G4Media.ro

Rata de infectare cu coronavirus, în scădere ușoară în Timișoara și în…

Rata de infectare cu coronavirus, în scădere ușoară în Timișoara și în județ

Rata de infectare cu SARS-CoV-2, calculată pe ultimele 14 zile, este de 10,37 cazuri la o mie de locuitori în Timiș, în scădere față de luni, când era 10,44 la mie, transmite Rador

Și la nivelul municipiului Timișoara, coeficientul de infectare a scăzut la 13.06 cazuri la mie, față de 13.16 în cursul zilei de luni,

În 30 septembrie, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Timiş a decis instituirea carantinei de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare ajunsese la 8,5 la mie. Restricţiile se aplică şi în localităţile Giroc, Parţa, Remetea Mare şi Sânmihaiu Român.

Potrivit deciziilor autorităţilor, peste pragul de 7,5 la mie se instituie carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Acestea pot circula în afara locuinţei, în intervalul 20.00 – 05.00, doar pe baza declaraţiei şi cu motiv justificat.

De asemenea, magazinele se închid la ora 18.00 şi sunt interzise evenimentele private, evenimentele în aer liber sau în spaţii închise şi cursuri sau conferinţe.

Sunt închise restaurantele, cafenelele, sălile de fitness, bazinele de înot şi alte spaţii. (Sursa foto: Pixabay)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. N-am fost demult prin centru, dar parca Piata Libertatii era cu rosu pe jos. S-a schimbat pavajul, acum e alb cu gri ?

  • a fost caramiziu… acum e plin de praf si mizerie nespalata, de aia albul ala.

  • Bogdan, sa fim seriosi, praful si nespalatul nu arata asa. Adica tot rosul caramizilor alora s-a transformat intr-un alb fara nuante de la praf si nespalare ? Parca e cam mult, nu crezi ?

  • E tot rosie si acum. Unghiul si lumina la care s-a facut poza o fac sa arate asa.

 2. Deci:

  Carantina de noapte -> scădere ușoară peste 2 săptămâni.
  Scrieți pe tabla de 50 ori.

  Tema:
  Care e scăderea peste 2 săptămâni dacă se adopta o carantina de zi, mai dura. Sau alte măsuri.
  Vom vedea in timp, pe măsura ce aceste măsuri chiar se iau, de nevoie, cumva prea târziu.

  • Eu nu m-as grabi atata sa zic atata ca asta e cauza.

   Daca ar fi o cauza legata de restrictii, ar fi aceea ca s-a inceput chiar sa se mai dea amenzi. In tramvaie acum vad marea majoritate a oamenilor ca poarta masti.

   Si e nevoie de mai multe controale inca, sigur.

 3. Si in Bucuresti se tot stabilizeaza de 2 saptamani. Pana cand mai vine un hop.

  Azi dupa stirea cu recordurile de infectari si morti, a venit si aia ca s-a plafonat incidenta. Au uitat ca se tot plafonase. Parca toata lumea uita de ieri pe azi cum se calculeaza rata asta de infectare.

  Pai hai sa zicem ca dom prezidente ca am invins pandemia si sa ne vedem de treaba atunci.

 4. Iar spuneți prostii despre Timișoara. Magazinele se închid la ora 22, restaurantele și terasele sunt deschise, la fel ca sălile de sport și bazinele de înot. Sunt evenimente de toate felurile care se țin. Da, cei fără certificat verde nu pot să se mai plimbe pe străzi după 20. În rest, totul este la fel ca înainte. A, și rata a scăzut pe Timișoara pentru că nu mai sunt 350-370 de cazuri, ci numai 300. Calculat la 14 zile, scade. Altfel, săptămâna trecută, au fost aproape 450 de zi într-una din zile.

 5. Nu știu de unde vă luați informația, dar tocmai ce ați dat o știre falsă. În Timișoara nu se-nchid magazinele la ora 18, restaurantele și barurile nu sunt închise pentru vaccinați. Nu sunt interzise nici evenimentele private pentru vaccinați, șamd. Trist! Nu mă așteptam de la voi.