G4Media.ro

Râul Someș a ajuns la cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor,…

Sursa foto: Presa SM

Râul Someș a ajuns la cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor, cu 112 cm sub media multianuală normală din această perioadă / Recordul precedent era din anul 2019

Seceta face probleme tot mai mari în județul Satu Mare, un exemplu în acest sens fiind nivelul scăzut al râului Someș, care a depășit cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor, informează Presa SM.

Conform specialiștilor de la Apele Române, vineri, potrivit măsurătorilor efectuate la ora 07.00, Someşul era la cota -112 centimetri, mult sub media multianuală normală din această perioadă, cu un debit de 21,2 metri cubi/secundă.

Pentru sâmbătă se prognozează o scădere la -118 centimetri, iar debitul va ajunge la doar 16,6 metri cubi pe secundă, un record negativ absolut.

S-a depășit astfel cel mai mic nivel înregistrat până în prezent, respectiv în octombrie 2019: -108 centimetri.

Reprezentanții Apaserv au făcut un apel către populație să folosească apa doar pentru treburile casnice și să nu o folosească pentru a-și umple piscinele sau pentru a uda culturile agricole.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Hidrocentralele duduie primavara cand exista apa din abundenta in loc sa o stocheze si sa o foloseasca vara si pt a regla debitele.
    Romania ar trebui sa-si faca stocuri de apa atunci când plouă nu sa se vaite în plină secetă ca nu au apa.