G4Media.ro

Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală, transmite Agerpres.

Plângerea va viza şi Biroul Electoral al Sectorului 2 în ansamblul său, deoarece nu a luat măsuri pentru a corecta eroarea apărută la Secţia 352.

„Din punctul meu de vedere, Biroul electoral de sector este ostil, fiind controlat de PSD. Guvernul PSD-PNL a pus în secţiile de votare reprezentanţi de la Pro România, de la UDMR şi de la alte partide, care evident că nu au avut membri şi au fost înlocuiţi de membri PSD. Ei inclusiv în Biroul electoral de sector au acum o majoritate, pentru că şi-au făcut-o din pixul Guvernului. (…) Am întocmit această plângere, o voi depune astăzi la Parchet. Plângerea îl vizează, în primul rând, pe reprezentantul PSD din Biroul electoral de sector, care instigă la fraudă electorală, a şi ameninţat membrii comisiei să lase voturile aşa cum au fost consemnate, nu cum este realitatea, şi pentru Biroul electoral de sector, care, deşi a aflat că există o eroare la una din secţii, nu a luat măsuri pentru a corecta această eroare”, a explicat primarul Sectorului 2, miercuri, pentru B1 Tv.

El a susţinut că au „dispărut” 500 de voturi exprimate, dar şi alte 1.300 de buletine fără să fi fost înmânate alegătorilor.

„Vreau să ştiu cum este posibil ca unor alegători să li se dea buletine preştampilate. Vreau să ştiu de ce în unele secţii s-au dus oameni cu însemnele partidelor. (…) Sunt foarte, foarte multe secţii care nu s-au putut închide, pentru că nu s-au închis cheile. Atunci când voturile dispar, nu se închid cheile, pentru că spune undeva că s-au înmânat alegătorilor un număr de voturi, s-a votat pentru candidatul cutare – atât, pentru candidatul cutare – atât, iar atâtea voturi nule. Dacă ele însumate nu dau numărul de buletine înmânate alegătorilor, e o problemă cu cheia”, a afirmat Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 a acuzat „presiuni foarte mari din partea PSD, inclusiv în Biroul electoral de sector” pentru închiderea votării. Potrivit acestuia, s-au exercitat „presiuni inimaginabile” asupra membrilor comisiei din Secţia 352 să nu recunoască eroarea.

„Sunt multiple nereguli. Pentru prima pe care am sesizat-o am făcut întâmpinare către Biroul electoral de sector şi încă e nerezolvată. S-au înlocuit cifrele de la mine către o contracandidată, doamna Bughiu; deci 333 de voturi care trebuia să fie ale mele au fost trecute la doamna Bughiu, iar cele 47 de voturi ale doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala, au spus că după 26 de ore au transcris greşit calculele în procesul verbal. Încă nu s-a rezolvat această problemă. Biroul electoral de sector încearcă să tergiverseze renumărarea”, a spus Radu Mihaiu.

El a mai susţinut că există şi voturi care au fost anulate „deşi era foarte clar că sunt corecte”. Mihaiu acuză Biroul electoral de sector că „închide din pix procese verbale”.

„În acest moment mai este o singură secţie de vot de închis şi diferenţa, pe site-ul AEP, este undeva la 500 de voturi. Dacă cele 280 de voturi sunt trecute corect în dreptul meu, rămâne o diferenţă de aproximativ 220, care e posibil să crească după introducerea unei ultime secţii spre 260-270 de voturi. În condiţiile în care avem peste 500 de voturi exprimate şi neintroduse în procesele verbale şi avem alte peste 1.300 de buletine care au dispărut – nu au fost date alegătorilor, dar au dispărut undeva – există o întrebare legitimă dacă acestea nu au fost numărate sau au fost duse altundeva. Am depus cerere de renumărare în foarte multe secţii de vot, poate găsim aceste voturi dispărute acolo, pentru că la această diferenţă, cele peste 500 de voturi pot să schimbe rezultatul”, a transmis primarul Sectorului 2.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. „democratia” PSDNLUDMR nu e in stare sa castige o batalie fara sa fure … si oare cate astfel de situatii nu sunt la nivelul tarii? opozitia ar trebui sa puna presiune ACUM , si ma refer si la REPER, si la AUR …

 2. Daca nu facea prostiile pe care le-a facut iritand o groaza de locuitori din diverse cartiere probabil ca nu ar fi ajuns in situatia aceasta. Locuitorii ii spuneau sa nu faca ineptiile pe care le propunea, el a doua zi punea filmulete pe facebook in care efectiv ii facea prosti pe locuitori ca nu inteleg ca el vrea sa-i treaca strada cu forta. Acum sa isi ceara scuze si 2028 sa incerce din nou. A nus e intelege ca eu zic ca astia de la partidul unic nu sunt mai rai, ca sunt mai rai, eu doar am explicat cauzele de s-a ajuns aici.

 3. S1 și S2 sunt secto@re cu fo@rte mu.lți ba ni. Și e f@ame de b@ni.

 4. Nu a întreb at-o nimeni pe vipe ră de ce ar da un sal@riu de mini m 8000 de e uro pe lu nă, primiți fără să fie nev oie să treacă nici măcar pe la bi rou, pe un sal ariu de 2000 de eu ro la prim ăria Bucure ști? Iar la pri mărie și băt ăi uriașe de cap care vin și cu dos@re pe n@le.

 5. La S1 a ap ărut unul Țuuță de la S ..R. l, ca scos din jobe n.
  La S2, un nim eni, apărut tot din nea nt.

 6. Cică i-au făcut plâ nge re pen@lă. De jud ec@t cine o să jude ce? Cred că râd us e liști de se … m aro pe pop ulație.
  @G4: Aveți niste filtre de toată jena

 7. Cel cu nume de lop@tă și față de șuț o să le facă dreptate? 😃

 8. Nu înțelegi ca locuitorii s2 nu te mai Vor? Accepta ca ai pierdut și gata