G4Media.ro

Raidul american cu dronă soldat cu moartea a zece civili afgani, între…

sursa foto: Twitter/ Roya Rafhat

Raidul american cu dronă soldat cu moartea a zece civili afgani, între care şapte copii, a fost o eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului, a afirmat miercuri Pentagonului

Raidul american cu dronă soldat cu moartea a zece civili afgani, între care şapte copii, la 29 august la Kabul a fost o eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului, a afirmat miercuri Pentagonului, după o anchetă internă, transmite AFP.

„Ancheta nu a identificat nicio violare a legii, inclusiv dreptul războiului”, a precizat într-un raport general locotenent Sami Said, responsabil în ministerul american al Apărării.

„Erori de execuţie combinate cu un ‘bias de confirmare’ şi perturbări ale comunicaţiilor au antrenat pierderi civile regretabile”, a adăugat acesta.

El a insistat în faţa presei la Pentagon că a fost vorba de o „eroare” şi nu de un comportament „criminal, aleatoriu sau de neglijenţă”.

Persoanele implicate „au crezut atunci că vizează o ameninţare iminentă”, se subliniază în raport.

Familia şoferului vehiculului ţintit şi distrus la 29 august de armata americană – în plină retragere haotică din Afganistan – a relatat că acesta era angajat al unui ONG şi că în atac au murit zece oameni, între care şapte copii. Armata americană anunţase că vehiculul distrus era încărcat cu explozibili şi că a fost dejucată o tentativă de atentat a aripii locale a grupării Stat Islamic.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Roya Rafhat

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Le au dat integrare…..au stat capra aghanii…hai comentati..

  • Le-au dat miliarde, douazeci de ani la rind dar unde bagajul genetic local este cum este..

  • Deci ti se pare normal.

   Sper sa te pot calca cu masina pe trecere 🙂

  • Lasa ioane ca or sa te cake ei, cu a ta, cind se muta in Romania. Capatina seaca, nu Mai sustine toti parazitii sau sustini cu banii tai tarane.

 2. Ca sa nu fie incalcate legile razboiului, trebuie mai intai sa fie un razboi acolo declarat legal. Si nu e. De 20 ani asasineaza oameni in Afganistan (si in multe alte zone) fara sa fie legal in razboi.

 3. Nici un bombardament, incalcare a drepturilor omului sau orice greseala comisa de americani nu va fi considerata grava si va fi musamalizata. Orice va face inamicul este considerat ingrozitor. Pur si simplu asa functioneaza lumea. Ajunge sa ne gandim la ce pedepse au primit paznicii de la Abu Ghraib.

 4. Când era omul portocaliu la butoane, dronele nimereau punct ochit punct lovit câte un general.
  Acum că e bunicul lui Iliescu președintele Americii, nu nimeresc decât civili.