G4Media.ro

Raed Arafat, despre presă și coronavirus: Să spui că acum apare un…

Raed Arafat, despre presă și coronavirus: Să spui că acum apare un Colectiv 2, Colectiv 3, Colectiv 4… Deci, nu e cazul în acest moment/ De la mass-media avem nevoie să înţeleagă că este un moment de solidaritate, să fie factorul care-i coagulează pe toţi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri seara, că mass-media trebuie să prezinte, în primul rând, informaţii verificate, el reiterând totodată apelul către populaţie în sensul în care aceasta să aibă încredere doar în informaţiile oficiale.

„De la mass-media avem nevoie, în primul rând, să verifice informaţia, să înţeleagă că este un moment de solidaritate. Mass-media trebuie să fie factorul care-i coagulează pe toţi, împreună şi să-i aducă pe toţi la un loc. Mass-media are puterea fie să dezbine oamenii, fie să-i aducă împreună. Pe toate liniile. Deci, în astfel de situaţii, mass-media trebuie să fie factorul care aglutinează, care-i aduce pe toţi, împreună, şi-i pune pe toţi să lucreze împreună”, a spus Arafat la Antena 3, citat de Agerpres.ro.

El a arătat că mass-media poate critica problemele apărute, însă a precizat că acest lucru trebuie făcut ‘pe drept’, în urma verificării aspectelor semnalate.

„Nu înseamnă că nu poţi să critici, dar pe drept. Nu înseamnă că nu poţi să semnalezi că sunt probleme, dar după ce verifici, şi întotdeauna să fie acest lucru în sensul în care, în final, să înţeleagă lumea că toţi încearcă să facă ce pot. Toată lumea. Şi mass-media trebuie să ne aducă, pe toţi, împreună. Dacă continuăm în unele zone scrise, nu neapărat vorbim de televiziune (…), încercarea de a dezbina, de a arăta că ceva nu este OK, de a veni să spui că acum apare Colectiv 2, Colectiv 3, Colectiv 4… Deci, nu e cazul în acest moment. Este un dezastru mondial, suntem parte din el şi fiecare ţară încearcă să-l rezolve, dar nu-i suficient. Trebuie să colaborăm cu toţii şi coagularea tuturor şi solidarizarea tuturor este cea mai importantă. Trebuie să avem încredere unii în ceilalţi. Este cel mai important lucru”, a menţionat Arafat.

Şeful DSU a reiterat şi apelul către populaţie, în sensul în care aceasta să aibă încredere doar în informaţiile oficiale.

„Populaţia să asculte recomandările şi să nu creadă ştirile false. (…) N-au decât să citească totul, dar să verifice şi sursele oficiale. N-avem de ce să-i minţim, asta să înţeleagă. A trecut timpul în care să vii cu informaţii false sau să-ţi spună cineva ‘minte acolo sau minte acolo’. Nu mai există aşa ceva demult”, a afirmat Raed Arafat.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pleaca pleaca pleaca.
  Pleaca cu Alah si PSD departeeeee

  • Ai, bre… Lasati-l sa-si spele pacatele, ca are destule!
   Asta e situatia acum, sa ispaseasca la locul de munca.
   Oricum nu se va arunca nimeni sa-i ia locul, ca daca s-ar fi simtit vreunul in stare l-ar fi mazilit inca din decembrie.
   E greu sa te sui pe un cal din fuga fara sa-i stii naravul..
   Dupa ce se vor limpezi apele vor iesi la suprafata multe… cum a monopolizat smurd-arafatul toate resursele care trebuiau sa ajunga si in sistemul de urgenta : totul pentru smurd ca era pe val !! Ailaltii … sa mai stea la rand!
   Vorba lui Dem Radulescu pentru alde Zgabeata: „Le iau eu ca sa nu vi le fure altii!”

 2. „Mass-media trebuie să fie factorul care-i coagulează pe toţi, împreună şi să-i aducă pe toţi la un loc.”

  Să vorbești despre „funia” Colectiv în prejma d-lui Arafat, nu-i tocmai confortabil pentru dânsul. Mult mai plăcută îi este domniei-sale unanimitatea de gândire, într-un „stol”, „cârd”, sau „turmă”. Prin urmare, presa, „ciocu’ mic!”.

 3. Cie se mai uita la ce spune acest birocrat pupincurist si depasit?

 4. E momentul sa ne amintim ca fratii micula ne-au spoliat.
  Ei, tov. piperea e unul din avocatii miculilor. Tov piperea care surubareste leggi prin parlament.

  Si uite asa incepi sa crezi ca fratii micula n-au dat lovitura asa, de unii singuri. Ci au fost ajutati..

 5. Ce cauta infractorul si oportunistul Gabriel Oprea in poza asta – intalnirea cu jurnalistii?

 6. Chiar avem deja un Colectiv de mai mari dimensiuni, oamenii mor in spitalele noastre cu zile, unii intra in spital cu o apendicita și ies morți de coronavirus, alții mor pt că nu ii baga nimeni in seama, alții ajung prea târziu, din pricina serviciului 112 care întârzie cu orele la preluarea pacienților.
  Feriti-va de spitale acum!
  Sănătate prieteni!

 7. Arafate, te folosesti de situatia in care NU apareti in fata Presei sa raspundeti la interebari, ca vedem clar ca Gadea NU ti-a pus intrebari, ca sa NU iti sifoneze imaginea imaculata fcreata de studioul A3!!
  Astept ca Presa sa-l roage pe dl Raed Arafat sa CLARIFICE afirmatiile lui de aseara de la Mihai Gadea,ccum ca: ”Majoritatea ţărilor sunt nepregătite. Acum căutăm ventilatoare, injectomate, echipamente de protecţie. Astfel de discuţii au avut loc în grupul de lucru la NATO. (…) Anul trecut(2019) am avut un exerciţiu făcut la Bruxelles pe scenariul unei pandemii. În acest exerciţiu, concluzia a fost că nu suntem pregătiţi, că nu avem stocuri. Cu toate acestea, am găsit REZISTENTA(CAND, in care AN, ce Luna?!), oameni care NU înţelegeau de ce să cheltuim bani, Milioane, pe STOCURI, să Cumpărăm echipamente şi să le ţinem stocate. Au început COLEGI care au spus că pentru pandemie ne trebuie numai vaccinul de ebola. Au spus că nu e cazul încă. Uitaţi-vă că acum fugim după echipamente”, a mai spus Arafat.”
  Unde S-A DISCUTAT? Care COLEGI?! La guvern, la minister? Care OAMENI nu au înțeles?
  CAND, in care AN, CINE a opus REZISTENTA sa afcem Stocuri?!
  Sunati-l pe Raed Arafat sa CLARIFICE, apar ca pupezele cei 3 politai si nu le putem pune intrebari, cand vedem clar ca Gadea NU va pune niciodata pentru a clarifica!