G4Media.ro

Raed Arafat: Slovacia este un model de analizat/ Sper ca în foarte…

Raed Arafat: Slovacia este un model de analizat/ Sper ca în foarte scurt timp să fie semnat contractul pentru cumpărarea a 3 milioane de teste rapide

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de interne, a declarat că epidemiologii români trebuie să analizeze modelul Slovaciei, care a organizat testarea în masă, și că procedura prin care România va achiziționa 3 milioane de teste rapide este „avansată”.

 • „Este un model de analizat (Slovacia, n.n.), este un model – poate – de învățat de la el, nu știu aplicabilitatea la noi ca număr de populație, ca diferențe între noi și ei, dar cert este un model pe care colegii noștri epidemiologi trebuie să îl analizeze și să spună punctul lor de vedere. Normal că un astfel de lucru trebuie să fie luat și trebuie să fie luate toate datele lor, analizate și sunt convins că pot să ni le dea”, a afirmat Raed Arafat, luni seara, într-o intervenție la Digi 24.

Potrivit lui Arafat, o discuție despre Slovacia a avut deja loc într-o ședință online pe care a avut-o astăzi cu specialiștii în domeniu. „Clar, astfel de lucruri nu trebuie să fie respinse sau lăsate la o parte fără să fie analizate și adaptate dacă este cazul”, a spus Raed Arafat.

Despre achiziționarea a 3 milioane de teste rapide, secretarul de stat a spus că „lucrurile sunt avansate”.

 • „Eu sper că în scurt timp o să știm de unde se vor lua, există mai mulți furnizori cu care se va discuta, Poate că se vor lua de la mai mulți furnizori dacă nu există cantitatea necesară numai la unul”, a declarat Arafat.

Procedura este derulată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate,  „În foarte scurt timp, sper că se va semna Acordul cadru și contractul în acest sens”,a adăugat Raed Arafat. O parte din testele rapide ar putea fi folosită în zonele aflate în carantină.

Citește și:

EXCLUSIV Cum ignoră România recomandările Comisiei Europene și ale OMS: testează mai puțin decât capacitatea pe care o are, nu testează masiv în focare și nu asigură accesul ușor al populației la teste

Premierul Orban: În urma discuţiilor cu specialiştii, nu s-au degajat suficiente argumente pentru a organiza o testare în masă
Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Acu vreo doua săptămâni comandanții, ala suprem și ala al operațiunii erau împotriva testării în masa.
  Singurul care a privit cu optimism înspre slovacia era Daniel „pixel albastru” funeriu. Dar ala nu e expert în sănătate publica sa fie ascultat.

 2. Acu ceva timp anuntau ca au venit primele 40.000 si urmeaza inca 3 milioane. Acum inca nu au contractul?

 3. Nu mă păcălește să cred că s-a deșteptat!

 4. In Slovacia până la Crăciun va fi făcută a doua testare a persoanelor de peste 10 ani, iar noi inca așteptăm achiziționarea a 3 mil.teste.

 5. Slovacia până la Crăciun face a doua testare a populației de peste 10 ani.
  Achiziția testelor la noi e ,, avansata”.

 6. Măcar un leu dacă iese la fiecare test și tot e o afacere buna.
  Îmi pare rău de guguștiucii care cred că aici se vorbește de epidemie și de combaterea ei, aici se vorbește de bani. Slovacia le-a dat o idee de afaceri.

 7. La romani nu merge, se fura și minte mult. Modelul Suedez s-a terminat printr-un eșec. Doar armata poate încetini răspândirea bolii prin carantinarea și vaccinarea forțată a populației.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.