G4Media.ro

Raport al Ministerului Educației, despre PISA 2018: Rezultatele elevilor români sunt aproape…

Raport al Ministerului Educației, despre PISA 2018: Rezultatele elevilor români sunt aproape de cele din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite / În top PISA 2018 sunt China, Estonia și Finlanda

“Rezultatele elevilor români se plasează aproape de cele ale elevilor din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite”, anunță Ministerul român al Educației, după ce OECD a publicat astăzi Rezultatele la testele PISA 2018. “Procentul elevilor care se află sub nivelul 2 pe fiecare domeniu de testare este următorul, în 2018: științe – 44%, matematică – 46,5%, citire/lectură – 40,8%”, informează Ministerul cu privire la elevii aflați în situația de a fi analfabeți funcțional.

“Comparativ cu 2015, acest procent a crescut cu 0,4% la citire/lectură și cu 5,7% la matematică, însă a scăzut cu 3% la științe”, continuă Ministerul în mod greșit – anunțând procente în loc de puncte procentuale și fără a vorbi despre vreo măsură pentru ca România să inverseze trendul în educație.

De precizat că Ministerul a anunțat că organizează astăzi, la ora 15:00, o conferință de presă cu privire la rezultatele PISA.

La nivelul Uniunii Europene, pe primele locuri la testele PISA 2018 se clasează Estonia, Finlanda, Irlanda, Polonia, Suedia.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.