, stie ce vorbeste si cunoaste sistemul sanitar , cu rechinii si incompetentii pusi pe functii.
  Ar fi putut foarte bine sa il laude pe Voiculescu pt activitatea si intentiile sale in cele 4 luni de „ministeriat”.
  Dar Chereches si-a dat demisia din functia de consilier al lui Voiculescu, dupa doar 5 saptamani!
  Oare de ce?
  Omul raspunde clar („propunerile mele nu au fost ascultate”)
  Daca si-ar fi apreciat seful direct ar fi ramas langa el si l-ar fi ajutat sa faca macar cate ceva benefic in Sistemul de Sanatate.
  Dar omul a preferat sa plece.
  Alte discutii nu-si mai au rostul.
  Fiind consilier onorific, omul a considerat ca nu are niciun sens sa mai piarda timpul cu Voiculescu, mai ales ca o facea gratuit.

  Doar asa, ca fapt divers, din presa vremii:

  „In 2018, Un deputat USR a vrut să afle câți consilieri personali au miniștrii Vioricăi Dăncilă.
  Adrian Claudiu Prisenl a făcut solicitări publice, prin care a cerut membrilor Cabinetului să îi pună la dispoziție numele tuturor consilierilor. Șapte miniștri, Tudorel Toader, Ștefan Radu Oprea, Ana Birchall, Bogdan Trif, Natalia Intotero, Ioana Bran și Paul Stănescu au invocat confidențialitatea și nu au dorit să facă publice aceste nume
  Cei șapte miniștri au, cumulat, 60 de consilieri în aparatul de lucru, iar cei mai mulți consilieri îi are Paul Stănescu, 12 la număr.”

  Voiculescu avea, deja din Februarie, 22 de consilieri, de parca el ar fi fost responsabil de sanatatea Planetei.

  • @Cosmin Deac, sursa? consilieri personali, onorifici, specifica te rog ca e diferenta mare intre ei … ca unii, desi tie iti vine greu sa crezi acest lucru ca n-ai facut in viata ta asa ceva, mai fac treaba si voluntar (fara plata, in caz ca te intrebi ce-i aia)

  • @Alin

   Bre omule!
   E vorba de 22 de consilieri, atat avea nevoie Voiculescu sa-si faca treaba.
   Nici macar nu are importanta cati erau onorifici si cati platiti.
   Un consilier anuntat oficial are totusi o oarecare putere, atat in minister cat si in afara lui.
   Cat despre sursa, pune naibii mana pe soricel si cauta pe google si o sa gasesti, garantat, toate informatiile.
   Ca doar nu-ti imaginezi ca am inventat eu toate prostiile alea cu consilierii?
   Vreti mura-n gura, pt orice?

   Si tocmai acolo e buba.
   Ca un consilier platit, ramane la ciolan pt cateva mii de euro, indiferent cat e de prost ministrul, el aplauda si banii vin.
   Dar cand un consilier onorific se angajeaza la o munca voluntara inseamna ca nu banii il motiveaza.
   Iar daca pleaca, o face pt ca seful e prost si nu merita sa piarda timpul cu el.

 26. Analiza profesionista facute de expert in sanatate,chiar daca nu convin multora!

 27. Mafia ciuma rosie PSD+ Mafia holera galbena PNL=LOVE=USL= Romania lucrului bine furat, jefuit, devalizat, capusat, talharit-Ciordacu Ciolanu asteapta cu nerabdare un telefon de la Cotroceni sa-l invite la furat-ce e asa greu de inteles si priceput?

  • Mai du-te-n ma-ta de postac. Inteleg sa te lase G4Media cu 1 mesaj, dar tu iti lasi duhoarea prin cateva comentarii directe la fiecare articol. In plus esti si idiot amice, PSD nu este egal cu PNL, niciun partid nu a avut 2 presedinti infractori, condamnati cu executare (Dragnea, Nastase) si un cercetat penal (Ponta). Nu poti pune egal intre Paul Stanescu/Ciolacu si Citu/Orban. Atat de tare va doriti voi postacii pesedisti sa imputiti PNL, dar nu veti reusi vreodata. USL a fost o chestiune strict de conjunctura impotriva mafiei lui Traian Basescu. Niciodata nu va mai exista o astfel de alianta contra-naturii. Luati-va gandul!

 28. ha haa, ce-au sarit postacii. omul a explicat cu argumente, astia insista sa-i credem ca este „prost”. a spus ca problema era personalul depasit de situatie de pe acolo, ei insista ca de vina era VV.

  nici nu m-ar mira sa fie printre ei cativa oligofreni din interiorul acestor institutii. oameni care sunt constienti ca ei i-au salariul fara sa merite un banut. asta este, baieti, problema putea fi rezolvata si elegant, din mers… dar daca se insista, se poate si cu scandal, prin metoda „dat cu barda”.

 29. Mie chiar imi pare rau de Catu dar pare ca e omul PSD.ului.
  Ce se astepta sa se intample dupa aceasta decizie?
  USR.ul va iesi de la guvernare si ne vom intoarce iar la PSD. Bravo Catu, genial, bine gandit.

 30. Din pacate media la BAC din ultimii 20 de ani se reflecta foarte bine in majoritatea comentariilor dup’aici.
  Si sunt unii, vai de noi. Stiti care e problema? Ca si aia voteaza.

 31. desfacerea contractelor de munca, eu sint angajat la futuimasadeseduse. adica angatorul poate decide in orice moment desfacerea contractului fara nici un fel de obligatie sau justificare.l

 32. Specialistii nu vor fi ascultati, pentru ca interesele de casta primeaza! Coruptia si mizeria umana in aceste gasti este prea mare!

 33. O fi bineintentionat, dar Checheres nu prezinta incredere. Este leftard extremist, deci din ala cu cote pe sex, pe tot. Buba la cap. Total ars mintal, dus. Astia sunt atat de dusi incat orice fac urmaresc un singur lucru: carantina. Adica beci tata. Toata lumea la beci, cat mai mult. Leftarzi pe politici identitare de US.
  1. Sunt de-acord ca ar trebui mai multe teste, doar ca daca vrea nebunul sa bage oamenii la beci in urma testelor, normal ca romanii nu vor mai multe teste.
  2 . Care judet face doar 300 de teste? Are el un exemplu de judet care sa faca doar 300 de teste pe zi? Sau vb sa se afle in treaba?
  3. Nu poate exista un judet verde langa unul rosu, sa moara el de prost stangist mincinos. Uite ca Bucovina e verde de mult si se fac in medie cam o mie de teste pe zi la o populatie de sub 500 de mii, ca multi sunt in diaspora, iar R e acum 0.74. Pai bai, aia in Suceava nu au stat in beci ascunsi si sunt imunizati natural, deci sunt pe imunitate de turma natural, bai „expert” stangist. In August 2020 aveau pe teste de anticorpi peste 20% inunizare naturala pe judet, ce zici bai Chechebeş, acum n-or fi la vreo 70% cu tot cu aia peste 10% vaccinati?

 34. baieti si fete – Big Pharma conduce lumea. banii curg garla, interesele sunt imense. de la suplimente si vaccinuri la biotech baietii grei muta banii in buzunarele celor care le servesc interesele. si punct. morala fabulei: toti cei care se vantura in mass/social media, politica, fonctii inalte sunt aserviti si recompensati pentru sfaturile, opiniile si manipularea executata sistematic. evident dezinteresat … si nu uitati: in fiecare calup publicitar cineva va vrea binele