G4Media.ro

Raluca Turcan solicită respingerea oricărei forme de propagandă electorală în unitățile de…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raluca Turcan solicită respingerea oricărei forme de propagandă electorală în unitățile de învățământ, cu o zi înaintea dezbaterii lui Iohannis de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, solicită inspectorilor școli și directorilor unităților de învățământ respingerea oricărei forme de propagandă electorală în acestea, cu o zi înaintea dezbaterii care va fi organizată marți seara cu președintele Klaus Iohannis la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Turcan face referire la distribuirea unor materiale de propagandă electorală pro-PSD în școli din Vrancea și amintește că „propaganda electorală este strict interzisă în școli”.

„Solicităm inspectorilor școlari, directorilor de școli și cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unitățile de învățământ”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Turcan precizează că a fost semnalat faptul că în unele școli au apărut materiale de propagandă pro-PSD. „Astfel, în județul Vrancea, au fost distribuite așa-zise sondaje cu întrebări vădit tendențioase. Hârtiile purtau antetul unei asociații-fantomă și conțineau întrebări referitoare la activitatea Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis, iar una făcea trimitere la o realizare a Guvernului Dăncilă”, menționează prim-vicepreședintele PNL.

Raluca Turcan susține că, „spre deosebire de campania deschisă și directă a Președintelui Klaus Iohannis, PSD recurge la manipulări și miniciuni”.

„Reamintim că propaganda electorală este strict interzisă în școli. Ne dorim o Românie normală, în care școala să rămână strict un spațiu al educației de calitate, nu un canal de propagare a mesajelor politice”, încheie Turcan.

Amintim că Legea educației interzice activitățile de natură politică nu doar în preuniversitar, dar și în învățământul superior.

Concret, Legea educației nr. 1/2011 în vigoare prevede următoarele:

„Articolul 7
(1) În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios.”

Citește și

Rareș Bogdan: Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milioane de cetățeni

Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de marți

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Turcan, adolatoarea lui Udrea”sunteti ca un Soare pentru pdl”, trebuie sa dispara din guvernarea de dreapta.

 2. Votați Klaus Iohannis!
  Votați bunăstarea și echilibrul!

 3. Cu popimea BOR cum stam ? Sant sigur ca o gramada de „prea-sfintiti” vor face propaganda PSD.

 4. Leu se devalorizeaza.

  Economile populatiei sunt furate de Partid . Trebuie cineva sa plateasca privilegiile nomenklaturii.

  Cat au crescut, de exemplu, pensiile speciale luna trecuta ?

 5. Asta se înscrie perfect în zicala „hoțul strigă hoții”. Adică o instituție de învățământ superior îi organizează lui Iohanis o ședință electorală unde vor fi aduși studenți ( care au drept de vot ), dar Țurcan spune că psd face campanie electorală în grădinițe și școli gimnaziale.

  • @lita si nu numai ca organizeaza, dar unde? La Biblioteca Centrala Universitara Carol I, adica locul unde toti studentii trebuie macar o data sa calce pentru a face in amarat de referat, nu mai spun de vreo lucrare de licenta, destul de ieftina pe la noi. Astfel sa inteleg ca, toti studentii care au calcat pragul BCU Carol au asistat la propaganda cui?

  • @oana Ca să nu avem dubii, poate înțelegeți totuși: „Articolul 7 (1) În unitățile, în instituțiile de învățământ ȘI ÎN TOATE SPAȚIILE DESTINATE EDUCAȚIEI ȘI FORMĂRII PROFESIONALE SUNT INTERZISE activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și ACTIVITĂȚILE DE NATURĂ POLITICĂ și prozelitismul religios.” Se poate mai clar de atât ?!?

  • @litany Si atunci, ca de votat Dancila iese din orice calcul, iar PNL incalca legea. Ce solutie propuneti?

  • @Oana Simplu: nici unul nu merită funcția pentru care candidează, electoratul trebuie să-și arate „jena” prin mersul la vot și anularea voluntară a votului punând câte o ștampilă pe fiecare dintre aspiranți. Când va apare un procent de (35-45)% voturi anulate poate o să-i pună pe gânduri pe politicieni că așa nu mai merge. Trebuie să le dăm o „palmă peste față” folosind-ne în acest mod dreptul la vot.

  • LIta, sper sa faca asta cat mai multi. Dar pe hotii astia i_a pus cineva sau ceva pe ganduri in ultimii nici nu mai stiu cati ani?