G4Media.ro

Radu Mihaiu: DGASPC Sector 2 a primit măști „neconforme” pe post de…

Radu Mihaiu: DGASPC Sector 2 a primit măști „neconforme” pe post de „măști chirurgicale”/Primarul Sectorului 2 cere anchetă disciplinară și o posibilă anchetă penală

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că la DGASPC local au fost livrate măști „neconforme” pe post de „măști chirurgicale” și că va cere comisiei de disciplină să analizeze gravitatea faptelor, precizând că și organele de cercetare penală ar trebui să preia acest caz.

„Luni, când voi fi ieșit din izolare, voi semna tot ce e de semnat”, a scris Radu Mihaiu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 2 invocă un raport al Corpului de control privind achiziția de măști pentru DGASPC sector 2, a cărui concluzie este ”încheierea și derularea acordului cadru nr 116532/27.08.2020 s-a făcut cu nerespectarea prevederilor legislației în vigoare privind achizițiile publice”.

„Cu alte cuvinte s-a licitat și câștigat licitația pentru niște produse de foarte bună calitate, care necesitau un preț ridicat, și de livrat s-au livrat produse de calitate îndoielnică. Prețul însă a rămas același, și a fost și plătit”, mai scrie Radu Mihaiu.

Postarea integrală a primarului Radu Mihaiu:

Măști ”neconforme” livrate pe post de ”măști chirurgicale” la DGASPC sector 2.
Azi am primit un raport al corpului de control privitor la achiziția de măști pentru DGASPC sector 2.
Concluzia din acest raport este ”încheierea și derularea acordului cadru nr 116532/27.08.2020 s-a făcut cu nerespectarea prevederilor legislației în vigoare privind achizițiile publice”. Într-un limbaj juridic, asta înseamnă că s-a încălcat legea.
În limbaj nejuridic, s-a întâmplat în felul următor:
1. A fost făcut un caiet de sarcini pentru o licitație, iar în aceste caiete de sarcini scria că trebuie livrate măști chirurgicale care să respecte niște standarde (enumerate în documentație)
2. Au participat 3 firme, dintre care una a fost eliminată că nu respectă condițile cerute în caietul de sarcini
3. A câștigat o firmă care (spune corpul de control) a depus o ofertă care nici ea nu respecta condițiile cerute în caietul de sarcini.
4. Această firmă, după ce a câștigat licitația, a cerut schimbarea produsului care făcea obiectul licitației. Nu a mai putut livra ”măști chirurgicale”, ci a putut livra ”măști faciale”, produse de către alt furnizor, cu alte caracteristici tehnice decât cele din oferta inițială
5. Aparatul de specialitate nu a acceptat această modificare, așa că directorul a semnat de la sine putere actul adițional.
6. Când au venit măștile, au venit fără certificatele obligatorii și fără să respecte cerințele din licitație.
7. Măștile au fost plătite la prețul de ofertare.

Cu alte cuvinte s-a licitat și câștigat licitația pentru niște produse de foarte bună calitate, care necesitau un preț ridicat, și de livrat s-au livrat produse de calitate îndoielnică. Prețul însă a rămas același, și a fost și plătit.

Voi cere comisiei de disciplină să analizeze gravitatea faptelor, dar cred că și organele de cercetare penală trebuie să preia acest caz. Luni, când voi fi ieșit din izolare, voi semna tot ce e de semnat.

Citește și: 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Soția mea prezintă simptome de Covid. Intru în izolare acasă, dar voi continua să muncesc

Sursa Foto: Radu Mihaiu/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vă mulțumim, domnule primar! A început curățenia în Sectorul 2. 👏🏻 👏🏻 👏🏻

    • Ar trebui luate in analiza si toate firmele din sect.2 care se ocupa de parcuri si spatiile verzi, cele de paza din parcuri. Multi bani se platesc dar nu se vede mare lucru, decat taierea copacilor la nivel de cioate si cumpararea de banci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.