G4Media.ro

Războiul a costat Ucraina până în acest moment 600 de miliarde de…

sursa foto: Twitter/ Stratcom Centre UA

Războiul a costat Ucraina până în acest moment 600 de miliarde de dolari, spune Zelenski/ Bilanțul distrugerilor

Pierderile totale provocate Ucrainei de război au ajuns la 600 de miliarde de dolari, a declarat președintele Volodimir Zelenski în cadrul întâlnirii de miercuri cu autoritățile locale și regionale, în cadrul căreia a discutat despre reconstrucția Ucrainei după război, conform The Guardian.

„Estimările preliminare ale pierderilor suferite de Ucraina în urma acestui război ajung astăzi la 600 de miliarde de dolari. Peste 32 de milioane de metri pătrați de spații de locuit, peste 1.500 de unități de învățământ și peste 350 de unități medicale au fost distruse sau avariate”, a declarat președintele Ucrainei.

„Entitățile economice au suferit pierderi uriașe – sute de întreprinderi au fost distruse. Aproximativ 2.500 km de drumuri și aproape 300 de poduri au fost ruinate sau avariate. Și nu este vorba doar de statistici. Este vorba de Mariupol, este vorba de Volnovakha, este vorba de Okhtyrka, este vorba de Cernihiv, este vorba de Borodianka și de zeci și zeci de orașe, orașe și sate ale noastre”, a mai transmis Zelenski.

Potrivit președintelui, peste 11,5 milioane de ucraineni și-au părăsit casele din cauza luptelor, iar aproximativ 5 milioane dintre ei au plecat în străinătate, 95% dintre migranți dorind deja să se întoarcă acasă.

Pagubele provocate infrastructurii ucrainene ca urmare a războiului au ajuns la aproape 90 de miliarde de dolari, a adăugat ministrul ucrainean al infrastructurii.

Cele mai multe dintre pagube au fost provocate infrastructurii feroviare, rutiere și de poduri, a declarat Oleksandr Kubrakov.

sursa: The Guardian

sursa foto: Twitter/ Stratcom Centre UA

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...