G4Media.ro

Raed Arafat spune că structurile de urgență au fost modernizate cu peste…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Raed Arafat spune că structurile de urgență au fost modernizate cu peste un miliard de euro în ultimii opt ani: ”Nu mai putem vorbi de vechime, de maşinile din anii ’80, din anii ’70”

Peste un miliard de euro au fost investiţi, în mare parte din fonduri europene, în ultimii opt ani în dotarea structurilor de urgenţă, a afirmat, sâmbătă, la Câmpeni, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, transmite Agerpres.

„Cheltuielile care s-au făcut (…) pentru dotarea nu numai a pompierilor, ci şi a serviciilor de ambulanţă, a aviaţiei Ministerului de Interne au depăşit un miliard de euro între 2015 şi 2023, venite în mare parte din fonduri europene, plus cofinanţarea care se dă de către Guvernul României”, a declarat Raed Arafat cu prilejul inaugurării noului sediu al Secţiei de Pompieri Câmpeni.

Potrivit lui Raed Arafat, doar anul trecut s-au achiziţionat 400 de autospeciale noi pentru stingerea incendiilor.

„Nu mai putem vorbi de vechime, de maşinile din anii ’80, din anii ’70. Acum vorbim de tehnică foarte modernă, dovadă – ce se află la Câmpeni”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat a punctat că este important ca angajaţii să aibă condiţii corespunzătoare.

„Dacă oamenii nu stau în siguranţă în clădire, riscăm ca la situaţia de urgenţă să nu aibă cine să intervină”, a afirmat el, dând ca exemplu un caz produs în Turcia în timpul cutremurului.

Şeful DSU a apreciat implicarea autorităţilor locale din Munţii Apuseni în ceea ce priveşte noul sediu al Secţiei Câmpeni, precizând că asocierea pe care au făcut-o peste 20 de primării din zonă pentru a veni în sprijinul pompierilor, care nu aveau condiţii potrivite nici pentru maşini, nici pentru ei, este un exemplu de dat peste tot.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Ovidiu Costea, unitatea de pompieri Câmpeni deserveşte un raion de intervenţii de aproximativ 4.100 de km pătraţi şi peste 40.000 de locuitori.

Publicitate electorală

Secţia beneficiază de ambulanţe SMURD, autospeciale de intervenţie de diferite capacităţi, autospeciale de descarcerare, autospeciale de salvare de la înălţimi, echipaj cu barcă de salvare din mediul acvatic, autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Un număr de 70 de pompieri deservesc secţia din Apuseni.

Noul sediu este situat pe varianta oraşului Câmpeni, pe un teren pus la dispoziţie de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Alba-Apuseni, constituită din 22 de unităţi administrativ-teritoriale.

Inaugurarea lucrărilor de modernizare ale Secţiei de pompieri Sebeş are loc tot sâmbătă. La eveniment vor fi prezenţi, la fel ca la Câmpeni, şeful DSU, reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi ai instituţiilor din judeţul Alba.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...