G4Media.ro

Răspunsul lui Erdogan la criticile internaționale generate de anularea rezultatului alegerilor din…

Răspunsul lui Erdogan la criticile internaționale generate de anularea rezultatului alegerilor din Istanbul: Poporul nostru nu va ceda ameninţărilor şi presiunilor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a desfiinţat sâmbătă criticile internaţionale generate de anularea rezultatului scrutinului municipal de la Istanbul, câştigat de opoziţie, dând asigurări că turcii „nu vor ceda în faţa ameninţărilor”, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Cu permisiunea lui Dumnezeu, poporul nostru nu va ceda ameninţărilor şi presiunilor”, a declarat Erdogan la Istanbul, cu ocazia cinei ce întrerupe postul din timpul Ramadanului.

Înfrângerea din 31 martie a AKP la Istanbul, oraş pe care partidul îl controla de 25 de ani, a reprezentat o lovitură fără precedent la adresa preşedintelui Erdogan, care a declarat în mai multe rânduri că „cine câştigă Istanbulul, câştigă Turcia”.

După o ploaie de contestaţii din partea AKP, care denunţau „neregularităţi în masă”, Comisia Electorală Centrală (YSK) a produs luni un cutremur când a anunţat anularea rezultatelor scrutinului municipal câştigat de candidatul opoziţiei Ekrem Imamoglu şi organizarea de noi alegeri pe 23 iunie.

Decizia a fost criticată de aliaţii occidentali ai Turciei.

Washingtonul a declarat că o „democraţie turcă sănătoasă este în interesul Turciei şi a partenerilor săi”. Berlinul a apreciat că decizia YSK nu a fost „transparentă” şi este „de neînţeles”.

Acestor critici, preşedintele Erdogan le-a răspuns sâmbătă afirmând că „cei care încearcă să îl răstoarne pe preşedintele ales al Venezuelei nu sunt în măsură să vorbească despre democraţie”.

Şeful statului turc a mai adăugat că „cei care nu pot să se ridice împotriva terorismului israelian nu au nimic de spus în legătură cu lupta noastră pentru respectarea drepturilor”.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cat de curand si Marea Britanie se leapada de pudoarea democratiei si repeta referendumul pana iese cum trebuie.

  2. Bah turcule iubitor de teroristi palestinieni, n-avem noi timp de tine, ca am fost alesi sefii Europei si ne duduie capu de treba cu prostalaii astia, dar nu te vad bine! Poate-ti inchidem robinetu la turismu tau ol inclusiv de doi bani si te lasam sa ti mananci singur legumele alea fara niciun gust!
    Pliscu mai mic si mai multa smerenie, ca nu te mai scapa nimeni!

    • Gheiule Ass istat iar umbli cu rochiile lu mata si minti, bah buze maronii. Mars na in ruSSia, bulshitwicule

  3. Toți dictatorii se identifică cu ”poporul”. Dar cei care sunt împotriva voastră nu sunt poporul, tiranilor ?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.