G4Media.ro

Rareș Bogdan: Am votat cu gândul la gazul primit pe 10 August…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Rareș Bogdan: Am votat cu gândul la gazul primit pe 10 August și la zilele și serile petrecute în stradă în 2017

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat cu gândul la ”zilele și serile petrecute în stradă în 2017” și cu gândul la evenimentele din 10 August și pentru ca acest lucru să nu se mai repete.

  • ”Am votat pentru modernizare și cu gândul la zilele și serile petrecute în stradă în ianuarie 2017 și la gazul primit în nas și ochi pe 10 august 2018 pentru ca niciodată să nu se mai întâmple așa ceva și pentru ca România să aibă șansa unui Plan Marshall. Pentru o Românie unde cetățenii să se întoarcă acasă și să își poată crește copiii aici. Și am votat pentru ca în această zi sfântă, de Sfântul Nicolae, să aibă loc o renaștere (…) Am stat la o mică coadă, dar am văzut că oamenii nu se apropie unii de alții, au cu toții răbdare, toți poartă mănuși, există soluție pentru dezinfectat. Nu se pot infecta într-o secție de vot, nu e cu nimic riscul mai mare decât într-un magazin universal sau o farmacie. Românii trebuie să se gândească că e greu să mai ia decizii după aceea. După primele ore, am speranța că românii au înțeles importanța votului”.

Context

În mandatul Guvernului Orban, procurorii șefi susținuți de ministrul Justiției Cătălin Predoiu și validați de președintele Iohannis, în ciuda avizului negativ al CSM, au luat o serie de decizii controversate în dosarul 10 August.

G4Media a explicat modul în care, prin ordonanța semnată la data de 26 iunie 2020 de procurorul Doru Stoica, au fost clasate acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei în dosarul 10 august. Acuzațiile împotriva executanților au fost, însă, trimise înapoi Secției Parchetelor Militare pentru continuarea cercetărilor.

Soluția de clasare este nelegală, au explicat pentru G4Media.ro mai mulți specialiști în drept, iar procurorul a comis mai multe erori. Ordonanța, o pledoarie înverșunată în favoarea intevenției în forță a Jandarmeriei, trebuia infirmată de șeful ierarhic superior, în acest caz de șefa DIICOT, Georgiana Hossu.

G4Media.ro a analizat cele 235 de pagini ale ordonanței de clasare, din care rezultă că procurorul DIICOT, care este șeful secției de combatare a Infracțiunilor de Terorism și Crimitalitate Organizată, s-a comportat ca un veritabil avocat al Jandarmeriei.

Ulterior, șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a redeschis ancheta 10 august pentru că procurorul de caz nu i-a audiat niciodată pe foştii şefi ai Jandarmeriei, puşi sub acuzare, nu s-a preocupat să ceară imagini pe care nu le-a putut accesa şi nu a audiat decât 4 martori.

Totodată, Asociația Inițiativa pentru Justiție, condusă de procurorul militar Bogdan Pîrlog care a deschis dosarul 10 August, susține că procurorul general Gabriela Scutea știa de existența unor posibile probleme în efectuarea cercetărilor în dosarul 10 August, dar că nu a luat nicio măsură pentru verificarea și corectarea acestora. Totodată, AIJ susține că Scutea a avut cunoștință și de faptul că urma să se dispună o soluție de clasare în dosarul 10 August.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. am votat cu gandul la doua gaze : alea din 2018 si oxigenul care lipseste din spitale!

  2. Si binenteles ca pensiile speciale vor fi desfiintate in primele 30 de zile

  3. Rares Bogdan au votat cu gândul la Ciolan si cum sa puneti mana pe toată puterea.
    Huoo,mincinoșilor.

  4. Înseamnă că Batistuța a votat USRPLUS. 😉

    • asa deduc si eu din ce a zis. nu de alta, dar pnl nu a miscat un deget in legatura cu august 2018, nu ii intereseaza adevarul, e clar de ce.

    • A votat PNL cu tendințe de colaborare cu USR+

  5. Mincinos ipocrit !
    Ai votat cu gandul la 10 august asa cum si eu am votat cu gandul la ……mitropolitul Banatului !
    Dupa 10 august ,tipai (sigur ,pentru impresie „artistica ) prin studioul Realitatea ca n-ai sa-ti afli pacea pana cei vinovati de represiunea violenta a manifestatiei nu vor fi vinovati….. „Mor cu ei de gat…..” -asta spuneai !
    Ai mintit ,ai reusit sa pacalesti pe multi , minti in continuare ,dar cei care se lasa pacaliti de vorbele tale , ale voastre ,sunt tot mai putini !
    Cu siguranta , odata si odata , ai sa-ti doresti sa fii presedintele Roamaniei . N-o sa-ti iasa ! Minciunile te-ajung din urma ! Eu o sa votez contra ta !
    Ne vedem la alegeri !

  6. F bine ca ai votat cu gandul la 10 aug 2018, dar ti se pare ca ministrii liberali papagul vela ( a promis ancheta interna in jandarmerie, dar n a facut nimic) si nesimtitul de predoiu, un ministru care n a facut nimic ba dupa cum s au revoltat
    2 asociatii de magistrati a facut ceva impotriva indreptarii situatiei din justitie, care se face ca ploua cand vine vorba de csm dominat de savonea ( apropiata de iordache) si gasca ei …
    de numirile facute in fruntea parchetelor de ac ministru nesimtit ce zici Rares Bogdan? I s a spus ca pe giorgiana hosu (DIICOT) n o recomanda nimic, ca sotul ei are dosar penal, ca sunt apropiati de paraschiv fantoma alba din 10 aug si totusi a nominalizat o. De ce nu te ai revoltat? Ai vazut cum s a facut de ras giorgiana hosu?Ai vazut cum a bramburit si intarziat dosarul 10 aug?
    De ce nu te ai revoltat?
    Ptr ce v as vota eu azi, ca sa i vad pe cei 2 ministri mai departe in functii? Sa credeti voi!
    @ de ce nu te ai revoltat cand vela a pus o pe lista decoratilor pe asistenta sa? De ce?

  7. „Am votat pentru….” , „am votat cu gândul la…”, băi dar unul nu nu zice „ciolan”!!!!

  8. Am votat cu gandul la taranii ucisi in 1907 de guvernul liberal!

    • Am votat cu gandul la dacii ucisi de romani in 106. 😂

    • Corect și eu cu gândul la muncitorii de la Grivița uciși de capitaliști și monarhisti

  9. Sunteti rai. O fi votat cu USR Plus? :)))

  10. Niște fraieri! gândiți 5 minute!ori fac ce trebuie pentru țară,ori fără ei!trec și alegerile!cum ar fi fără ei: fără milioane de euro furați, fără oameni care merg pe stradă cu frică , că bagă cineva cuțitul în ei ca să îi ia 50 de lei, muncești de dimineață până noaptea că privații să călărească Dubaiul cinci luni pe an,clanurile interlope tot în manele și milioane fără muncă,doar din ajutoare, contrabandă și înțelegeri cu cine trebuie,stres că să ieși la liman cu banii, și pentru ce?!? Gândiți-va bine, dacă nu, muriți că proștii!pa!

  11. Asa cum am spus, felicit din nou PNL pentru faptul ca au reusit contraperformanta de a-si epuiza sansele de reusita cu mesajele „mobilizatoare” ale lui Orban, mai ales acelea cu pilele si cat de greu a muncit el cu ei, in contextul in care s-a dovedit ca trebuie sa plece doar pilele „lor” ca sa vina pilele „noastre”. Culmea ca printre „pilele lor” cei mai multi erau oameni care nu dau doi bani pe politica si care au dat un concurs pe bune. Daca PNL isi inchipuie ca PSD are activul de partid de 15 milioane de romani si toti stau cu mana intinsa, ghinion…
    Apoi aia cu dam afara oameni si taiem, digitalizam a fost bomboana cea mai proasta si cea mai veche de pe coliva. Pai in contractie economica voi amenintati ca dati oameni afara si vreti voturile lor, sau ale familiilor acestora? Cand alti doi sau trei oameni depind de salariul celui care este amenintat cu somajul voi credeti ca va veni cineva dintre dependenti sa va voteze? Sunteti idioti cu acte in regula in cazul acesta.
    Si mai ceva. Indiferent de embargoul media rudele celor bolnavi, de orice boala in aceasta perioada, si-au dat seama ca nu sunteti in stare sa gestionati o criza sanitara, ca ati blocat accesul bolnavilor in spitale, ca din nou medicamentele se gasesc in farmacii doar cu pile, ca pe vremea lui ceasca. Partea aceea cu Euthyrox care intra in vama pe un sens si iese pe cealalt, in timp ce voi va faceti ca ploua a fost monumentala. Si-au dat oamenii seama ca nu sunteti in stare sa guvernati ca nici macar pompieri nu sunteti in stare sa fiti. Si oamenii au ars si au murit in spital pe vremea voastra, la fel ca la Colectiv pe vremea turcului Ponta. Si nu aveti pe cine sa dati vina. Veti pierde alegerile dragi liberali! Le veti pierde cu brio si chiar meritati asta. V-a orbit vanitatea uslista, prostia lui Orban si ambitiile personale ale marilor contributori la partid, pe care i-ati rasplatit cu functii de ministru si i-ati lasat sa faca cum ii duce capul. Udrea a fost inlocuita de Gorghiu care voteaza cu pisdeul sa scoata hoti din puscarie, Raluca „draga stolo” Turcan a inlocuit-o pe Olguta Vasilescu. E bine…

  12. Eh, daca a votat cu gandul la 10 AUGUST, E BINE, m-am linistit. Credeam ca voteaza cu pnl, sau usr, sau astia de se cred la putere si ne rezolva toate alea NEREZOLVATE SI INDELUNG ASTEPTATE…
    O fi brusselu’ de vina, deh, alt aer, alta societate, ma’ntelegi neicusorule..

  13. Ba boule nu pentru asta trebuie să votezi,pentru libertate și bunăstare trebuia să votezi…. cum e bă boule cu câștigarea alegerilor parlamentare???…taci chitic… morții mă-tii de scursura…nu ziceai că veți conduce țara 4ani fără probleme,ei acum o luați în barbă,vine alt partid de căcat comunist la conducerea țării….noi nu scăpăm de comuniști în veci…decât când va veni legiunea Arhanghelului Mihail… trăiască patria și căpitanul !!!!