G4Media.ro

Raluca Turcan anunță că Ministerul Muncii va demara o campanie de evaluare…

Raluca Turcan anunță că Ministerul Muncii va demara o campanie de evaluare a ajutoarelor sociale în toată țara/ Aproximativ 170.000 de persoane primesc venit minim garantat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că Ministerul pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale, al cărei scop este să identifice beneficiarii unor astfel de ajutoare, iar cei aflați în situații „cu adevărat vulnerabile” ar urma să fie sprijinite mai mult.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă”, a scris Raluca Turcan pe Facebook, miercuri seara.

Ministrul a discutat deja cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România despre modul de lucru.

 • „Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate. În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România”, a explicat ministrul Muncii.

 

Sursa foto: Raluca Turcan / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Avem o comunista populista. Face circ, in timp ce AJOFM, ITM si alte institutii ar trebui pur si simplu desfiintate si reinfiintate. Institutii ce exista pe hartie si nu isi justifica existenta.

  • DIVERSIUNE MARCA TURCAN

   Distragerea atenției de la pensiile speciale si de la salariile bugetare nesimtite dar și de la ultima șmecherie de sporuri 30% la angajați de la Consiliul județean.
   Se arunca cu fum în ochii presei si știrea e preluată si mediatizată maxim si se discuta de ajutor social si venituri minime.
   Mai mult se face confuzia în venit minim garantat si ajutor social.

   JALNIC.PNL.USRPLUS.UDMR=GUVERN.2021

 2. Ministerul muncii s-a gândit să facă bani prin tăierea unui ajutor social de 142 lei lunar. În Spania ajutorul se ridică la ~ 1000 euro.

  • @Beezy Daca acele persoane sunt apte de munca, ajutorul social trebuie sa fie 0.

  • In 2018 (vremuri bune) Produsul intern brut al Spaniei era 1400 miliarde USD. Al Romaniei era 240 de miliarde USD. La care sa adaugam si diferenta de coruptie si furt din bugetul public (Romania fiind aia mai corupta, evident) as spune ca nivelul indemnizatiei este conform asteptarilor.

   Nu spun ca nu poate fi mai mare! Normal ca poate fi, dar inainte de asta trebuie rezolvata coruptia sistemica, din cauza ei nu sunt ajutoare decente pentru cei care chiar au nevoie.

  • @ alazor
   mai rămâne și să-i dai tu loc de muncă pentru care omul are calificare și este apt și să-i asiguri mijloc de transport, bani necesari pentru mijlocul de transport și hrană până omul primește banii pe muncă, precum și utilitățile care iarăși nu te așteptă până îți dă angajatorul banii.

  • Nu știu unde ai văzut tu ajutor social de 1000€ in Spania. O mare parte din populația Spaniei la ora actuala care lucrează și nu au o meserie bine definita abia reușesc sa ia salariu puțin peste 1000€ și tu visezi ajutoare sociale.

  • @Alex
   Cunosc pe cineva care ia bani în mână 1000 euro + 200 euro bani pentru cursuri. Într-adevăr limitat la un an. Și da, chiar el recunoștea, că dacă s-ar angaja, ar lua bani mai puțini.
   Mi-a mai zis cineva de un englez care acum câțiva ani câștiga 800 lire sterline (permanent). Se combinase cu o româncă. Singura cerință era să nu se angajeze, așa că și-a făcut un bar pe numele concubinei.

 3. Pai uite, taiem pensiile speciale peste 10000 de lei/luna din care avem vreo 4000, ce mai mare e cica de 77.000 lei, si imediat gasim banii pentru cei 170 000. Nu tre sa ne stresam.
  La 272 lei media ajutorului acordat ne raman bani si de o ciorba.

 4. Măi Raluco, dar când evaluezi salariile nesimțite din domeniu bugetar,indemnizațiile din CA pe care le încasează politrucii,sau acolo sunt protejații din partid de care nu vă atingeți .Cum să încasezi două salarii că ministru și deputat sau senator acestea sunt problemele pe care trebuie să le rezolve ministrul muncii dacă este competent și nu politruc

 5. Secaturile astea cred că lumea fura mai mult că ei…

 6. Va rog corectati titlul… e corect gramatical?

 7. pnl ajunge iar la 16% de unde a plecat :)) singura femeie din guvern e ZERO!

 8. Ajutoarele astea între 100 și 270 nu fac pe lună cat o pensie babana specială.Unii mai iau și mai multe pensii lunar.Nu zic că unii nu ar trebui să muncească.Multi muncesc la curățenia localităților lor, că altfel le taie primarul ajutorul.Dar să te iei de cei mai oropsiți,care primesc niste mizilicuri,și să nu vezi nedreptățile cu pensiile speciale, cu pensionari la 40- 50 de ani angajați pe salarii mari la stat,cu toți care taie frunza la câini prin instituțiile statului pe bani multi este o mare mârlănie a Țurcanei, viitoare beneficiara de pensii speciale ca ministru, vice priministru, deputat.

 9. Doar la noi vezi asa minunății, o analfabetă cu liceu fără studii superioare este pusă ministrul muncii și scoate numai prostii pe gură. Fără nicio legătură cu viața cu mediul social cu mediul rural ea a găsit gaură neagră în buget pe amaratii ăștia de asistați social. De ce nu ne prezintă lista cu pensiile speciale cu valoarea lor cu cât au contribuit și cât primesc. Sa ne prezinte listele cu cumularzii care au pensie specială și primesc si salarii nesimtite pe locuri de frecat menta la stat. Cumulul pensiei cu salariul de la stat trebuia să fie eliminat din prima zi a ei la acest minister. Salariile bugetarilor de lux de ce nu le prezintă…….

  • Pai si cine a teleportat duduia acolo?
   Presedintele + Orban cel mic + parteneri de alianta nu?
   Saraca nu e vina ei executa ordinul pe linie de servici secret.
   Pai e mai buna sau mai rea decat tanti Veorica presedinte wannabe?
   Asta e daca mai voteaza multi PSD si PNL …alianta ciordales forever.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.