G4Media.ro

Radu Mihaiu (USR) anunţă că Biroul Electoral Municipal a luat decizia renumărării…

Sursa: Biroul Electoral Central

Radu Mihaiu (USR) anunţă că Biroul Electoral Municipal a luat decizia renumărării voturilor la secţia 352

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, candidat pentru un nou mandat, a declarat miercuri că Biroul Electoral Municipal a luat decizia renumărării voturilor la secţia 352, transmite Agerpres. „Ştim că s-a luat decizia (de către Biroul Electoral Municipal, n.r.). Nu a fost formulată încă hotărârea şi nici motivarea. Aşteptăm să fie formulată şi să fie transmisă către Biroul Electoral de Sector”, a spus Mihaiu, pentru AGERPRES.

Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Radu Mihaiu a solicitat renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, afirmând că există „suspiciuni documentate de fraudă” în cazul a peste 2.000 de voturi.

„Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere, aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secţie (numărul 352, n.r.) în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute”, a spus Radu Mihaiu.

El a făcut referire şi la cazul secţiei de votare nr. 352, unde cele 333 de voturi pe care pe care le-a obţinut au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala şi au cerut corectarea ei, spune primarul.

„Oamenii din secţia de votare au spus: ‘am transcris greşit’, iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile normale de a renumăra, pentru a vedea care este realitatea. În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte şi pe care nu le recunosc cei din secţia de votare. Aşa ceva este inadmisibil şi cer tuturor forţelor politice să respecte votul oamenilor şi să voteze în birourile electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor”, a declarat primarul USR.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Daca s-a aprobat de catre baietii de la butoane (PSD/PNL) este pentru ca deja stiu ca tot ei iasa …. ca sa spuna ca sunt corecti si au renumarat la una din sectii cand probabil au fost fraude la majoritatea.

    • Exact, o sa zica „”na ma, v-am facut hatarul, am renumarat intr-o sectie””….

  2. Felicitari Radu si mult succes !