G4Media.ro

Războiul din Ucraina face ca 40 de milioane de oameni să sufere…

sursa foto: UNICEF Africa

Războiul din Ucraina face ca 40 de milioane de oameni să sufere de foame, iar Africa va fi cea mai afectată, afirmă ambasadoarea SUA la ONU

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat vineri că invazia Rusiei în Ucraina va face ca 40 de milioane de persoane să ajungă în situația de nesiguranță alimentară și că Africa subsahariană va fi cea mai afectată, relatează Reuters.

Statele Unite au obținut 4,5 miliarde de dolari pentru securitatea alimentară la summitul G7, din care au contribuit cu 2,76 miliarde de dolari.

Există, de asemenea, planuri ca SUA să contribuie cu 150 de milioane de dolari la un nou ajutor umanitar pentru dezvoltare în Africa, în așteptarea aprobării Congresului, a adăugat ea.

Guvernele africane au evitat în mare măsură să ia partea în conflictul european și au refuzat să se alăture condamnării și sancțiunilor occidentale.

Africanii „nu doresc să fie presați să aleagă o tabără” într-o repetare a Războiului Rece, dar „trebuie să cunoască faptele”, a declarat Thomas-Greenfield.

În timp ce energia, schimbările climatice, pandemia și conflictele sunt cauzele profunde ale problemelor legate de aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, „cea mai insidioasă sursă” este foametea folosită în mod intenționat ca armă de război, a spus ea.

„Rusia a capturat în mod sistematic unele dintre cele mai productive terenuri agricole din Ucraina, stricând câmpurile cu mine și bombe”, a spus Thomas-Greenfield.

„Indiferent ce părere aveți despre Rusia, avem cu toții un interes comun puternic în atenuarea impactului războiului din Ucraina asupra securității alimentare”, a adăugat ea.

Președintele francez Emmanuel Macron a folosit un limbaj similar săptămâna trecută, când a descris criza alimentară globală ca fiind una dintre „armele de război” ale Rusiei, în timpul unei vizite în Camerun.

Moscova neagă responsabilitatea pentru criza alimentară și a dat vina pe sancțiunile occidentale pentru încetinirea exporturilor sale de alimente și îngrășăminte.

Vineri, Thomas-Greenfield a respins această afirmație, sugerând în schimb că Rusia a luat în mod deliberat măsuri pentru a perturba lanțurile globale de aprovizionare cu alimente, dând vina pe Occident.

„Nu am văzut niciun indiciu că Rusia va accepta o soluție diplomatică” la războiul din Ucraina, a spus ea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. E cam timpul ca africanii sa se apuce si de munca, cultivat, chestii din astea.

 2. Americanii au trimis zeci de miliarde de dolari ca sa alimenteze războiul din Ucraina după care au tupeul sa meargă la africani sa spună că e numai vina rușilor. Iar ca tupeul sa fie absolut, le mai dau și un ajutor care e cam cat sparg in Ucraina într-o săptămână.

  • Iar ai aparut mai duhoare ruseasca.
   Cine bombardeaza si distruge recoltele in Ukraina? Papa Francisc te pomennesti.
   Cu cat insistati mai mult pe aici, voi trolacii muscali, cu atat scarba si ura fata de tot ce este rusesc este mai mare.
   Asta nu ca inainte va iubeam prea mult.

  • Evident că trompetele putiniste rupte de foame revin cu poezia lui Javrov. Pentru criza cerealelor e de vina țară care se apăra în urma unei invazii și nu diliul care se crede Petru cel Mare,deși el e un că.cacios care sta ascuns prin buncăre in Urali de frica lui Covidutz.

  • Bai trol rusnacii,SUA DA bani LA Ucraina sa si apere Tara de neamul tau prost,de ce sa le dea LA lenesi?au vrut sa fie independenti?sa we descurce
   Ei nu au stiut cit pot?
   Apoi mergi tu si spune le sa daca copii cit pot create ,nu sai creasca altii

 3. S-au cam obisnuit sa li se dea, africanii. Putina munca nu strica niciodata.

 4. Bai dar aia din Africa de 70 de ani pur si simplu nu sunt in stare sa aiba mancare si apa? In 70 de ani?

 5. Am impresia ca suntem luati (cititorii) de fraieri, livrandu-ni-se astfel de ineptii. Din „pacate”, unii isi asuma riscul sa mai si gandeasca.

  • Daca balta are „peshte”, nu e fra ier cine livreaza astfel de” ine pt ii”, ci cine le crede…

  • Africa tine partea rusii,sa le de a Putin de min care.
   Apoi ,au tot vrut sa fie Liberi,dar ei nu sint in stare de nimic.
   Doar asteapta sa li se dea
   Cind ajung in occident vor toate drepturile,numai cel LA munca nu le trebe