G4Media.ro

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Soția mea prezintă simptome de Covid. Intru…

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Soția mea prezintă simptome de Covid. Intru în izolare acasă, dar voi continua să muncesc

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat, vineri, că soţia sa prezintă simptome specifice COVID-19 şi, ca urmare, va intra în telemuncă, aşteptând rezultatele testelor privind infecţia cu SARS-CoV-2, relatează Agerpres.

Atribuţiile sale oficiale vor fi preluate de viceprimarul desemnat pentru astfel de situaţii.

„De azi sunt posibil contact direct. Drept urmare, intru în izolare acasă, dar continui să muncesc. (…) Ştiam că, oricât m-aş proteja, există riscul ca cineva apropiat mie să contacteze această boală. Şi s-a întâmplat. Soţia mea prezintă simptome specifice COVID şi azi ni s-au recoltat probe pentru test. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv. Aşa că intru în telemuncă”, a scris edilul, pe Facebook.

El a precizat că va menţine contactul telefonic cu angajaţii Primăriei, iar şedinţele zilnice se vor desfăşura online.

Potrivit lui Mihaiu, Consiliul Local se va reuni în şedinţă vinerea viitoare, în contextul în care a fost pregătit proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetară.

„Bugetul a fost echilibrat. Am relocat toate sumele de la bunuri şi servicii şi de la investiţii pentru cheltuielile care nu se mai finalizează în acest an. De la DGAPI am luat sumele care nu s-au mai cheltuit fiindcă şcolile au fost închise. De la DGASPC am luat sumele de la proiectele de investiţii care au fost îngheţate din cauza COVID. De la Reabilitări am luat sumele de la proiectele care nu au început, fiindcă programul s-a mişcat greu şi şantierele au fost deschise foarte târziu. Am oprit toate plăţile pentru cheltuieli făcute de ADP în afara planului bugetar pe modelul ‘aşa mi s-a zis’. Toate aceste cheltuieli se mută pentru anul bugetar următor şi acum prioritizăm ce arde acum”, a precizat el.

Primarul Sectorului 2 a adăugat că există sumele necesare pentru burse, în condiţiile în care vechea administraţie prevăzuse pentru acestea 37,7 de milioane de lei, iar în propunerea de rectificare bugetară figurează 43,7 de milioane de lei.

„Peste 19.000 de copii din Sectorul 2 vor primi burse. Am echilibrat grila astfel încât să premiem performanţa şi nevoia reală. Am crescut sumele alocate pentru copiii excepţionali (premianţi la olimpiade naţionale). Am eliminat penalizarea pentru copiii săraci care învăţau bine. În sistemul anterior, aceştia erau pedepsiţi la cumularea burselor de studiu cu alte burse. Am modificat acest lucru, astfel încât copiii săraci care învaţă bine să nu mai fie penalizaţi. Am mărit şi bursele de ajutor social pentru copiii cu venituri foarte mici, elevi din mediul rural şi elevi orfani sau bolnavi cu câte 50 de lei fiecare. Ca să putem face aceste ajustări, am scăzut puţin cuantumurile pentru cei cu burse de studiu între 8,50 şi 9 (de la 100 de lei la 75 de lei) şi între 9 şi 9,50 (de la 200 de lei la 150 de lei). Bursele pentru media 10 (600 de lei) şi cele pentru copiii cu medii între 9,50 şi 9,99 (300 de lei) au rămas la acelaşi nivel”, a explicat Radu Mihaiu.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. daca sunt bani e bine, doar asta inseamna sa fii primar: sa semnezi. si atat.
  performata? NU ai cu cine

 2. Trage chiulul. Ce simptome are nevasta? Nu mai are miros?

 3. @Cloudfare & Cassata – ba voi aveti toate tiglele pe casa? Retorica intrebarea, stiu.

 4. Domnul primar de la sectorul 2 este intr-un soi de telemunca de cand a preluat mandatul, cu mai mult de 1 luna in urma. Adica, nu se vede prin sector, mai imputit ca oricand, inclusiv in fata primariei, in vreme ce angajatii primariei au fost obligati sa vina la birouri, fara sa poata lucra de acasa. Pe domnul Mihaiu il gasiti in live-uri pe Facebook. Politia locala zici ca s-a desfiintat: stau gramada in birouri, sa ia coronavirusul unul de la altul, in loc sa iasa pe strazi. Ca asa e politia locala pe la noi.
  Domnul din imagine este un exemplu de “teapa”, pe care eu mi-am luat-o, din nou, ca locuitor al sectorului 2.
  Nu are nicio treaba cu administratia publica si imi da impresia ca nu are treaba cu multe. Bine ca este “om nou in politica”, asta ar trebui sa suplineasca ca este incompetent si fara viziune.
  Suntem un neam de prosti, condus de cei mai ticalosi dintre noi, pe vecie.

  • Am înteles, esti fan Vadim Tudor.
   Tu nu întelegi ca e nevoie de mai mult de 1 om sa miste lucrurile?
   Ai puțină rabdare, sa treaca si parlamentarele, sa se „inchege” ideile de proiecte.
   De ce nu depui o cerere de angajare?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.