G4Media.ro

Procurorii AIJ susțin că Gabriela Scutea știa problemele din dosarul 10 August…

Procurorii AIJ susțin că Gabriela Scutea știa problemele din dosarul 10 August și că acesta va fi clasat, dar nu a luat nicio măsură pentru a verifica și corecta deficiențele

Asociația Inițiativa pentru Justiție, condusă de procurorul militar Bogdan Pîrlog care a deschis dosarul 10 August, susține că procurorul general Gabriela Scutea știa de existența unor posibile probleme în efectuarea cercetărilor în dosarul 10 August, dar că nu a luat nicio măsură pentru verificarea și corectarea acestora. Totodată, AIJ susține că Scutea a avut cunoștință și de faptul că urma să se dispună o soluție de clasare în dosarul 10 August.

Asociația de procurori susține că Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București (PMTMB) a sesizat procurorul general al PÎCCJ, cu privire la posibile deficiențe în desfășurarea anchetei în dosarul „10 August”, solicitând acestuia să dispună un control, prin procurori de la Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul PÎCCJ.

Procurorul general interimar de la acea vreme nu s-a pronunțat asupra solicitării, predând-o noului procuror general, Gabriela Scutea, după numirea în funcție la data de 20.02.2020, însă aceasta nu a dat curs solicitării PMTMB și nu a dispus niciun fel de verificare asupra modului în care era efectuată urmărirea penală în cauza „10 August”, susțin procurorii AIJ.

Procurorii spun că Scutea nu și-a exercitat atribuția legală de procuror ierarhic superior, dând dovadă de ”o pasivitate suspectă și total atipică personalității sale hiperactive și intruzive”.

AIJ mai susține că, din cauză că Scutea nu a dat curs solicitării parchetului militar de a efectua verificări în speța 10 August, aceasta ”a fost de acord cu modul în care a fost efectuată urmărirea penală, cu direcția în care s-a îndreptat ancheta și, implicit, cu soluția de clasare”, se mai arată în comunicatul transmis luni de Asociația Inițiativa pentru Justiție.

Comunicatul integral al AIJ din 3 august

Asociația „Inițiativa pentru Justiție” (AIJ), asociație profesională a procurorilor, având în vedere încercările de manipulare a opiniei publice vehiculate în spațiul public, aduce la cunoștință o serie de aspecte din care rezultă că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), doamna Scutea Gabriela, a fost informată de posibile deficiențe în efectuarea cercetărilor în dosarul „10 August”, nu a luat nicio măsură pentru verificarea aspectelor semnalate și corectarea presupuselor deficiențe și a avut cunoștință de faptul că urma să se dispună o soluție de clasare în cauză. Astfel:

 1. La data de 23.01.2020, în dosarul nr. 2122/D/P/2019 („10 August”), procurorul șef de secție DIICOT, Stoica Doru, a solicitat Secției Parchetelor Militare (SPM) din cadrul PÎCCJ și tuturor parchetelor militare copii ale tuturor soluțiilor de netrimitere în judecată pronunțate „în cauze penale instrumentate, în perioada 2010 – 2017, având ca obiect plângerile penale formulate de persoane vătămate la adresa modului de acțiune a personalului Jandarmeriei Române pe parcursul desfășurării misiunilor de asigurare a ordinii publice la adunări publice (mitinguri, proteste) ce au presupus aglomerări de persoane”. Corespondența s-a purtat prin intermediul PÎCCJ, conținutul fiind deja public ca urmare a unor demersuri jurnalistice.
 2. Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București (PMTMB) a sesizat procurorul general al PÎCCJ, cu privire la posibile deficiențe în desfășurarea anchetei în dosarul „10 August”, solicitând acestuia să dispună un control, prin procurori de la Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul PÎCCJ, pentru a se lămuri aspectele privind competența materială a DIICOT în cauză, modul de preluare a cauzei de la SPM, precum și pentru a stabili dacă, la momentul reunirii dosarului, se mai efectuau investigații cu privire la infracțiunile contra siguranței naționale care atrăseseră competența DIICOT. Sesizarea a fost transmisă la cabinetul procurorului general al PÎCCJ în data de 31.01.2020 (vineri), fiind înregistrată la PÎCCJ în intervalul 03-07.02.2020. Procurorul general interimar nu s-a pronunțat asupra solicitării, predând-o noului procuror general, Scutea Gabriela, după numirea în funcție la data de 20.02.2020. Aceasta nu a dat curs solicitării PMTMB și nu a dispus niciun fel de verificare asupra modului în care era efectuată urmărirea penală în cauza „10 August”.
 3. Prin comparație, în dosarul PMTMB în care se efectua urmărirea penală cu privire la „filajul adjunctului procurorului general, a unui judecător și a doi jurnaliști”, procurorul general Scutea Gabriela a dispus efectuarea unui control imediat după ce a aflat despre sesizarea din oficiu a procurorului militar (27.02.2020), solicitând totodată procurorului-șef DIICOT să declanșeze conflictul pozitiv de competență cu PMTMB. După efectuarea controlului, procurorul general al PÎCCJ, Scutea Gabriela, deși avea calitate de martor în cauză, și-a arogat calitatea de procuror ierarhic superior competent, a infirmat toată urmărirea penală, inventând un caz de nulitate absolută neprevăzut de Codul de procedură penală ori de vreo decizie a Curții Constituționale, a înlăturat toate probele administrate, inclusiv cele peste 90 de ore de înregistrări video, după care s-a abținut invocându-și calitatea de martor în cauză.
 4. Se poate observa modul diametral opus în care procurorul general Scutea Gabriela a abordat cele două cauze. Se ridică întrebarea dacă pasivitatea ieșită din comun manifestată de procurorul general în ceea ce privește dosarul „10 August” se află în relație cauzală cu „preluarea” de către DIICOT a dosarului privind „filajul adjunctului procurorului general, a unui judecător și a doi jurnaliști” și repartizarea acestuia procurorului Fleckhammer Robert, coleg de la Brașov al actualului procuror general al PÎCCJ și adjunct al procurorului șef de secție DIICOT, Stoica Doru.
 5. Întrucât procurorul-șef al DIICOT, Hosu Georgiana, a fost și procuror de caz în dosarul „10 August”, fiind astfel incompatibilă să efectueze controlul ierarhic cu privire la soluție și actele care au stat la baza ei, rezultă că atribuția respectivă revine procurorului general al PÎCCJ, Scutea Gabriela. Prin urmare, este exclus ca aceasta să nu fi fost informată imediat ce a fost dispusă soluția de clasare, încă din data de 26.06.2020. De altfel, Scutea Gabriela nu a invocat vreodată că nu ar fi fost informată asupra soluției dispuse.
 6. Deși avea posibilitatea de verifica și infirma din oficiu ordonanța de clasare, dacă apreciază ca fiind nelegală sau netemeinică, inclusiv pe motiv că urmărirea penală este incompletă, Scutea Gabriela nu și-a exercitat atribuția legală de procuror ierarhic superior, dând dovadă de o pasivitate suspectă și total atipică personalității sale hiperactive și intruzive. Mai mult, indecizia exprimată și în comunicările publice de procurorul general, dublată de afirmațiile sale că, întrucât procurorul-șef al DIICOT, Hosu Georgiana, nu a efectuat acte esențiale de urmărire penală în cauză, acesteia îi revine atribuția de a se pronunța asupra plângerilor împotriva soluției de clasare sau de a infirma din oficiu ordonanța procurorului, induce suspiciunea că procurorul general al PÎCCJ nu vrea să își asume verificarea soluției.
 7. Dacă, într-un final, procurorul general al PÎCCJ, va admite vreo plângere împotriva soluției, va persista suspiciunea că nu o va face din convingere, ci la ordinul politic al ministrului justiției, la rândul său constrâns de ampla reacție publică negativă. Indiferent dacă va fi sau nu confirmată implicarea politicului în decizia procurorului general, răul este deja făcut, deoarece la acest moment imaginea justiției este grav afectată de suspiciunea că urmărirea penală este controlată politic prin intermediul procurorului general și al celorlalți procurori numiți în funcții de conducere prin decizia factorilor politici.
 8. Dezinformările grosolane, vehiculate recent în spațiul public, în sensul că procurorul general nu ar fi cunoscut soluția și că ar fi aflat despre aceasta prin intermediul mass-mediei, este o insultă la adresa inteligenței opiniei publice. Să ne amintim ceea ce declara Scutea Gabriela la adresa Laurei Codruța Kovesi cu ocazia susținerii interviului în fața ministrului Justiției, cu referire la situația de la DNA-Serviciul Teritorial Ploiești: „Un serviciu teritorial DNA nu este cât un PJ din Ploiești sau București. Acolo sunt 5 maxim 7 oameni. Nu poți să nu știi ca ceva derapează.”. Mergând pe logica actualului procuror general și ținând cont că dosarul „10 August” este, prin numărul enorm de persoane vătămate, prin funcțiile ocupate de persoanele cercetate și prin impactul public intern și internațional cel mai important dosar aflat în prezent pe rolul unei unități a Ministerului Public, procurorul general, Scutea Gabriela, nu avea cum să „nu știe” cursul dosarului, mai ales că fusese avertizată prin solicitarea PMTMB de verificare a posibilelor „derapaje”. Din moment ce a decis să nu dea curs solicitării parchetului militar, și ținând cont de întârzierea cu care a fost adusă la cunoștința publicului soluția de clasare, după demersurile unor jurnaliști, precum și de încercările procurorului general de a se eschiva de la îndeplinirea atribuțiilor sale legale, rezultă că procurorul general, Scutea Gabriela, a fost de acord cu modul în care a fost efectuată urmărirea penală, cu direcția în care s-a îndreptat ancheta și, implicit, cu soluția de clasare.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

39 comentarii

 1. PNL ne-a tradat. S-au batut cu caramida in piept ca rezolva dosarul, evident ca nu vor face nimic, Scutea va tacea ca scroafa in papusoi.

  Mai e de stat in Romania?

  • Justitia din Romania este, alaturi de politicieni, vinovata de starea deplorabila in care a ajuns tara, cea mai sufocata de coruptie din Europa. Dezordine, sarcie, dezastru economic, o populatie needucata si dezorientata, o clasa politica imbecila si hrapareata.
   Cei care isi asumasera resetarea statului, presedintele si guvernul PNL, dar au propus si numit persoane dubioase in aceste doua posturi atat de importante, trebuie sa-si asume si sa-si repare rapid greseala. Daca nu, pot fi banuite ca au fost nesincere, ca au avut intentii dubioase.

  • Pai il rezolva. Il rezolva pentru prietenii Hidrei.

   E de plecat in Suedia.

  • @libertarian De ce vrei sa pleci in Suedistan? Ai fantezii marxisto-islamiste? Vrei sa iti faca gangbang ”rapefugees” din Malmo si alte no-go zones? Sau iti place comunismul cu rainbow?

 2. O mana spală pe alta … așa e de când lumea.

 3. Scutea, pleaca acasa cu tot cu Preshoiu al tau.

 4. Scutea este un pion al unor grupuri de interese. Licu este stapanul parchetelor. Scutea este doar o marioneta cu CV pseudoeuropean.

 5. Dacă Scutea știa de clasare și n-a intervenit, înseamnă că este și ea omul Mafiei!Asta devine clar. Este ca și cum în continuare l’am avea ca ministru pe Slugarel Toader și ar fi guvern psd.Predoiu este Slugarel Toader,omul Mafiei!PNL–ul a pus ca ministru la justiție un individ josnic ,care n-a făcut nimic până acum ,dar nimic ,oameni buni!Orban trebuia sa’i ceară demisia! Și nu i-o cere!Ce sa înțelegem? Au promis ca vor rezolva dosarul 10 August și ei îl clasează! CE MIZERIE!!!

  • Slugarel Toader era un idiot de moldovean. Predoiu este mult mai rafinat si mai combinator. Nu se vede din prima. Daca Slugarel isi permitea ce face Predoiu, era inca un 10 august.

 6. E rușinos și josnic modul în care Gabriela Scutea înțelege să își facă treaba! Cât de mizerabil să fie acest procuror general ca să sfideze opinia publica? Tare as fi curioasă să aflu în ce ape tulburi se scalda!

  • Scutea nu stie ce face pt ca nu o duce capul. Se vede dupa fata ei. Procurorii ar trebui sa isi doneze salariile. Iar aia de au numit-o pe Scutea sa raspunda. Predoiule, dormi bine?

  • Cel ce a numit-o pe Scurgea se numeste Klaus Werner Johannis, supranumit si ‘premierul de la Grivco’. De unde si vorba: ‘n-avem toata puterea, pana nu luam si justitia’.

 7. Ce fata de Ana Pauker are cucoana asta.

  • Da, asa este, xprima mediocitate, lipsa de caracter. Exact ce trebuie ca unii care stau in umbra sa o poata manipula.

 8. Așa am fost mințiți și cu revoluția din 1989 și cu dosarele mineriadelor… așa că nu are rost sa mai vorbim,se acoperă unii pe alții…

 9. minunat acest domn Pirlog!

  pe vremea lui Ceasca ministrul muncii a fost o perioada si seful sindicatelor!

  Ziua era ministrul muncii si ii capsa pe muncitori, seara, era seful sindicatelor si deplangea situatia creata de ministrul muncii!

  asa si domnul Pirlog, ziua face parte din aparatul de represiune al statului, iar cand ajunge acasa este presedintele AIJ si da-i si lupta impotriva aparatului de represiune al statului!

  o fi spiritul lui Ceauseascu sau o fi spiritul lui Mao care spunea ca partidul este si la putere si este si in opozitie?

 10. Justiția din România este ca si țara – un haos. Procurorii iau decizii ciudate de clasare a unor dosare cu cauze și culpe evidente, judecătorii iau decizii ciudate în funcție de contextul politic și de persoana în cauza și dau soluții de multe ori contradictorii (soluția unei instanțe inferioare este infirmata și desființată de o instanță superioară – că de-aia e superioară, nu?! – sau chiar s-au văzut situații în care același complet, în același dosar, a dat azi o soluție și a schimbat-o mâine!).
  Eu vreau să nu mai decidă cineva anume în niciun dosar! Eu nu vreau să mai existe procurori și judecători, ci niște angajați ai statului, care, în urma unei plângeri, să introducă toate datele plângerii în computer, iar un soft complet, cu toată legislația românească, sa ofere soluția.
  Asa terminăm odată cu toate manevrele din justiție, cu toate subiectivismul și interesele, chiar și cu pensiile speciale pe viitor!

  • Si eu abia astept sa dezvolte mai repede A.I.-ul (inteligenta artificiala), si sa scapam de toti parazitii!

  • Si eu as vrea!
   Dar, cu Avocatii ce facem, se vor bate Avocatii in Instanta cu Calculatorul care a dat Decizia in Dosar?!
   Institutia Avocatului exista tocmai din necesitatea prezentei Avocatului in Procedura judiciara, asa cum e reglementat in Legislatia tuturor Statelor lumii: „Avocatul este indispensabil justiţiei şi justitiabililor si are sarcina de a apăra Drepturile şi interesele acestora. Avocatul, exercitând drepturile care îi sunt conferite de Lege şi de prezentul statut, îşi îndeplineşte îndatoririle şi obligaţiile faţă de client în raporturile cu autorităţile şi instituţiile în relaţie cu care îşi asistă sau îşi reprezintă clientul”.
   Crezi ca va ajunge omenirea la Decizii in Instanta luate de calculator?!
   In Romania, nici atat, la ce Legislatie incalcita, redundanta si mai ales cu mult camp de interpretare subiectiva(amintiti-va celebrele situatii din Comisia Ciordache!), ce se va intampla cu calculatorul ala, supus unui asemenea chin??!!!

  • @lili: Pai si avocatii sa fie tot niste unelte SW cu A.I., care sa verifice in paralel daca solutia de la SW principal (SW-judecator) este cea corecta. Daca nu e de acord, acel SW-avocat sa ceara recurs, adica sa fie reprelucrat dosarul de un complet de alti 3 judecatori (alte 3 variante de SW legislativ poate mai complexe). Apoi daca e nevoie, de complet de 5 SW-judecatori.
   In final daca tot nu e agreeata, solutia fi verificata si de o ultima instanta umana, dar care sa fie deasupra oricaror suspiciuni de incorectitudine. Dar aici ar ajunge poate 1% din dosarele foarte complexe.
   La fel as vedea nevoie si de SW-notari ca si acolo sunt multe marsavii si multi bani nemeritati.

   E drept ca atunci am avea o unica mare problema:
   Ce sa facem cu fondul de pensii speciale nefolosit, care ar da pe afara din visterie? 🙂

 11. Procurorii nu mai poate face nimic daca e cancer generalizat.

 12. nu uitati psd si pnl sunt aceeasi mizerie.

  • Da, si-au dat arama pe față, din păcate. Orice iluzie într-o reformă a justiției și o revenire la lupta anti-corupție s-a spulberat. SS e la locul ei, pensiile speciale la fel, nederanjați de nimeni procurorii se ocupă doar cu clasări, achitări și tergiversări, iar Predoiu e foarte mulțumit de sine și de situație. Predoiu, să nu uităm, din cauza căruia Firea e primar la București.
   De altfel noua linie e dată de la Cotroceni. In CSAT lupta anti-corupție nu mai este o prioritate, iar la Bruxelles dl. Iohannis minte că în România nu mai sunt probleme cu domnia legii și statul de drept. Normal că nu mai sunt probleme când se dau achitări pe bandă rulantă și se îngroapă flagrant dosare precum 10 august. E strigător la cer, totuși nu va ieși nimeni în stradă de data asta. Să sperăm că măcar o parte din cei gazați și umiliți în 10 august își vor aminti de promisiunile din campanie ale lui Iohannis prin trompeta Rareș Bogdan.

 13. Lovitura sub centura!!
  Acest Comunicat CERE o reactie din partea Presedintelui Johannis(aburelile cu statul de drept NU se sutin, dle Johannis, ia uite ce spun astia din AIJ si SPUN citand Documente trimise dnei Scutea!), din partea Ministrului Justitiei, Predoiu, dat disparut din spatiul public de la Anuntul Clasarii Dosarului 10 August(!!) si mai ales din partea dnei Scutea, cea care in ziua in care a fost facut Anuntul Clasarii Dosarului 10 August, adica in 15 Iulie 2020, declara senina nevoie mare ca „De aceea, toate actele din acest dosar vor fi cântărite în cadrul CONTROLULUI Ierarhic în această obligație legală a procurorilor șefi”, a mai spus Gabriela Scutea.
  Ori, dat fiind faptul ca Dna Hosu, sefa DIICOT, e Procuror de caz in Dosarul 10 August(impreuna cu Procurorul Doru Stoica si el procuror de caz), Controlul ierarhic al Dosarului NU putea fi facut de dna Hosu, Hosu „fiind astfel INCOMPATIBILA să efectueze Controlul ierarhic cu privire la Soluție și Actele care au stat la baza solutiei date” intr-un Dosar in care EA e Procuror de caz, atunci rezulta ca Procurorul ierarhic superior, deci Dna Scutea e cea care TREBUIA sa faca Controlul ierarhic la momentul dispunerii solutiei de Clasare!
  Deci, este exclus ca aceasta să nu fi fost informată imediat ce a fost dispusă soluția de clasare, încă din data de 26.06.2020 si ca NU stie ce contine Dosarul, ca vezi Doamne ACUM il va Analiza!!
  Mai mult, incearca sa arunce pe dna Hosu aceasta ATRIBUTIE si sa NU isi asume ea RESPONSABILITATEA de a VERIFICA Solutia data in Dosar, afirmand ca „Hosu Georgiana nu a efectuat acte ESENTIALE de urmărire penală în cauză”, din acest motiv „acesteia îi revine atribuția de a se Pronunța asupra Plângerilor IMPOTRIVA Soluției de clasare sau de a INFIRMA din oficiu ordonanța procurorului.”
  Ce javra e individa!
  Dle Johannis, avem „stat de drept”, cum va laudati la Brussels, asa arata statul de drept PNList?!

  Pute rau de tot…deci, opinia publica a aflat de Clasarea Dosarului 10 August abia in 15 Iulie 2020, desi Solutia de Clasare e din 26.06.2020!
  Au tinut la SERCRET informatia pana in 15 IULIE(cand deja Informatia ajunsese in Presa si au fost nevoiti sa o faca publica: uite Profit.ro scris inca din 12 Iulie 2020 despre Clasarea Dosarului 10 August!)!
  De ce oare?!
  Adresa din 23.01.2020 trimisa de procurorul Doru Stoica tuturor Parchetelor din Tara se refera la COMPETENTA DIICOT de a judeca acest Dosar, e vorba despre CINE judeca Dosarele in care sunt implicati Militari si Civili,(Parchetul Militar sau DIICOT, in acest caz!), pentru ca aparusera deja suspiciuni cu privire la COMPETENTA DIICOT de a judeca Dosarul 10 August, dat fiind faptul ca NU a fost vorba depsre Lovitura de stat!
  Intrebarea era si e: de ce DIICOT a anchetat doar granzii din jandarmerie iar acelasi DIICOT a trimis INAPOI la Parchetul Militar sa ancheteze cazurile catorva Jandarmi(Jandarmeria tine de Parchetul Militar!)!
  Cum de DIICOT a avut Competenta sa ii Ancheteze pe granzii Jandarmeriei si sa-i scape de orice raspundere, dar acelasi DIICOT isi Declina Competenta si trimite INAPOI la Parchetul Militar restul din Dosar pentru a-i Ancheta pe cativa acari paun – Jandarmi acuzati de violente?!(Conform Legii, Jandarmii sunt Militari si sunt Anchetati de Parchetul Militar!)
  Competenta asta selectiva a DIICOT in privinta JANDARMILOR e LEGALA??!!
  Suspect e insa ca Procurorul Doru Stoica a CERUT in Ianuarie 2020 Parchetelor din Tara sa ii trimita SOLUTIILE(Solutie=NUP, adica Dosarul nu va merge in Instanta!), el NU a cerut Rechizitoriile, adica TOATE CAZURILE in care au aparut situatii de a aprecia Competenta unui Parchet Militar sau a unuia pentru Civil in astfel de cazuri, uite:
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24188633-ministerul-public-intreaba-parchetele-din-tara-despre-competenta-cauze-vizand-militari-civili-plus-cerere-neobisnuita-procurorului-din-dosarul-10-august-din-ianuarie-2020.htm
  Abia in 14 Iulie 2020, cu 1 zi înaintea Anunțului DIICOT privind Clasarea Dosarului 10 august, Parchetul general al dnei Scutea a TRIMIS Parchetelor din Tara o Adresa pentru CLARIFICARI in privința COMPETENTEI de efectuare a urmăririi penale, de către Procurorul civil sau de către Procurorul militar, în Situația în care sunt REUNITE o Cauză în care autorul infracțiunii este militar și o cauză în care nu sunt vizate persoane având calitatea de militar.
  În Documentul transmis tuturor parchetelor din țară se menționează că solicitarea vizează Documentarea și formularea unui punct de vedere unitar la nivelul Ministerului Public în legătură cu Stabilirea COMPETENTEI de efectuare a urmăririi penale, de către procurorul civil sau de către procurorul militar, în SITUATIA în care sunt rREUNITE o cauză în care autorul infracțiunii este militar (existând sau nu participanți militari sau civili) și o cauză în care nu sunt vizate persoane având calitatea de militar.”

  Abia in 14 Iulie 2020, stimata dna Scutea?!
  Pana atunci, ce ati FACUT, doamna, pentru ce ati luat Salariul URIAS, stiati bine ca acest Dosar e asteptat cu sufletul la gura de Romani, v-a durut undeva??!!!
  Nicaieri!
  Predoiule, nu mai poti sta ascuns, de-acum TREBUIE sa iesi public, altfel esti complice la aceast mizerie si veti PLATI, voi PNL!
  Acest Comunicat arata complicitati la nivel inalt, CINE raspunde, dle Johannis, acestui Comunicat al Procurorilor macar, cine Raspunde dle Predoiu?
  Rares Bogdan, mai esti in PNL sau ai trecut la PSD??!
  PNL va plati urat, acest Dosar va ramane o pata urat pe PNL, desi NU sunt deloc imaculati, dimpotriva…
  Rusine!!

  Cine e Gabriela Scutea: In Ianuarie 2020 cand si-a depus candidatura pentru functia de Procuror general, ea a eclarat: „Sunt o legalista. Primul pas e sa conving CSM pentru Avuiz”!
  Procurorii din CSM i-au dat Aviz NEGATIV, motivand cumva ca e o persoana alunecoasa, fara un proiect structurat al Minsiterului public, care NU indeplineste CERINTELE necesare Numirii in inalta fucntie de PG, uite cum a motivat Avizul negativ Sectia de procurori a CSM:
  „Prin modul de raspuns la intrebarile adesate de catre membrii Sectiei pentru procurori, de multe ori aluziv, ambiguu, ezitant si bazat pe retorica excesiva, candidata a demonstrat ca nu detine capacitate de sinteza si nici capacitate de punere in practica a obiectivelor ce par, astfel, asumate doar declarativ in cuprinsul proiectului scris.
  Din analiza proiectului managerial coroborat cu raspunsurile la intrebarile adresate in cadrul interviului, Sectia pentru procurori apreciaza ca doamna procuror Gabriela Scutea nu a identificat problemele concrete cu care se confrunta Ministerul Public si nu a dat raspunsuri sustinute de o argumentare concisa si coerenta, ceea ce denota o lipsa de viziune cu privire la modalitatea de rezolvare a dificultatilor intampinate de parchete, indiferent de gradul de jurisdictie, premisa esentiala pentru asumarea unor obiective corespunzatoare.
  Doamna procuror a folosit de multe ori in incercarea de argumentare a raspunsului exemple punctuale din activitatea practica, ceea ce a diluat din substanta mesajului ce se urmarea a fi transmis si a condus la lipsirea acestuia de consistenta, dovedind o lipsa de viziune de ansamblu asura aspectelor puse in discutie,” motiveaza CSM.

  Semne clare de intrebare privind capacitatile ei de Conducere la o Institutie de asemenea dimensiune si complexitate!

 14. Pentru cei care speră în rezolvarea dosarului 10 august, el a fost rezolvat printr-o clasare. Doamne cât de cretini putem fi! Iohannis i-a numit pe toți acești inși la parchete, unul mai jalnic decât celălalt, trecând peste avizele date de secția de procurori a CSM, sugerând că știe el ce face, avea de executat ordinele celor ce-i poartă lesa nemernicului.L-am votat pe impostor și foarte rău am făcut, trebuia să stau și să dorm în timpul acela. selecția acestor scursuri de procurori nu a fost făcută de slugoiu, ci i-au fost impuse. Însuși slugoiul nu este propunerea organului, ci este impunerea făcută de servicii, serviciile fiind cele care călăresc această țară. Atât marile dosare de corupție, cât și deja răsunătoarele dosare referitoare la Revoluție, mineriade, 10 august etc., nu au fost soluționate pentru că vechea securitate, dar și cea nouă născută tot de cea veche nu a vrut acest lucru, iar justiția este supusă ordinelor acesteia. În condițiile date, cum ne putem imagina că vom avea vreodată o țară ca afară?! Uitați doar cum i-a fost închisă gura Rareșului Gargaran Bogdan, îl mai auziți să latre despre problemele de care lătra până să ajungă în poziția avută acuma? Din păcate, nu am nicio undă de îndoială, serviciile secrete, la noi, și-au depășit complet rolul și atribuțiile, aceste grupuri de presiune țin captivă țara, viitorul nostru și clasa politică, care este doar o unealtă prin care ele își înplinesc interesele. Scutea, Limbricu, Hoțu, Apostol Bologa sunt doar niște simpli executanți ai unor ordine venite dinspre cei ce le sunt stăpâni. Mă întreb, care naiba este diferența între Adina Florea și alți astfel de magistrați propuși de ciuma roșie și aceste nulități aflate acuma în funcțiile decizionale ale parchetelor? Eu, sincer, nu le disting. Ce ironie, dosarul 10 august a fost omorât exact de cei care ne promiteau că se va face lumină în cazul evenimentelor anormale din acea sară și noapte de august, exact de cei care lătrau pentru nemușamalizarea sa, HALUCINANT, nu-i așa???

 15. G4media, am avut o postare inaintea celei de la ora 9:53 am, de ce NU o dati?!
  Unde-a disparut postarea aia a mea?!

 16. Ministru Justitiei cu toata suita de sefi pe care i-a asezat in scaune , sa plece in cel mai scurt timp.La fel si CCR-ul rosu. Rabdarea are o limita.Bataia de joc postdecembrista continua. Dosarele Revolutiei, Mineriadei , 10 August , precum si dosarele de mare coruptie prescrise , clasate sau inchise. Romania devalizata, romanii pagubiti si tinuti in saracie, fara spitale , autostrazi , sosele , scoli , cu numerosi politicieni si alte persoane , din administratie , cu pregatire precare , avand diplome cumparate , ca urmare a unui sistem de invatamant universitar privat , asa cum a fost inteles de catre postdecembristii comunisti . Lipsa de educatie si justitie ne-au adus in situatia actuala. Si ca si cum n-ar fi nimic , peste toate acestea a venit si virusul , direct din laboraorul de virusologie din Wuhan. OMS , ne anunta , ca Pandemia-i de „cursa lunga”. Intrebarea este” Oare justitia asteapta sa treaca Pandemia , pentru a prescrie absolut toate marile sau minorele dosare aflate in anchete sau pe rolul judecatoriilor? Inactivitatea justitiei este de notorietate . Credibilitatea acordata acesteia este zero. Vrem schimbare , dar in cine mai putem avea incredere?

  • Justiția este doar o prefăcătorie de activitate a magistraților având un singur scop: sa ajunga să pună mâna pe acea pensie specială care este de 9-10 ori MAI MARE decât cea contributiva.

 17. Toata lumea spunea ca Badila nu stie, e slab etc. Dar nu a fost asa lichea ca Georgiana….Gabitza Scutea e in aceeasi categorie ‘mai slabi si mai lichele’ si pusi fara nici o problema in functie.

  Nu stiu cum se califica doar astia pentru anumite functii…dar avem aici si consecintele ne-organizarii unui concurs pe bune in care sa castige cel mai competent.

 18. Musamalizarea dosarului 10 august face parte din pachetul agreat cu PSD prin care PNL si-a impus propriul guvern. In felul acesta scapa o mare parte din sleahta lui Dragnea. Poate ca acea condamnare a Bulibasei PSD a fost pretul platit pentru musamalizare. A fost casat procurorii ierahici Hosu si Scutea vor mentine solutia. Asa ca mai ramane in instanta. Predoiu este puiut de securist si bun cunoscator al mafiei. Este rusinos ca Iohannis a acceptat numirea acestor procurori cu grave probleme de integritate (a se vedea cazul Hosu cu sotul anchetat de DNA si pentru care colonelul Paraschiv, bestia din 10 august, a depus marturie in favoarea sa).

 19. Un articol publicat acum pe Hotnews face o analiza excelenta, cu multe intrebari a Clasarii Dosarului 10 August si spune:
  „ANALIZĂ Clasarea Dosarului 10 august – semne de întrebare și ignorarea unor Standarde internaționale în materia împrăștierii în forță a protestatarilor.
  Ordonanța de clasare a dosarului 10 august de către DIICOT, consultată de HotNews.ro, conține o serie de elemente care se constituie în semne de întrebare atât din punct de vedere al dreptului românesc, cât și din punct de vedere al standardelor internaționale în materie de adunări publice.
  Reamintim că dosarul a fost preluat de DIICOT de la Parchetul militar care ancheta presupuse abuzuri ale forțelor de ordine, în urma unei presupuse tentative de lovitură de stat, reclamată de jandarmerie și redăm, mai jos, principalele Semne de întrebare ale soluției de clasare a cazului:
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24210876-analiza-clasarea-dosarului-10-august-semne-intrebare-ignorarea-unor-standarde-internationale-materia-imprastierii-forta-protestatarilor.htm

  Sunt semne de intrebare care au aparut imediat, in ziua anuntului public al Clasarii Dosarului 10 August, in principal in privinta Competentei DIICOT de a ancheta si da solutie doar in cazul Sefilor Jandarmeriei, in timp ce restul Dosarului pentru Jandarmii de rand a fost Declinat la Parchetul Militar ca sa ancheteze cativa acari paun, Jandarmi simpli care sunt acuzati de Violente asupra protestatarilor!
  Competenta asta SELECTIVA a DIICOT de a ancheta DOAR Sefii Jandarmeriei si a-i declara curati ca lacrima, in timp ce jandarmii simpli NU mai sunt de COMPETENTA DIICOT care retransmite Dosarul acum la Parchetul Militar, cum ii pare din punct de vedere al LEGII dnei Scutea, Procurorul General care TREBUIE sa faca in final, conform Legii, Controlul ierarhic al Solutiei din acest Dosar?!
  E legala aceasta Competenta SELECTIVA, de ce DIICOT nu a dat Solutie si pentru jandarmii simpli, astia NU sunt de nasul, adica de Competenta DIICOT?!
  Numai sefii Jandarmilor sun de nasul, adica de Competenta DIICOT?!
  Cum justifica dna Hosu sau dna Scutea aceasta Competenta SELECTIVA a Procurorilor Giorgiana Hosu si Doru Stoica, din Dosarul 10 August?!

  G4media, va rog sa dati postarea!!

 20. Nu știu ce vor face alții, că nu am auzit nimic încă, dar eu, peste 6 zile, cu pandemie, fără pandemie, cu sau fără stări de urgență, cu sau fără aprobarea cuiva, voi fi în Piața Victoriei.
  Cred că AJUNGE cât am fost luați de proști atât de către toate instituțiile cât și de toate partidele!

  • Dna Gabriela Constantinescu lipseste de pe forum, ea e prezenta doar cand e vorba depsre PSD??!!!
   Hai, doamna, ziceti ceva!!!

  • Pe mine nu ma interesează! Pot trăi și așa!

  • Dar, ca să-ți dau un răspuns la obiect, cred că, penelista fanatica cum e, Gabriela a rămas fără cuvinte în urma șirului de gafe făcute de Guvernul Orban și așteaptă cu teamă alegerile!

 21. Mitingul a fost ilegal. Nu s-a respectat legea adunarilor publice, legea 60/1991 art.2. Acest lucru nu a fost neintamplator.

  Sunt unii care doresc sa se arate acest aspect si de aceea tot scormonesc, chipurile, sa se arate adevarul si sa se faca dreptate!

  Cei care au castigat capital simbolic si politic din actiune nu ar dori sa se ajunga aici.

  O batalie politica, in cele din urma!

 22. Si cand te gandesti ca astia incaseaza 25.000 euro net, decontam chirii de 1000 euro net pe luna pt ei, ies la pensie la 45 de ani cu pensie mai mare decat salariul !!!

  Si ei ne imprumuta copiii pe 30 de ani pt asemenea privilegii!!!
  NU NE TREBUIE BAI HOTILOR ALOCATII MARITE !!! SCAPATI DE HOTI, LIPITORI, SPECIALI, BUGETARI FRECATORI DE MENTA SI INCOMPETENTI!!!
  HUUUUUOOOOOOO!!!!