G4Media.ro

Raluca Turcan: Somez PSD să voteze în plenul Senatului în favoarea adoptării…

Raluca Turcan: Somez PSD să voteze în plenul Senatului în favoarea adoptării OUG privind anticipatele. Pesediştii pur şi simplu nu renunţă la obsesia de a pedepsi diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani

Prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, critică respingerea de către Comisia juridică a Senatului a ordonanței de urgență pentru organizarea alegerilor anticipate şi solicită PSD să voteze în plen în favoarea adoptării acestui act normativ, transmite Agerpres.

„În mod complet iresponsabil şi într-o bătaie de joc totală la adresa diasporei, majoritatea PSD din Comisia Juridică a Senatului a respins OUG privind organizarea alegerilor anticipate! (…) Pesediştii pur şi simplu nu renunţă la obsesia de a pedepsi diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani şi au găsit o nouă modalitate prin care să se răzbune. Somez PSD să renunţe la aceste practici şi să-şi schimbe votul în plenul Senatului! Dacă mai au măcar un dram de responsabilitate şi înţeleg să nu arunce totul în aer, în speranţa că aşa pun beţe-n roate Partidului Naţional Liberal, atunci să voteze în Senat în favoarea adoptării OUG privind alegerile anticipate! Altfel, votul PSD din Comisia Juridica de azi reprezintă un alt motiv pentru a susţine, fără urmă de îndoială, că avem nevoie rapid de un nou Parlament, legitim şi reprezentativ”, a scris Turcan, marţi, pe Facebook.

Ea susţine că acest act normativ conţine două prevederi „foarte utile” şi „importante” pentru românii din străinătate, respectiv extinderea intervalului de vot la trei zile şi dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora.

Comisia juridică a Senatului a acordat, marţi, un raport de admitere pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen.

Comisia a adoptat un amendament propus de UDMR prin care a fost modificat titlul actului normativ din „proiect pentru aprobarea OUG” în „proiect pentru respingerea OUG”.

Citește integral: ALERTĂ Comisia Juridică a Senatului a respins ordonanța de urgență privind alegerile anticipate

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Fata draga nu fi trista si ipocrita.Psd o sa voteze anticipatele conform trocului cu primarii intr- un singur tur.Daca nu vor ati luat o mare teapa.In politica nu trebuie sa ai incredere in nimeni.

 2. Eu nu inteleg, daca e ordonanta de urgenta se mai voteaza in parlament?

  • Asta pt ca esti extrem de idiot! Diaspora aitista, este?

  • Trebuie votata in Parlament deoarece guvernul Orban 1 ( cel care a emis ordonanta) a fost demis prin motiune de cenzura. Fiind demis, nu mai poate emite ordonante de urgenta.

  • Iar guvernul Orban II nu este inca investit (si nici nu va fi). Pentru ca nu este investit, pot emite doar ordonante simple, nu ordonante de urgenta. Iar ordonantele simple trebuiesc votate in Parlament. Practic, OUG s a transformat intr-o ordonanta simpla prin daramarea guvernului.

 3. Raluca e frumix! O somez sa ramana asa!

 4. Somează pe Papa de la Vatican.Câtă prostie să ai într-un cap blond ca șă spui o astfel de enormitate .Când somezi pe cineva îi atragi atenția că dacă nu se conformează îi aplici o corecție ,ori capul blond ce poate să-i facă PSD-ului dacă nu votează ?În semn de protest să-ți dai jos operațiile estetice ca votanții să-ți vadă fața hidoasă .

 5. PNL vrea mai multe locuri de parlamentari pentru diaspora pentru că știe că în prezent stă mai bine ca intenție de vot în afară. PNL vrea de fapt să obțină mai mulți parlamentari.

  Discuția pe fond, care din păcate nu se poartă, este dacă diaspora trebuie sau nu reprezentată în parlament. Din moment ce unii oameni trăiesc 90% din timp în altă țară, plătesc impozite acolo, sunt integrați destul de mult în altă societate, de ce ar trebui să fie reprezentați în Parlamentul României? Sunt argumente pro și contra, dar o discuție serioasă nu se face. PNL vrea să dea o OG pe tema asta doar pentru că acum îi cade bine și e o temă sensibilă la public.

  PSD se opune pentru că știe că nu îl avantajează electoral.

 6. Probabil PSD se va rupe din nou si cei ce vor forma un nou partid de stinga vor vota in parlament alegeri anticipate alaturi de USR si PNL. Este nevoie de un partid de stinga necompromis ,tinar , ce are in vedere viitorul democratic al romaniei .

 7. Tinerii din PSD vor reforma partidul

 8. Asa cum USR a declarat ca apartine doctrinar dreptei cu scopul vizibil de a inlocui in timp PNL ,tot asa se va intimpla si pe partea stinga unde tinerii se vor desprinde de cei vechi .