G4Media.ro

Razie în Bucureşti pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei/ S-au…

Razie în Bucureşti pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei/ S-au dat 60 de amenzi, în valoare de 86.600 de lei

Autorităţile din Bucureşti au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei. Au fost verificate 146 de societăţi comerciale şi s-au aplicat 60 de amenzi, în valoare de 86.600 de lei, pentru organizarea de evenimente în spații închise, pentru neasigurarea triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, precum și pentru nepurtarea măștii de protecție, transmite News.ro.

Poliţiştii Capitalei, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti au fpcut, în noaptea de sâmbătă spreduminică, o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum respectarea altor acte normative în vigoare.

”În urma acţiunii ce a vizat 146 societăţi comerciale din Municipiul  Bucureşti, echipele mixte de control au aplicat  60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 86.800 de lei, din care 29 de sancţiuni contraventionale în valoare de 56.400 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19”, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că echipele de control au sancţionat reprezentanţii societăţilor comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor, mai exact operatorii economici care nu au organizat activitatea în aer liber sau nu au asigurat la intrare triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât şi pentru vizitatori.

Totodată, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale pentru că în spaţii publice închise, spaţii comerciale şi la locul de muncă nu se purta mască de protecţie.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, nerespectarea legislaţiei privind  protecţia consumatorilor precum şi pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice şi încălcarea legislaţiei privind paza şi protecţia bunurilor.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cand vad politistele astea facute la apelul bocancilor, ma apuca asa un sentiment de mandrie patriotica. Cum patruleaza ele cu cozile de cal in vant si cu Carpatiul la centura realizezi cat de bine sunt pregatite pentru interventie si neutralizarea raufacatorilor. Nu sunt misogin, dar cred ca indiferent de sex, daca esti imbracat in uniforma trebuie sa impui respect si sa fii pregatit pentru orice situatie. Nici cu noii pitiponci politisti nu mi-e rusine. Daca nu ai de unde, ce sa faci?!

  2. Da in băile felix de ce nu veniți sa faceți controale sa vedeți cum se calcă lumea in picioare in hoteluri fără masca de protecție fără nimic . De distanțare nu mai vorbim . Stau pe terase unii peste altii fără sa le pese .

  3. De ce nu se fac aceste razii si la mare?
    De ce locuitorii judetului Constanta trebuie sa fie in pericol, pericol care apoi e dus inapoi in toate judetele tarii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.